Τοπικά

Ψάχνει κτίρια για να στεγάσει τις υπηρεσίες του ο Δήμος Σκιάθου

 

Στη μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση των γραφείων διεύθυνσης Τ.Υ. της πολεοδομίας, της δημοτικής αστυνομίας, του αμαξοστασίου και των γραφείων της υπηρεσίας καθαριότητας και περιβάλλοντος και δράσεων υγιούς ψυχαγωγίας των νέων και των κατοίκων, προχωρά ο δήμος Σκιάθου.
Όσον αφορά στο ακίνητο που θα στεγάσει τα γραφεία της διεύθυνσης τεχνικής υπηρεσίας, πολεοδομίας αι δημοτικής αστυνομίας, το μίσθιο, θα πρέπει να βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλης της Σκιάθου και πλησίον κεντρική οδού με δυνατότητα στάθμευσης. Να βρίσκεται σε ισόγειο χώρο και να έχει επιφάνεια τουλάχιστον 240τ.μ. συμπεριλαμβανομένων και των απαιτούμενων αποθηκευτικών χώρων κατάλληλα διαμορφωμένο για την στέγαση των εν λόγω υπηρεσιών. Επίσης θα πρέπει να διαθέτει τηλεφωνική γραμμή με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και να είναι συνδεδεμένο με τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρικού ρεύματος. Ειδικότερα, θα πρέπει να αποτελείται από τρεις διακριτούς χώρους οι οποίοι δύναται να είναι και πλήρως ανεξάρτητοι στο ίδιο κτίριο ενώ θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον από μία τουαλέτα ο καθένας σε άριστη κατάσταση και έτοιμοι προς χρήση κατά την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου.
Όσον αφορά στη στέγαση του αμαξοστασίου και των γραφείων της υπηρεσίας καθαριότητας και περιβάλλοντος, το μίσθιο θα πρέπει να βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης της Σκιάθου, προκειμένου να αποφευχθεί η όχληση των κατοίκων και η κίνηση των βαρέων οχημάτων να μην επιβαρύνει κυκλοφοριακά κι αισθητικά το κέντρο της πόλης. Το ακίνητο θα πρέπει να έχει ελεύθερη είσοδο και έξοδο σε κεντρική ασφαλτοστρωμένη οδό και να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 2,5χλμ από το δημοτικό κατάστημα Σκιάθου. Επίσης, να διαθέτει τηλεφωνική γραμμή με δυνατότητα σύνδεση στο διαδίκτυο και να είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Το ακίνητο θα πρέπει να έχει συνολική επιφάνεια τουλάχιστον 2.500τ.μ., να διαθέτει ισόγειες κτιριακές υποδομές τουλάχιστον 280 τ.μ. προκειμένου να διαμορφωθούν για χρήση γραφείων διοίκησης προσωπικού ρου τμήματος καθαριότητας και περιβάλλοντος, αίθουσας διαμονής εργαζομένων και χώρο αποδυτηρίων, αποθηκευτ8ικών χώρων για μηχανολογικό, ηλεκτρολογικό υλικό, ελαστικά, ΜΑΠ, εργαλεία πρασίνου, λάδια οχημάτων και διάφορες προμήθειες της υπηρεσίας, δύο τουαλέτες σε άριστη κατάσταση και έτοιμα προς χρήση κατά του υπογραφή μισθωτηρίου συμβολαίου καθώς και ένα χώρο ντους κι ένα χώρο κουζίνας για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων. Επίσης, το μίσθιο θα πρέπει να διαθέτει εξωτερικούς χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για στάθμευση και επισκευή οχημάτων, στους οποίους θα πρέπει να έχει ή να εγκατασταθεί στέγαστρο τουλάχιστον 300 τ.μ. καθώς και ράμπα ελέγχου οχημάτων. Επίσης, να διαθέτει ή να εγκατασταθεί πλάστιγγα τουλάχιστον 40τ.μ. και ζύγιση απορριμματοφόρων ανακύκλωσης και απαραίτητος θεωρείται ο εξωτερικός ηλεκτροφωτισμός περιμετρικά των στεγασμένων χώρων.
Τέλος, όσον αφορά στο ακίνητο που θα στεγάσει δράσεις υγιούς ψυχαγωγίας των νέων και των κατοίκων, το μίσθιο θα πρέπει να βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλης και πλησίον κεντρικής οδού με δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων. Να βρίσκεται σε ισόγειο χώρο και να έχει επιφάνεια τουλάχιστον 70 τ.μ. συμπεριλαμβανομένων όλων των απαιτούμενων χώρων. Να διαθέτει τηλεφωνική γραμμή με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και να είναι συνδεδεμένο με τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρικού ρεύματος. Θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον μία τουαλέτα σε άριστη κατάστασης και έτοιμο προς χρήση κατά την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου.
Το μίσθιο θα πρέπει να αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο εμβαδού 60 τ.μ. τουλάχιστον, χωρίς ενδιάμεσες κολώνες και με μέσο εσωτερικό ύψος μεγαλύτερο από 3μ. ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Επιπλέον θα πρέπει να διαθέτει διακριτό χώρο τουλάχιστον 9 τ.μ. για τη στέγαση των γυμναστών που υπηρετούν στον δήμο Σκιάθου.

Share
Ετικέτες: Δήμος Σκιάθου

Πρόσφατα άρθρα

Καμπάνια Οδοντιατρικού Συλλόγου για στοματική υγεία και υγιεινή – «Θέλουμε να προλαβαίνουμε, όχι να θεραπεύουμε», τονίζει η πρόεδρος Τίνα Κλάρα

  Καμπάνια με επισκέψεις, δράσεις, μασκότ και… εκπλήξεις διοργανώνει φέτος ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας υπό…

16 Μαρτίου 2024

Κάρλα:Έχουν αποκαλυφθεί 35.000 πλημμυρισμένα στρέμματα

  Στα 35.000 ανέρχονται τα στρέμματα που έχουν αρχίσει και αποκαλύπτονται μετά τις πλημμύρες του…

16 Μαρτίου 2024

Στη Μηλίνα η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων

  Μετά την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας για έκτακτη…

16 Μαρτίου 2024

«Βαριά καμπάνα» στον 54χρονο που έβαλε φωτιά σε κλαδιά στη μέση του δρόμου

  Ποινή φυλάκισης 11 μηνών με αναστολή, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας…

16 Μαρτίου 2024

«Καραμπόλα» 3 οχημάτων από μεθυσμένο οδηγό στο κέντρο του Βόλου

  Σήμερα Σάββατο αναμένεται να δικαστεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ένας 39χρονος που κατηγορείται…

16 Μαρτίου 2024

Διαδικτυακός «φίλος» προέτρεψε 17χρονη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα

Νεαρός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επειδή προέτρεψε μία 17χρονη να προκαλέσει με μαχαίρι…

15 Μαρτίου 2024