Τοπικά

Πυρά της αντιπολίτευσης στην δημοτική αρχή Βόλου για το ταμειακό έλλειμμα – Καμία απάντηση για την ουσία της υπόθεσης

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή Βόλου για τους χειρισμούς της στο θέμα του ταμειακού ελλείμματος ύψους 270.000 ευρώ, άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συζήτηση άνοιξε με αφορμή την κοινή επερώτηση που κατέθεσαν 12 δημοτικοί σύμβουλοι μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Θεσσαλίας για όσα ειπώθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

«Δεν θα λογοδοτούμε στις εφημερίδες», υποστήριξε αρχικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, για να του απαντήσει ο Μ. Πατσιαντάς πως «όταν ένα τοπικό μέσο κάνει ρεπορτάζ και περνούν 10 ημέρες χωρίς η δημοτική αρχή να δώσει απάντηση, οι μειοψηφίες έχουν κάθε δικαίωμα να καταθέσουν επερώτηση, όπως και έκαναν.

«Δεν έχετε δικαίωμα να μας ελέγξετε γιατί δεν απαντήσαμε στον Δανό ή στην Τασσοπούλου ή στον Αναστασίου», αποφάνθηκε ο Γ. Μουλάς, ενώ ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου επέκρινε την αντιπολίτευση ότι έχει επιλέξει τον δρόμο της καταγγελίας. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη Θεσσαλία «εργαλείο του συστήματος και εξέφρασε την ενόχλησή του για τις αποκαλύψεις λέγοντας ότι «δημοσίευε κάτι που είναι απόρρητο».

«Πείτε μου ποιος απαρτίζει το υπηρεσιακό και θα καταλάβετε από που ήρθε η διαρροή», ανέφερε μεταξύ άλλων και άφησε υπόνοιες σε βάρος του Μ. Πατσιαντά και του Ν. Στόϊκου επειδή συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδρίασε για αυτή την υπόθεση. Απέδωσε σκοπιμότητα στην επερώτηση της αντιπολίτευσης και αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας της υπόθεσης, κάνοντας λόγο γενικά και αόριστα για διαφθορά και διαπλοκή.

Απαντώντας στα λεγόμενα του Θ. Θεοδώρου, ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς προκάλεσε τη δημοτική αρχή να διενεργήσει ΕΔΕ για να διαπιστώσει εάν και από ποιόν υπήρξε διαρροή πληροφοριών. «Για την ταμπακιέρα δεν άκουσα κουβέντα. Δεν είπατε τίποτα για το περιεχόμενο της ερώτησης», τόνισε ο Μ. Πατσιαντάς.

Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου χαρακτήρισε «μια από τα ίδια» την τοποθέτηση του Θ. Θεοδώρου και πρόσθεσε ότι δεν την εξέπληξε καθόλου η στάση τη δημοτικής αρχής. «Πάλι ο πόλεμος με τη διαπλοκή, πάλι ο γνωστός λαϊκισμός. Είχε δίκιο ο κ. Πατσιαντάς ότι για την ταμπακιέρα δεν είπατε τίποτα. Τα είπε ή όχι ο ταμίας; Αυτά έχουν κυκλοφορήσει ευρέως εδώ και καιρό. Να μην σας πειράζει και να μην στρεψοδικείτε. Όταν το αφήνετε ένα τόσο σοβαρό θέμα 10 μέρες να σέρνεται, τι θέλετε να κάνει η μειοψηφία, να μην ασχολείται; Είστε τρία χρόνια δημοτική αρχή. Αν θεωρείτε πως κάτω από τη μύτη σας έκαναν φτερά τόσα λεφτά, τι να πω…», ανέφερε μεταξύ άλλων η Νατάσα Οικονόμου και προέβλεψε ότι το 2019 η πλειοψηφία δεν θα κάθεται στα ίδια έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επικριτικός εναντίον της δημοτικής αρχής ήταν και ο Μιχ. Μιτζικός της «Δύναμης Βόλου», ο οποίος τόνισε πως θα περίμενε έστω και μια εμπιστευτική ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων για την υπόθεση αυτή και το ύψος της υπεξαίρεσης.
Για μια ακόμη φορά, στη συζήτηση του θέματος παρενέβη ο Αχ. Μπέος, χωρίς να έχει το δικαίωμα, κάτι το οποίο επισημάνθηκε από τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, για να λάβει την απάντηση από τον Μπέο ότι θα μιλάει όποτε θέλει και πως δεν μιλάει σε αυτούς, αλλά τους δουλεύει…

Νωρίτερα, ο Θ. Θεοδώρου είχε αναφερθεί και στο θέμα της απονομής του χρυσού κλειδιού της πόλης από τον Μπέο στον Εφραίμ, που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης. «Δεν έχετε δει άλλες εκδηλώσεις που κάνει την απονομή ένας επιστήμονας; Δεν θα φέρουμε τον εκλεγμένο δήμαρχο να κάνει την απονομή;» αναρωτήθηκε.
Απαντώντας του ο Μ. Πατσιαντάς τόνισε ότι για να γίνει τέτοια απονομή απαιτείται συγκεκριμένη διαδικασία και η δημοτική αρχή γνωρίζει ότι την καταστρατήγησε. «Θα είμαστε πάντα πολύ σκληροί απέναντί σας», διεμήνυσε ο κ. Πατσιαντάς.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καυστικά

Ιδιαιτέρως καυστικά σχολιάστηκε από τον διεθνή Τύπο η στάση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει τη…

29 Νοεμβρίου 2023

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ζητούν συνάντηση με τον Μητσοτάκη για το φορολογικό

Η συντονιστική επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών - Επιστημόνων - Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων που απαρτίζεται από 12…

29 Νοεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου στην Εξωραϊστική

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΕΛΕΠΑΠ στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου,…

29 Νοεμβρίου 2023

Οι καλύτεροι νέοι Έλληνες στη Super League

Το φετινό πρωτάθλημα, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών. Αυτό συμβαίνει, όχι…

29 Νοεμβρίου 2023

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Γυρτώνης έως τον Α/Κ Αγιάς

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω εκτέλεσης έκτακτων εργασιών αποκατάστασης βλάβης…

29 Νοεμβρίου 2023

Ευκαιρία

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται να είναι ο επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των αποχωρήσαντων από…

29 Νοεμβρίου 2023