Τοπικά

Πυκνώνουν τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας

 

Στην πύκνωση των δρομολογίων ειδικά για την πρωινή ζώνη, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού προβαίνει το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου. Το ίδιο θα ισχύει και για ορισμένα δρομολόγια του σαββατοκύριακου.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός τόνισε πως «πριν το Πάσχα στοχεύουμε να ενισχύσουμε κάποιες γραμμές, προκειμένου να εξυπηρετείται και καλύτερα το επιβατικό κοινό. Μάλιστα εντός ημερών θα βγάλουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις. Για παράδειγμα θέλουμε να ενισχύσουμε το νούμερο 15, δηλαδή το δρομολόγιο από τον Άναυρο που συνεχίζει στη Γιάννη Δήμου και περνά από το κέντρο και συνεχίζει στο Old city. Η συχνότητα του συγκεκριμένου δρομολογίου είναι στα 20 λεπτά και εμείς θέλουμε να το κατεβάσουμε στα 15 λεπτά. Μέρα με τη μέρα αυξάνεται το επιβατικό κοινό και εμείς ενισχύουμε τις γραμμές. Ήδη εδώ και μερικούς μήνες το δρομολόγιο για το νούμερο ένα είναι στα δέκα λεπτά, το νούμερο τρία στα δεκαπέντε λεπτά, το νούμερο τέσσερα στα δώδεκα λεπτά. Επίσης κοιτάμε για το Σάββατο και την Κυριακή να ενισχύσουμε κάποιες γραμμές».
Ο κ. Ευαγγελινός ρωτήθηκε για περιοχές που δεν έχουν αστική συγκοινωνία, όπως για παράδειγμα το κέντρο που θα διασχίσει η οδός Ανθίμου Γαζή. «Είναι ένα τμήμα της πόλης που θα μας ενδιέφερε να βάλουμε ένα δρομολόγιο με μικρό λεωφορείο μήκους 8,5 μέτρων. Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσουμε από το μηδέν μια γραμμή, αν και για τη συγκεκριμένη περιοχή έχουμε καταθέσει προτάσεις στο σχέδιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και βρισκόμαστε σε συζητήσεις για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια κίνηση. Με μια τέτοια γραμμή επί της Γαζή θεωρούμε ότι θα καλυφθεί όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Άλλωστε πρόκειται για ένα πυκνοκατοικημένο τμήμα, όπου διαμένουν και πολλοί φοιτητές. Και θα θέλαμε να συνδέσουμε το Νοσοκομείο με το κέντρο, το ΚΤΕΛ, την εφορία».
Ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ επισήμανε πως «υλοποιούνται ηλεκτρονικές εφαρμογές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, ενώ υπάρχουν και οι προσφορές. Εμείς καλούμε τον κόσμο να κατεβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα εφαρμογές, όπου σε πραγματικό χρόνο μπορούν να βλέπουν την πορεία του δρομολογίου».

Για τη Βιομηχανική Περιοχή

Ο κ. Ευαγγελινός ρωτήθηκε και για το ζήτημα ενδεχόμενου δρομολογίου προς τη Βιομηχανική περιοχή λέγοντας πως υπάρχει η δυνατότητα για να μπει δρομολόγιο για την Α’ ΒΙΠΕ και είναι κατά καιρούς στους σχεδιασμούς μας. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα το εξετάζουμε. Αλλά θα πρέπει και οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν ότι θα επιλέξουν την αστική συγκοινωνία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το