Αθλητισμός

Πρόβλημα και ο κορωνοϊός για την έναρξη των πλέι άουτ στα οποία μετέχει ο Βόλος

Η επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 7-14 της Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να γίνει η κλήρωση των πλέι άουτ και να αρχίσει το μίνι πρωτάθλημα, είναι συνάρτηση, ως γνωστόν, των τελεσίδικων αποφάσεων που έχουν να κάνουν με την υπόθεση «Ξάνθης-ΠΑΟΚ» και το θέμα της πολυιδιοκτησίας, αλλά και του κορωνοϊού που «χτύπησε» και τη χώρα μας.
Θυμίζουμε, πως το πρωτοβάθμιο Όργανο της Σούπερ Λιγκ επέβαλε την ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών από την Ξάνθη και επτά βαθμών από τον ΠΑΟΚ, από το τρέχον πρωτάθλημα, λόγω πολυιδιοκτήσιας και πέντε επιπλέον βαθμών από τη Ξάνθη (συνολικά 12) για τη μετοχική της σύνθεση.

Χθες το απόγευμα εκδικάστηκαν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ οι εφέσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης κατά της πρωτόδικης απόφασης της αφαίρεσης των 12 βαθμών από την Ξάνθη και 7 βαθμών από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Εφέσεις με την σειρά τους κατά της πρωτόδικης απόφασης για την πολυιδιοκτησία κατέθεσαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ΠΑΕ ΑΕΛ, ενώ κατά της απόφασης που αφορά το μετοχολόγιο της Ξάνθης κατέθεσαν οι ΠΑΕ Πανιώνιος και Ολυμπιακός.

Όπως είναι λογικό, οι αποφάσεις δεν μπορούν να βγουν άμεσα, με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στα πλέι άουτ, μεταξύ αυτών και ο Βόλος, να βρίσκονται σε στάση αναμονής, περιμένοντας τις αποφάσεις.
Επίσης, ο φόβος για την έξαρση του κορωνοϊού κυριαρχεί παντού και στον αθλητισμό η μια μετά την άλλη αναβάλλονται όλες οι διοργανώσεις. Τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, ενώ σήμερα το Δ.Σ. της Λίγκας θα αποφασίσει και την αναβολή των πλέι άουτ. Ούτως ή άλλως μετά τις 22 Μαρτίου υπήρχε η διακοπή, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων (παραμένει άγνωστο αν τα παιχνίδια θα διεξαχθούν).
Τα πλέι άουτ, αν δεν υπάρξει μεγάλη έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας θα αρχίσουν στην καλύτερη περίπτωση το τριήμερο 4-5-6 Απριλίου.

Θυμίζουμε, πως η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου. Έκτοτε οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να προπονούνται και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επίσημες υποχρεώσεις, ο κίνδυνος να βγουν εκτός ρυθμού είναι μεγάλος. Το κενό διάστημα των πέντε εβδομάδων, αν τα πλέι άουτ αρχίσουν στο πρώτο πενθήμερο του Απριλίου, είναι πολύ μεγάλο και υπάρχει έντονος προβληματισμός στις ομάδες που θα λάβουν μέρος.
Ο προπονητής του Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, έχει προσαρμόσει το πρόγραμμα προετοιμασίας έτσι, ώστε η ομάδα να διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση, δουλεύοντας και πάνω σε διάφορα συστήματα τακτικής. Ωστόσο, το γεγονός πως η αποχή από την αγωνιστική δράση θα ξεπεράσει τον ένα μήνα, προβληματίζει έντονα την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, τη στιγμή που ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» όλον τον κόσμο, μαζί και το ποδόσφαιρο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές! Βάλε στο καλάθι σου προϊόντα που κλείνουν…

12 Φεβρουαρίου 2024

Σοκ στην Ευρώπη από τις δηλώσεις Τραμπ για Πούτιν – Κι όμως προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Ο Ντοναλντ Τραμπ προκαλεί πάντα με τις δηλώσεις του, όμως αυτη την φορά φαίνεται ότι…

11 Φεβρουαρίου 2024

Σικελός στραγγάλισε δύο από τα τρία του παιδιά και έκαψε ζωντανή τη γυναίκα του

Αποτροπιασμό και σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση της δολοφονίας, από μέρους του Σικελού…

11 Φεβρουαρίου 2024

Τρόμος σε λούνα παρκ όταν δέντρο έπεσε πάνω σε τρενάκι – 14 τραυματίες (βίντεο)

Δέκα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, οι δύο εξ αυτών σοβαρά, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω…

11 Φεβρουαρίου 2024

Βίντεο: Επίθεση δέχθηκε δημοσιογράφος μετά το συλλαλητήριο κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Ο δημοσιογράφος του Ekklisia Online, Ανδρέας Καραγιάννης, μετά τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν…

11 Φεβρουαρίου 2024

Το ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου πηγαίνει … στο Γυμνάσιο

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024  επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου εκπρόσωποι του ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου…

11 Φεβρουαρίου 2024