Τοπικά

“Ανακαινίστηκαν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί Άνω Λεχωνίων, Κατωχωρίου και Άλλης Μεριάς”

Στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς των Άνω Λεχωνίων, του Κατωχωρίου και της Άλλης Μεριάς βρέθηκε ο αντιδήμαρχος περιφερειακών ενοτήτων Αργύρης Κοπάνας, μαζί με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λεχωνίων Γρηγόρη Τουφεξή και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίο Κατωχωρίου Δημήτρη Μούκα, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.
Ο Αργύρης Κοπάνας σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «η αγάπη του δημάρχου μας, Αχιλλέα Μπέου, για τα παιδιά είναι γνωστή και δεδομένη. Θέλουμε να προσφέρουμε τις πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους μικρούς μας φίλους. Με ένα πολύ σημαντικό προγραμματισμό προχωράμε στον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Ξεκινήσαμε την σπουδαία αυτή παρέμβαση από τις δημοτικές μας ενότητες, από τα παιδιά της περιφέρειας και αυτό έχει την δική του ξεχωριστή σημασία. Ήδη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον βρεφονηπιακό σταθμό «Ζουζουνάκια» των Άνω Λεχωνίων, στον βρεφονηπιακό σταθμό «Ηλιαχτίδα» της Άλλης Μεριάς και στον παιδικό σταθμό «Αρχιμανδρίτειος» του Κατωχωρίου, οι οποίοι είναι έτοιμοι περισσότερο από ποτέ να υποδεχθούν και να αγκαλιάσουν τα παιδιά με τη λήξη καραντίνας.
Στους σταθμούς αυτούς δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον όμορφο, ευχάριστο και λειτουργικό με έμφαση στην ασφάλεια και την υγιεινή των παιδιών.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες δημοτικές μας ενότητες ακολουθεί το νέο έτος το έργο του εκσυγχρονισμού των δημοτικών βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών της Αγριάς και της Νέας Αγχιάλου «Προκόπειος». Το ίδιο έργο θα πραγματοποιηθεί και στους σταθμούς του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Είμαστε βέβαιοι ότι με την παρέμβαση αυτή σε συνδυασμό με τη δημιουργία σύγχρονων παιδικών χαρών θα δώσουμε χαρά στους μικρούς μας φίλους. Τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών είναι για την δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση και η δύναμη για να προχωρήσουμε εμπρός σε αυτή τη δύσκολη εποχή».


Οι εργασίες ανακαίνισης-εκσυγχρονισμού είναι οι εξής:
Νέα διαρρύθμιση των σταθμών, διαμόρφωση νέων χώρων, αποξήλωση δαπέδων και κάλυψη επιφάνειας με αντιολισθηρό πλαστικό δάπεδο, ανακατασκευή WC και λουτρών, αντικατάσταση κουφωμάτων, θυρών και παραθύρων με τζάμια ασφαλείας, προστατευτικά κάγκελα, χρωματισμός τοίχων με οικολογικά χρώματα, τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής, λεκάνες και νιπτήρες, κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης, εγκατάσταση φωτιστικών ασφαλείας και ανιχνευτή καπνού, συστήματα πυροπροστασίας, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες κα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023