Κατηγορίες: Τοπικά

Προτάσεις για τη μετακίνηση στις πόλεις από τους μαθητές του 1ουΕιδικού ΤΕΕ Ν.Ιωνίας

Τις εργασίες τους για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ecomobility, παρουσιάζουν οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νέας Ιωνίας σήμερα  Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου  Βόλου.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης περιλαμβάνει την παρουσίαση της εργασίας από τους μαθητές του 1ου ΤΕΕ Νέας Ιωνίας: Παναγιώτα Βλάχου, Μαρία Καζάκου, Ευθύμιο Κλειτσογιάννη, Γεράσιμο Κούπα, Άρη Κουτσμάνη, Γιώργο Παπαδούλη, Δημήτρη Πάσχο και Ανδρέα Χαρχαρή, με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Παρ.Ζέρβα, Ανδρ.Κασαβέτη, Θ. – Μ. Μυσούρα, Ερ.Ράλλη και της διευθύντριας Ελευθερίας Παππά – Κριστιάνι.
Η εκστρατεία Ecomobility 2015 πραγματοποιήθηκε φέτος στο Βόλο και σε άλλες 39 πόλεις της Ελλάδας με σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται». Σε όλες τις πόλεις οι ομάδες των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσιάζουν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες που αφορούν στη μετακίνηση για να καταθέσουν στη συνέχεια λύσεις και προτάσεις. Η παρουσίαση των προτάσεων θα γίνει με δημιουργική προσέγγιση που έχουν επιλέξει μαθητές και καθηγητές με στόχο την πρωτοτυπία και κυρίως την αμεσότητα για τη διαμήνυση του θέματος που αφορά στη φιλική για το περιβάλλον και τους ανθρώπους μετακίνηση στο αστικό περιβάλλον.
Η εκστρατεία Ecomobility διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ecocity και τελεί  υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Μάλιστα φέτος, μεταξύ άλλων, στην εκστρατεία Ecomobility συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών – Εργαστήριο Εναλλακτικών Συστημάτων Μετατροπής Ενέργειας και το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής – Εργαστήριο Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση, ενώ τοπικός υποστηρικτής είναι το ξενοδοχείο «Xenia Volos».
Να σημειωθεί, τέλος, ότι φέτος είναι η δωδέκατη χρονιά που υλοποιείται το πρόγραμμα και ότι οι νικητές θα φιλοξενηθούν τον ερχόμενο Αύγουστο στο Ecocamp στα Καλάβρυτα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Στα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ φιγουράρουν οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών, που έφτασαν το μεσημέρι στην…

20 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΘ: Χάθηκε η εξεταστική της Νομικής για το χειμερινό εξάμηνο

Χάθηκαν οι εξετάσεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στη Νομική του ΑΠΘ, λόγω της κατάληψης…

20 Φεβρουαρίου 2024

Η αδερφή του παλαιοχριστιανού προτρέπει: Μανώλη κάνε τεστ DNA, παιδιά εμφανιστείτε και «βουλώστε» τα στόματα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός» Μανώλης Καλαϊτζιδάκης για τις συνθήκες που διαβιεί…

20 Φεβρουαρίου 2024

Σκαρφαλώνουν οι τιμές των καυσίμων – Ακουμπά τα 2 ευρώ η βενζίνη

Στο 1,90 ευρώ ανά λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την…

20 Φεβρουαρίου 2024

Δυναμική η παρουσία αγροτών του Πηλίου στην Αθήνα – photos

Δυναμικό είναι το παρών και η παρουσία αγροτών του Πηλίου από το μπλόκο του Στεφανοβικείου…

20 Φεβρουαρίου 2024

Γαλλία: Σκότωσε τη σύζυγό του μετά από δικαστήριο για διαζύγιο

Μία γυναίκα και ένας άνδρας έπεσαν νεκροί από σφαίρες σήμερα (20/2) μπροστά από το δικαστικό…

20 Φεβρουαρίου 2024