Τοπικά

Πρωτοβουλίες της Ιεράς Μητροπόλεως για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Τοπική μας Εκκλησία μέσω του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Μαγνησίας, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, το Σαββατοκύριακο 2-3/12, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 2/12, στις 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με θέμα «Αφύπνιση και ευαισθητοποίηση – Ισοτιμία στη ζωή». Θα πρόκειται για μια μουσικοθεατρική αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία. Στην εκδήλωση θα βραβευτεί το προσωπικό του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, η απονομή βραβείων και βεβαιώσεων συμμετοχής στους μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Την Κυριακή 3/12, στις 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τις οικογένειες των Ατόμων με Αναπηρία. Θα ομιλήσουν: Α. Ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπεύθυνος για την ποιμαντική διακονία των Κωφών της Ευβοίας και της Σχολής Εκμάθησης της Νοηματικής Γλώσσης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, με θέμα «Ο ερχομός ενός κωφού παιδιού: ευλογία ή κατάρα για την οικογένεια;».

Β. Η κ. Μαρία Ζέζα, Δ/ντρια Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας στο ΚΕΑΤ, με θέμα «Ο σημαντικός ρόλος της Εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους».

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μέρος του τετραήμερου προγράμματος δράσεων με αφορμή τη Παγκόσμιά Ημέρα αναπηρίας και υλοποιούνται σε συνεργασία με τη Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής: Την Παρασκευή 1/12 το πρωί, θα υπάρξει ενημέρωση ευαισθητοποίησης για θέματα Αναπηρίας και προσβασιμότητας στα Σχολεία από τα μέλη του Άτυπου Δικτύου. Τη Δευτέρα 4/12 στις 9 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας θα διεξαχθεί αγώνας Goalball με τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου «Μάγνητες Τυφλοί», Εθελοντών και Μαθητών και στις 11 π.μ. στο Γήπεδο Αδαμόπουλου, αγώνας Μπάσκετ με αμαξίδια, στον οποίο θα συμμετέχουν Αθλητές ΑμεΑ από τον Α. Σ. Αργοναύτες ΑμεΑ Βόλου και Μαθητές. Οι τετραήμερες δράσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Δευτέρας 4/12, όπου από τις 5.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ., στο Προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, θα γίνει εθελοντική Αιμοδοσία και εθελοντική λήψη δοτών μυελού των οστών.

Αναλυτικό πρόγραμμα, μαζί με όλες τις εκδηλώσεις των Ειδικών Σχολείων, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνάντηση συνεργασίας και δικτύωσης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου με τον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου

Στο πλαίσιο συνεργασίας με τους φορείς της πόλης, τη Δευτέρα 13/11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης του…

30 Νοεμβρίου 2023

«Τεχνητοί Δορυφόροι: Από τους νανοδορυφόρους στα διαστημικά τηλεσκόπια» στην ομιλία Αστρονομίας

  Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., θα λάβει χώρα μια σημαντική παρουσίαση…

30 Νοεμβρίου 2023

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στην Π.Ε. Μαγνησίας

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης των ελαιοπαραγωγών καλεί όλους τους…

30 Νοεμβρίου 2023

Έναρξη ηλεκτρονικής προπώλησης εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου»

  Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου ξεκινάει η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων στο www.ticketservices.gr και αφορά τις…

30 Νοεμβρίου 2023

Το Πάρκο Αλοννήσου στο…Μόναχο

  Μια υπέροχη, πρωτόγνωρη και επιμορφωτική περιπέτεια, που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια περίπου, κορυφώθηκε με…

30 Νοεμβρίου 2023