Τοπικά

Πρώτη πτήση από εξωτερικό για αεροδρόμιο Σκιάθου

 

Η πτήση από το εξωτερικό για τη φετινή τουριστική σεζόν πραγματοποιήθηκε προχθές στη Σκιάθο. Πρόκειται για πτήση από το Μιλάνο της Ιταλίας και στην υποδοχή παρευρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι αρμόδιων τοπικών φορέων. Μάλιστα κατά την προσγείωση του αεροπλάνου δημιουργήθηκε και υδάτινη αψίδα από την πυροσβεστική.
Φέτος οι πτήσεις από το εξωτερικό ξεκίνησαν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου αρκετά νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ και οι ενδείξεις για τη φετινή χροιά είναι θετικές.
Ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σκιάθου κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου ανέφερε πως «εντός ημερών θα έχουμε και πτήση από το Παρίσι. Οι πτήσεις ξεκίνησαν νωρίτερα από πέρυσι και κάνουμε προσπάθεια για να φτάσουν οι πτήσεις όσο το δυνατόν αργότερα. Ελπίζω να πετύχουμε αυτή τη χρονική επέκταση. Φέτος έχουν μπει και κάποιες πτήσεις από πόλεις που δεν υπήρχαν, όπως από την Αυστρία. Γενικά είμαστε αισιόδοξοι για τη φετινή τουριστική σεζόν. Αν το πρόγραμμα των πτήσεων παραμένει ενεργό ως έχει και υπάρχει μεγάλο ποσοστό κάλυψης των θέσεων στα αεροπλάνα, πιστεύω ότι θα τα πάμε το ίδιο καλά με πέρυσι, και ίσως και καλύτερα».

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Σποράδων με Θεσσαλονίκη

Αναμονή υπάρχει και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, κάτι που συνέβη τα προηγούμενα χρόνια δίνοντας «ανάσες» επισκεψιμότητας. Πριν περίπου δεκαπέντε μέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για αυτό το θέμα. Ο κ. Ευσταθίου που ήταν «παρών» στη σύσκεψη επισήμανε πως «αυτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει μια πολυπλοκότητα, καθώς μαζεύονται όλα τα υπόλοιπα των επιδοτήσεων άγονων γραμμών του χειμώνα και επιδοτείται αυτή η γραμμή. Μέχρι πρότινος η αρμοδιότητα στο πώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα, ήταν στο υπουργείο ναυτιλίας, ενώ τώρα πέρασε στο υπουργείο οικονομικών. Στη σύσκεψη αποσπάσαμε τη θετική διάθεση του υπουργείου ναυτιλίας για την επιδότηση της γραμμής και αναμένουμε τις εξελίξεις. Άλλωστε ο λόγος της επιδότησης είναι αναπτυξιακός, καθώς αυτή η γραμμή στηρίζει τις οικονομίες των νησιών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλμυρός: Αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη αλλα την “πάτησαν”

Την "πάτησαν" τρεις ρομά ηλικίας 21, 23 και 50 ετών, που αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν 80χρονη…

3 Απριλίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΩΑΝ. ΠΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πολυαγαπημένος μας ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΩΑΝ. ΠΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ Σ/χος ΟΤΕ Ετών 88 κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου…

3 Απριλίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

Την αγαπημένη μας μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ Ετών 85 κηδεύουμε σήμερα Τετάρτη…

3 Απριλίου 2024

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου – 120 χρόνια εκπαίδευσης με προσφορά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, η επετειακή εκδήλωση για τη…

3 Απριλίου 2024

Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Εντός του Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Οι προϋποθέσεις

Eντός του Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω…

3 Απριλίου 2024

Άγιοι Ανάργυροι: Ο 39χρονος είχε οργανώσει την δολοφονική επίθεση στην Κυριακή – Υπήρχε περιπολικό στην περιοχή, λέει η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ

Σε σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται το πανελλήνιο από την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής η…

3 Απριλίου 2024