Αθλητισμός

Προσπαθούν να ηρεμήσουν στον Βόλο μετά την κακή διαιτησία του Κουτσιαύτη

Μπορεί να κύλησαν λίγες ημέρες μετά την ήττα από την ΑΕΛ με 3-1, αλλά στον Βόλο ακόμη «βράζουν» για την κακή διαιτησία του Αριστομένη Κουτσιαύτη, με πιο ενδεικτική την ανάρτηση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου εναντίον του ρέφερι. Οι «κυανέρυθροι» προσπαθούν να ηρεμήσουν, αφού τη Δευτέρα έχουν έναν ακόμη δύσκολο αγώνα μπροστά τους.
Το ντέρμπι με την ΑΕΛ στο «AEL FC Arena» μπορεί να πέρασε, αλλά έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια πάνω στους «κυανέρυθρους». Κανείς στις τάξεις τους δεν έχει ξεχάσει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο προήλθε αυτή η ήττα, η οποία αποδίδεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στη διαιτησία.
Πράγματι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης τα έκανε μαντάρα στη Λάρισα έχοντας πολλές λανθασμένες αποφάσεις. Μπορεί τα λάθη να τα έκανε εις βάρος και των δύο ομάδων, αλλά τα περισσότερα ήταν σε βάρος του Βόλου και καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα.
Όταν για παράδειγμα βγάζει κακώς πρώτη κίτρινη στον Οικονόμου, στη συνέχεια δεν θα υπήρχε αποβολή του στη φάση του πέναλτι στο οποίο υποπίπτει στην αμέσως επόμενη φάση. Το ίδιο ισχύει και για τη δεύτερη κίτρινη «φάντασμα» στον Λύρατζη που άφησε τους φιλοξενούμενους με εννέα ποδοσφαιριστές και κατόπιν ήταν πολύ δύσκολο να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος άφησε αιχμές για τον κ. Κουτσιαύτη στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι ο διαιτητής δεν πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ωστόσο ακόμη πιο καυστικός ήταν ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος τυγχάνει να είναι φίλαθλος και μικρομέτοχος της ΠΑΕ Βόλος.
Ο δήμαρχος Βόλου έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook με την οποία «κατακεραυνώνει» τον Αρτινό ρέφερι, τον οποίο χαρακτήρισε «διαιτητικό σκουπίδι». Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπέος αναφέρει τα κάτωθι:
«Τη Δευτέρα βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο να πάω να παρακολουθήσω έναν βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα μεταξύ της Λάρισας και του Βόλου, όπου δυστυχώς αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ένα διαιτητικό σκουπίδι από την Αρτα, ονόματι Κουτσιαύτης.
Ανατρέχοντας σε μνήμες του παρελθόντος, θυμήθηκα ότι το συγκεκριμένο διαιτητικό σκουπίδι είχε διαιτητεύσει το 2013 τον αγώνα πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής μεταξύ Παναχαϊκής και Ολυμπιακού Βόλου, όπου και σε εκείνο το ματς άφησε την ομάδα του Βόλου με εννιά παίκτες και στην ουσία τής στέρησε τη νίκη και την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
Ντροπή στην ηγεσία της ελληνικής διαιτησίας που επιτρέπει να σφυρίζουν τέτοιοι άνθρωποι. Κατά τ’ άλλα ήταν ένας ωραίος ποδοσφαιρικός αγώνας που πραγματικά τον απόλαυσα».

Πολλά τα προβλήματα κόντρα στη Λαμία
Παρά τη μεγάλη πικρία που προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο έχασε στη Λάρισα, ο Βόλος είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά. Ο Στέφανος Ξηροφώτος είπε στους ποδοσφαιριστές του ότι θα πρέπει να αφήσουν πίσω τα όσα έγιναν στη γειτονική πόλη, να ηρεμήσουν και να κοιτάξουν τον επόμενο αγώνα.
Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας στα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ οι «κυανέρυθροι» θα υποδεχθούν τη Λαμία. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Πανθεσσαλικό χωρίς θεατές, αφού η Υγειονομική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.
Ο Στέφανος Ξηροφώτος προβληματίζεται για τις απουσίες που θα έχει στο εν λόγω ματς. Σίγουρα απόντες θα είναι οι Βαγγέλης Οικονόμου και Λευτέρης Λύρατζης, που αποβλήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή των Αντώνη Ντεντάκη, Θανάση Γκαραβέλη και Έρικ Γέντρισεκ, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμό.

Ο Κατσικογιάννης στο Πανθεσσαλικό
Ο Ηπειρώτης Αλέξανδρος Κατσικογιάννης ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Βόλου-Λαμίας την ερχόμενη Δευτέρα. Βοηθοί του θα είναι οι Νίκος Πάγκαλος (Λασιθίου) και Κώστας Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας), με 4ο διαιτητή τον Γιώργο Βρέσκα (Πιερίας). Διαιτητής VAR θα είναι ο Δημήτρης Σαμοΐλης, βοηθός VAR ο Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών), ενώ χρέη παρατηρητή θα εκτελεί ο Νίκος Φαντόπουλος που ανήκει στην ΕΠΣ Πειραιά.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2024 Από τον Δήμο Βόλου στο Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου – και τη Νέα Αγχίαλο 

  Σήμερα Καθαρή Δευτέρα (18/3/2024) στην παραλία του Βόλου μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας…

18 Μαρτίου 2024

Ξεσάλωσαν και ήπιαν παραπάνω τη δεύτερη νύχτα των Αποκριών

Κυριακή της Αποκριάς η χθεσινή και κάποιοι «το έριξαν έξω» ξεπερνώντας τις αντοχές τους και…

18 Μαρτίου 2024

Λαρισαίοι γονείς προπηλακίζουν εκπαιδευτικό που καταγγέλλουν ότι χτύπησε το παιδί τους στο σχολείο!

Ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φέρονται συγγενείς παιδιού να προπηλακίζουν δάσκαλο στη Λάρισα, καταγγέλλοντας πως…

18 Μαρτίου 2024

Κληρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για 1 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Τζόκερ την Κυριακή 17/3/2024, η οποία κλήρωσε 1.000.000 ευρώ. Οι τυχεροί…

18 Μαρτίου 2024

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές! Απόλαυσε έναν παραδοσιακό πεντανόστιμο μπακαλιάρο επιλέγοντας από…

18 Μαρτίου 2024

Κουρέτας και Τσικριτσής έκαψαν τον βασιλιά Καρνάβαλο στον Τύρναβο (φωτό – βίντεο)

Με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου και τη ρίψη πυροτεχνημάτων έληξε η μεγάλη παρέλαση του…

17 Μαρτίου 2024