Τοπικά

Πτυχίο για 50 νέους οικονομολόγους

Στους 50 ανέρχονται οι απόφοιτοι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ορκίστηκαν χθες στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου.
Λόγω του περιορισμένου χώρου οι τελειόφοιτοι ορκίστηκαν σε δύο ομάδες. Επίσης το πτυχίο τους έλαβαν και 30 περίπου απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων αλλά και ένας διδάκτορας.
Γονείς, παππούδες, συγγενείς και φίλοι έδωσαν το «παρών» στην τελετή για να συγχαρούν τους αγαπημένους τους στην πιο σημαντική στιγμή μέχρι τώρα της ζωής τους, ενώ οι κόρνες έδιναν ήχο και ρυθμό στη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Τον όρκο της πρώτης ομάδας τελειόφοιτων που ορκίστηκε διάβασε η Αποστολία Γιαννοπούλου που κατάγεται από τον Βόλο έχοντας τελειώσει το 6ο ΓΕΛ Βόλου.
Το Οικονομικό ήταν η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό και η χαρά της για την απόκτηση του πτυχίου μεγάλη. «Ήταν μια σημαντική στιγμή αυτής της ορκωμοσίας, καθώς ανταμείφθηκαν με το πτυχίο οι κόποι μας» τόνισε η απόφοιτος και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μας για τις γνώσεις που μας πρόσφεραν και μας εμφυσήσαν την αξία ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ, αλλά να συνεχίζουμε δυνατά».
Η ίδια συμπλήρωσε πως «μου αρέσουν πολύ τα οικονομικά και βλέπουμε ότι υπάρχουν προοπτικές εργασιακής αποκατάστασης. Θα ήθελα να κάνω και ένα μεταπτυχιακό, γιατί στην εποχή μας η εξειδίκευση έχει μεγάλη σημασία».


Εκτός από τα οικονομικά, η ίδια αγαπά πολύ και την αστρονομία. «Εδώ και δέκα χρόνια άρχισα να παρακολουθώ τα μαθήματα αστρονομίας που μου αρέσει πολύ, ενώ είμαι και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αστρονομίας» ανέφερε.
Οι φετινοί απόφοιτοι εισήχθησαν στο πανεπιστήμιο το 2020 και έζησαν όλη την περίοδο της πανδημίας. «Ήταν χρόνια που έπρεπε να διαθέτεις μεγάλη ψυχική ηρεμία λόγω των εξ αποστάσεως μαθημάτων και εξετάσεων και να ξέρεις να διαχειρίζεσαι τον χρόνο τους. Ευτυχώς τα καταφέραμε και φτάσαμε στην αποφοίτηση».
Ο πρόεδρος του τμήματος οικονομικών επιστημών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Λουκάς Ζαχείλας ανέφερε πως «οι νέοι οικονομολόγοι έχουν προοπτικές για εύρεση εργασίας, καθώς είναι το επάγγελμα που κρατά σε εγρήγορση το κράτος και τις επιχειρήσεις. Το Τμήμα μας δίνει τα εφόδια για να ασχοληθούν με πολλούς κλάδους της οικονομίας και υπάρχει μεγάλη απορρόφηση για τους απόφοιτους που ειδικά τελειώνουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματός μας».
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευστάθιος Βελισσαρίου ανέφερε πως «ο οικονομολόγος περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα της οικονομίας και της διοίκησης γι’ αυτό και απαιτείται εξειδίκευση από τους απόφοιτους, ώστε να έχουν καλύτερη απόδοση και προοπτικές. Απαιτούνται δουλειά, μεράκι, κόπο και ενημέρωση γιατί οι αλλαγές με την είσοδο των τεχνολογικών εφαρμογών είναι συνεχείς».

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΑΡΓΥΡΑΚΗ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά και θεία ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΑΡΓΥΡΑΚΗ Ετών 87 κηδεύσαμε χθες Δευτέρα…

2 Απριλίου 2024

Χρυσό Μετάλλιο και Ασημένιο για το Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Αλλη μια μεγάλη διάκριση για το Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου στον Μαθητικό Διαγωνισμό Σκακιού, που διεξήχθη…

2 Απριλίου 2024

Καθάρισαν από χόρτα το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθητές του Μεταλυκειακού έτους- Τάξης μαθητείας στις ειδικότητες «Τεχνικός Φυτικής…

2 Απριλίου 2024

Μαγνησία:Έκλεισε ένα Δημοτικό ακόμη λόγω της υπογεννητικότητας

  Μείωση 110 εγγραφών στην Α’ Τάξη των Δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας δείχνουν τα στοιχεία…

2 Απριλίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 2/4

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 3 22.45 Μπενφίκα-Σπόρτιγκ -Ζ-…

2 Απριλίου 2024

Πάνω από 50 τόνους σκουπιδιών συγκέντρωσε το «Typhoon» – photos

  Για την αξιέπαινη προσφορά του στον καθαρισμό των ακτογραμμών της Θεσσαλίας, κυρίως της Μαγνησίας,…

2 Απριλίου 2024