Κατηγορίες: Τοπικά

«Πυρά» Ν. Τσανή κατά Δημοτικής Αρχής Αλμυρού

«Επίθεση» στη Δημοτική Αρχή εξαπολύει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Τσανής, με αφορμή τα γεγονότα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η αίθουσα μετατράπηκε σε «ρινγκ», μετά τις καταγγελίες του Συλλόγου ΟΤΑ για «τραμπούκικη» συμπεριφορά του δημάρχου εναντίον εργαζομένων. Ο Νίκος Τσανής μιλά για φασίζουσα συμπεριφορά του δημάρχου.

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3/2 αποκαλύφθηκε πλήρως το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής με την παρεμπόδιση του συλλόγου των εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μαγνησίας να παρέμβουν, μετά από καταγγελίες, για τη συμπεριφορά του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου και την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ενώ ο σύλλογος των εργαζομένων είχε καταθέσει σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πριν το τέλος του 2015, ο πρόεδρος και η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έθεσαν το θέμα στην ημερήσια διάταξη, αλλά ούτε ενημέρωσαν τους δημοτικούς συμβούλους ως όφειλαν.

Προφανώς προσχεδιασμένα, εφόσον είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για την παρουσία του συλλόγου, με διαδικαστικά τερτίπια, με ύβρεις και προπηλακισμούς προσπάθησαν και επέτυχαν να μη συζητηθεί το θέμα.

Για δεύτερη φορά επαναλήφθηκαν σκηνές που προσβάλλουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμο Αλμυρού, όταν ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου «έστειλε τους εργαζόμενους στον αγύριστο», εντεταλμένος σύμβουλός της πλειοψηφίας ζήτησε κλήση της αστυνομίας για να «συλλάβει» τους εργαζόμενους και «νταής» αντιδήμαρχος συνεπικουρούμενος από συμβούλους της πλειοψηφίας επέδειξε για άλλη μια φορά «ψευτοτσαμπουκά». Ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» να συζητηθεί το θέμα των εργαζομένων εκτός ημερησίας διάταξης.

Επί της ουσίας του ζητήματος η ανακοίνωση-καταγγελία του συλλόγου των εργαζομένων αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και επικίνδυνη συμπεριφορά του δημάρχου Αλμυρού και μελών της Δημοτικής Αρχής… Οι αήθεις επιθέσεις του εναντίον των εργαζομένων, με τη φασίζουσα συμπεριφορά του, ξεπερνά καθημερινά κάθε όριο προκλητικότητας και θράσους… συνοδεύεται πάντα από την πολιτική των διώξεων, της στοχοποίησης, της τρομοκρατίας, του εκφοβισμού, της χυδαιολογίας και του κυνηγητού, εναντίον των εργαζομένων…», ζητήματα που είχε καταγγείλει δημόσια και ο επικεφαλής της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» πριν τρεις μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά καταγγέλλεται δήμαρχος και Δημοτική Αρχή Αλμυρού για την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων και για την συμπεριφορά απέναντί τους. Ενώ την κύρια ευθύνη έχουν οι πρωταγωνιστές τέτοιων φαινομένων, ευθύνη έχουν και δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης που με τη σιωπή τους συγκαλύπτουν και «νομιμοποιούν» τέτοιες συμπεριφορές.

Προφανώς το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου υπηρετούν η σωστή οργάνωση και το καλό εργασιακό κλίμα, ώστε κάθε υπάλληλος να ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση στα καθήκοντά του, όπως έχει υποχρέωση. Φυσικά υπάρχουν συγκεκριμένα πλαίσια, ώστε να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις σοβαρών λαθών ή εσκεμμένης αδράνειας, σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί να προσβάλλονται και να ισοπεδώνονται προσωπικές και εργασιακές αξιοπρέπειες, ούτε να καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα, όπως καταγγέλλουν αρκετοί εργαζόμενοι.

Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» επανειλημμένα έχει καταγγείλει δημόσια τη φασίζουσα νοοτροπία της Δημοτικής Αρχής, των απειλών, των ύβρεων, της Γκεμπελικής λασπολογίας, της αλαζονείας της εξουσίας, της τρομοκράτησης και της ισοπέδωσης των αδύναμων, της λογικής του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» όχι μόνο σε βάρος των εργαζομένων, αλλά πρώτα και κύρια σε βάρος των δημοτών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καθηλωμένα 171 αεροσκάφη της Boeing μετά το θρίλερ στα 16.000 πόδια – Κατασκευαστικό πρόβλημα, βλέπει ειδικός

Σε κατασκευαστική ανεπάρκεια πιθανότατα οφείλεται η αποκόλληση μέρους της ατράκτου του αεροσκάφους Boeing 737 Max…

8 Ιανουαρίου 2024

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Χώρο οργανωμένων κάτω από τις εξέδρες έψαχνε η ΕΛ.ΑΣ στο «Καραϊσκάκης»

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού έγινε η έρευνα πραγματοποιήθηκε η αστυνομική έρευνα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του…

8 Ιανουαρίου 2024

Πιλότος… ληστής: Έκλεψε αεροπλάνο 80.000 δολαρίων και πέταξε πάνω από 100 μίλια

Ένας άνδρας από το Άινταχο συνελήφθη αφού έκλεψε ένα αεροπλάνο από ένα υπόστεγο στο Βόρειο…

8 Ιανουαρίου 2024

Κύμα ψύχους σαρώνει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: -29,5 βαθμοί στη Λετονία

Το κύμα ψύχους που πάγωσε τις σκανδιναβικές χώρες τις τελευταίες ημέρες πλήττει την κεντρική και…

8 Ιανουαρίου 2024

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γαλλική…

8 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζονται οι κλοπές μεταλλικών αντικειμένων από τα κοιμητήρια της Καρδίτσας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει το φαινόμενο των κλοπών καντηλιών και μεταλλικών αντικειμένων από…

8 Ιανουαρίου 2024