Τοπικά

Πρόσληψη παιδαγωγού στον Δήμο Αλοννήσου

 

Την πρόσληψη παιδαγωγού ΠΕ για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλοννήσου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου.
Το εν λόγω άτομο θα εντοπίζει και θα καταγράφει τα προβλήματα στη σχολική ένταξη των παιδιών της ομάδας στόχου και θα παρακολουθεί συστηματικά τη σχολική φοίτηση των παιδιών στην προσχολική και σχολική εκπαίδευση, θα φροντίζει για την προώθηση στην εκπαίδευση (π.χ. πραγματοποιεί επισκέψεις πόρτα – πόρτα σε οικογένειες των παιδιών που πρέπει να εγγραφούν στη δημόσια εκπαίδευση (νηπιαγωγείο μέχρι γυμνάσιο)), θα συμβάλλει στην επίλυση εκκρεμοτήτων για την εγγραφή των παιδιών στο σχολείο (συνεργασία με στελέχη του κέντρου), θα συνοδεύει παιδιά στο σχολείο (όπου απαιτείται), ενώ παράλληλα θα φροντίζει για μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, είτε ο ίδιος, είτε παραπέμποντας σε ανάλογες δράσεις άλλου φορέα (π.χ. υπουργείο Παιδείας).
Επίσης, οφείλει να διοργανώνει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, μουσικά, θεατρικά και άλλα εργαστήρια, να έχει την ευθύνη τήρησης βιβλίου παρουσιών – καταγραφής δραστηριοτήτων, να συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής, με φορείς που μπορούν να υποστηρίξουν ζητήματα εκπαίδευσης και μαθησιακών δυσκολιών (π.χ. Δήμος, λοιπές δομές των Δήμων, φορείς που υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα, κ.λπ.) και με το εκπαιδευτικό προσωπικό για δράσεις που αναπτύσσονται στο κέντρο (για να αποφεύγεται η αλληλοεπικάλυψη).
Επιπλέον, θα οργανώνει ομάδες παιδιών με κοινά εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα και ανάγκες, θα συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς, τις οικογένειες και τον συντονιστή, για αντιμετώπιση περιπτώσεων σχολικής διαρροής και θα μεριμνά για την ενημέρωση ενηλίκων σε προγράμματα εκπαίδευσης/απόκτησης απολυτηρίου κ.τ.λ.
Η σχέση εργασίας του αντισυμβαλλομένου θα είναι ορισμένου χρόνου, η δε διάρκειά της αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι 12 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης για όσο χρόνο διαρκέσει το πρόγραμμα. Το νέο στέλεχος θα ενδυναμώσει το ήδη υπάρχον προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλοννήσου διευρύνοντας τις υπάρχουσες υπηρεσίες του. Η έδρα του/της ΠΕ Παιδαγωγών όπου και θα παρέχει τις υπηρεσίες του/της θα είναι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλοννήσου. Οι μηνιαίες αποδοχές του αντισυμβαλλόμενου ορίζονται με βάση το μισθολόγιο των υπαλλήλων ΟΤΑ όπως ισχύει κάθε φορά και κατά την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σπουδαίες νίκες για τις ομάδες Κ19 και Κ17 του Βόλου

Ο Βόλος με σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 4-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 23η αγωνιστική…

21 Φεβρουαρίου 2024

Χάνει τον τιμωρημένο Μύγα με Άρη ο Βόλος

Ο Βόλος τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση,…

21 Φεβρουαρίου 2024

Ερώτηση Μιχ. Μεϊκόπουλου για τη συνέχιση λειτουργίας της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Δαμιανού Κυριαζή

Ερώτηση κατέθεσε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμμαχία για…

21 Φεβρουαρίου 2024

Κορινθία: Αρνείται το τεστ DNA ο Παλαιοχριστιανός – «Έκπληκτη» δηλώνει η αδερφή του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογένεια των «παλαιοχριστιανών» που ζούσε σε λαγούμια στην…

21 Φεβρουαρίου 2024

Έως 250.000 ευρώ η επιδότηση για ζωικό κεφάλαιο – στάβλους

  Μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για την ένταξη των πληγέντων…

21 Φεβρουαρίου 2024

Πύρασος-Ρήγας σήμερα στο “Π. Μαγουλάς” για το Κύπελλο ΕΠΣΘ

Πύρασος και Ρήγας Φεραίος «συγκρούονται» σήμερα στις 3 μ.μ. για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΘ.…

21 Φεβρουαρίου 2024