Τοπικά

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου – 120 χρόνια εκπαίδευσης με προσφορά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, η επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 120 δράσης και προσφοράς στην εκπαίδευση στον Βόλο και τη Μαγνησία της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ».
Η κ. Άρτεμις Χατζηγεωργίου-Κουτσούκου, πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου, μίλησε στη «Θ» για την εκδήλωση:
«Σήμερα γιορτάζουμε τα 120 χρόνια της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου και γι’ αυτό γίνεται αυτή η επετειακή γιορτή. Σε αυτή παίρνουν μέρος παλιοί απόφοιτοι και καινούριοι. Είναι μία ημερομηνία ορόσημο, γιατί το 1904 ήρθαν οι αδελφές του τάγματος του Αγίου Ιωσήφ στον Βόλο, ίδρυσαν το σχολείο και από τότε 120 χρόνια συνεχίζει την εκπαιδευτική του πορεία. Εμείς οι απόφοιτες στεκόμαστε δίπλα του με συμπαράσταση στο εκπαιδευτικό έργο. Ο Σύλλογος Αποφοίτων κάθε χρόνο πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων κοινωνικού, φιλανθρωπικού, διαπολιτιστικού χαρακτήρα και πλέον συμβάλλει και στην πολιτιστική ζωή του τόπου και στα πολιτιστικά δρόμενα. Γενικά είναι ένας Σύλλογος, ο οποίος είναι σπουδαίος και ενεργός. Σήμερα την Ελληνογαλλική Σχολή την αντιπροσωπεύει το Δημοτικό Σχολείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1995, αφού το 1979 είχε σταματήσει η λειτουργία της Σχολής και το 1995 γίνεται επανεκκίνηση με το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» και το 2023 (’22-’23) ιδρύεται και το Νηπιαγωγείο. Άρα λοιπόν έχουμε σήμερα Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Άγιος Ιωσήφ. Είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο αποτελεί παράδοση για τα γαλλικά δρώμενα. Είναι πηγή της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού και εμείς ως μαθήτριες το υποστηρίξαμε, το υποστηρίζουμε, είμαστε μαζί, διότι πορευτήκαμε με μεγάλη επιτυχία στη ζωή χάρις την εκπαίδευση την οποία πήραμε μέσα σε αυτό το σχολείο, μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού, αξιοπρέπειας και κυρίως αγάπης, ούτως ώστε η πορεία της μάθησής μας έγινε με πολύ όμορφο τρόπο, χωρίς φόβο, χωρίς άγχος και μέσα σε μία ατμόσφαιρα αγάπης, γιατί το Saint Joseph κυρίως αυτό αντιπροσωπεύει. Η ομιλία της κ. Άρτεμις Χατζηγεωργίου-Κουτσούκου ήταν σχετικά με τον Σύλλογο Αποφοίτων για τη δράση του από το 1988 που ιδρύθηκε από τις 97 παλιές μαθήτριες, μια πρωτοβουλία της κ. Μαίρης Γαβαλά, η οποια ήταν η επικεφαλής της ομάδας και χάρις σε αυτήν την πρωτοβουλία και στις δράσεις έγινε και η επανεκκίνηση του σχολείου. «Κατά κάποιον τρόπο έχουμε βάλει ένα λιθαράκι σε αυτό που αντιπροσωπεύει σήμερα η Ελληνογαλλική Σχολή και είμαστε ευγνώμονες προς στο σχολείο, γιατί πιστεύουμε ότι και τα νέα παιδιά, η νέα γενιά πρέπει να επωφεληθεί από την εκπαίδευση, την οποία έχει προσφέρει στο παρελθόν και συνεχίζει και σήμερα» κατέληξε η ίδια.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Εντός του Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Οι προϋποθέσεις

Eντός του Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω…

3 Απριλίου 2024

Άγιοι Ανάργυροι: Ο 39χρονος είχε οργανώσει την δολοφονική επίθεση στην Κυριακή – Υπήρχε περιπολικό στην περιοχή, λέει η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ

Σε σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται το πανελλήνιο από την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής η…

3 Απριλίου 2024

Συναγερμός για εξαφάνιση 14χρονου από χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων

Συναγερμό έχει σημάνει στις αρχές μετά την εξαφάνιση ενός 14χρονου από χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων…

3 Απριλίου 2024

Το Νηπιαγωγείο της «Καμινάδας» στο Μουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου το Νηπιαγωγείο του σχολείου της Καμινάδας πραγματοποίησε…

3 Απριλίου 2024

Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: 4 νεκροί και 50 τραυματίες – Τουλάχιστον 26 τα κτήρια που έγειραν ή κατέρρευσαν

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί είναι ο νεώτερος απολογισμός από τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα…

3 Απριλίου 2024

ρήνος για τον 26χρονο Νίκο που σκοτώθηκε όταν η μηχανή του έπεσε σε δέντρο

Σαν κεραυνός έπεσε στο χωριό του Άγιου Μύρωνα στην Κρήτη η είδηση του θανάτου σε…

3 Απριλίου 2024