Τοπικά

Πρόταση για Φοιτητική Εστία στο κτίριο Καπνού κατέθεσε το Π.Θ. προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Πρόταση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να αξιοποιηθεί το κτίριο Καπνού για τη στέγαση της Φοιτητικής Εστίας, κατέθεσε η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Πανεπιστήμιο έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό προσπάθεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν εγκαταλειμμένα κτίρια για τη στέγαση Φοιτητικών Εστιών. Η προσπάθεια είναι να λειτουργήσουν στον Βόλο τουλάχιστον 300 κλίνες για να καλυφθούν οι ανάγκες των προπτυχιακών φοιτητών που στην πόλη μας αγγίζουν τους 12.000.

Δίπλα στο μεγάλο κτίριο Καπνού βρίσκεται το μικρό κτίριο Καπνού, στο οποίο σημειωτέον στεγάζεται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Μέχρι και πριν μερικά χρόνια στον τρίτο όροφο του μεγάλου κτιρίου Καπνού στεγάστηκε και η θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιούσε το Πανεπιστήμιο.
Πλέον το τοπικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα επανέρχεται με κεντρικό αίτημα να αξιοποιηθεί πλήρως το μεγάλο κτίριο Καπνού.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης κ. Γιώργος Πετράκος «αποστείλαμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αίτημα για την αξιοποίηση του κτιρίου Καπνού, προκειμένου εκεί να δημιουργηθούν 70 κλίνες. Πρόκειται για έναν χώρο, όπου μπορούν να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες. Περιμένουμε να μας απαντήσει για να δούμε τι θα κάνουμε».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει καταθέσει το Πανεπιστήμιο για την ανέγερση Φοιτητικής Εστίας στην πρώην Βαμβακουργία. «Έχουμε ενημερώσει την υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου για το αίτημά μας να αξιοποιηθούν οι εκτάσεις της πρώην Βαμβακουργίας. Γιατί στην προοπτική να ανεγείρουμε τουλάχιστον 300 κλίνες στον Βόλο θα χρειαστεί τόσο το κτίριο Καπνού, όσο και η πρώην Βαμβακουργία. Πάντως αναμένουμε την απάντηση της υπουργού».

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι ανάγκες για δωρεάν στέγαση των φοιτητών είναι πολύ μεγάλες, καθώς η υπάρχουσα Φοιτητική Εστία έχει ελάχιστα δωμάτια, μόλις 40. Η Πρυτανική Αρχή έχει ήδη βολιδοσκοπήσει κτίρια στον Βόλο που δεν χρησιμοποιούνται και τα οποία θα μπορούσαν να στεγάσουν φοιτητές. Χρειάζονται, όμως οι εγκρίσεις των υπουργείων και άλλων φορέων, καθώς οι προτάσεις πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τα ζητήματα του ιδιοκτησιακού και μετά να αναζητηθούν οι πόροι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το