Τοπικά

Πρόσληψη νοσηλευτή για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Βόλου

 

Aπόφαση για την πρόσληψη προσωπικού θα λάβει η Δημοτική Επιτροπή Βόλου που συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι. Ειδικότερα αναμένεται να αποφασιστεί η πρόσληψη ενός ατόμου κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, πλήρους απασχόλησης (40 ώρες την εβδομάδα, 8ωρη απασχόληση σε βάρδιες Σαββατοκύριακα, αργίες και βραδινές) στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Βόλου στο πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027». Η σύμβαση του προσωπικού θα είναι διάρκειας ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης έως τη λήξη του φυσικού αντικειμένου της πράξης ή σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος. Η πρόσληψη έρχεται μετά την παραίτηση υπαλλήλου και η επόμενη και μοναδική υποψήφια της σειράς κατάταξης δεν αποδέχθηκε τον διορισμό της, με αποτέλεσμα την εξάντληση του εν λόγω πίνακα από υποψηφίους.
Στη σημερινή συνεδρίαση θα υποβληθεί το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου για το έργο συντήρησης καλντεριμιών και πλακόστρωτων κοινόχρηστων χώρων δημοτικών ενοτήτων πλην Βόλου και Ν. Ιωνίας.
Παράλληλα θα συγκροτηθεί επιτροπή διενέργειας διαγωνισμών- αξιολόγησης προσφορών και γνωμοδοτήσεων για συμβάσεις υπηρεσιών, εργασιών και μεταφορών της Διεύθυνσης Πρασίνου σύμφωνα με τον ν. 4412/2016 για το 2024.

Εντάσεις για τροποποίηση
του ρυμοτομικού
σχεδίου πόλης

Aπόφαση θα ληφθεί και για ενστάσεις κατά απόφασης η οποία αφορά στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης σε οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή της Ν. Ιωνίας. Η απόφαση προβλέπει κατάργηση εγκεκριμένης οδού και χαρακτηρισμό παραχωρούμενης από το υπουργείο Υγείας στον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας έκτασης σε κοινόχρηστο χώρο. Οι ενστάσεις αναμένεται να απορριφθούν, καθώς όλα τα όμορα ακίνητα με την υπό κατάργηση οδό διαθέτουν πρόσωπο από άλλη εγκεκριμένη οδό και με την ενσωμάτωση της εν λόγω οδού σε χώρο σχολείου κρίνεται απαραίτητη για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των αθλητικών του εγκαταστάσεων. Επίσης με τον χαρακτηρισμό έκτασης ως κοινόχρηστος χώρος προκύπτει αύξησή του στην περιοχή.

Συμμετοχή σε έκθεση

Η Δημοτική Επιτροπή θα αποφασίσει και τη συμμετοχή του Δήμου σε τουριστική έκθεση στη Γερμανία και θα εξειδικεύσει τη διάθεση πίστωσης για τον σκοπό αυτό. Πρόκειται για την τουριστική έκθεση «ΙΤΒ 2024» στο Βερολίνο που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 5 έως 7 Μαρτίου με μισθωμένο χώρο του Δήμου στο ενιαίο περίπτερο του ΕΟΤ.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Lidl Ελλάς κάνει πραγματικότητα το αύριο που φανταζόμαστε

Η νέα τηλεοπτική ταινία της εταιρείας με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καπουτζίδη παρουσιάζει τις πολύπλευρες δράσεις…

17 Ιανουαρίου 2024

Υλικές ζημιές από την εμπρηστική επίθεση σε ναυτιλιακή εταιρεία

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα ναυτιλιακή εταιρεία στον Πειραιά. Ειδικότερα, περίπου στις 01:45, άγνωστοι…

17 Ιανουαρίου 2024

Οφειλές 860.000 ευρώ ΕΟΠΥΥ προς Νοσοκομείο Βόλου για απογευματινά ιατρεία

  Στα 860.000 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το Νοσοκομείο Βόλου για παρακλινικές…

17 Ιανουαρίου 2024

Η μακάβρια έκπληξη για επώνυμη Λαρισαία στο μνήμα της μητέρας της και η αιχμηρή «έκρηξη» από γνωστό ιδιοκτήτη γραφείου τελετών

Μπροστά σε μία… δυσάρεστη και μακάβρια έκπληξη βρέθηκε πρόσφατα γνωστή Λαρισαία στο Νέο Κοιμητήριο της…

17 Ιανουαρίου 2024

Προϋπολογισμός 37,8 εκ. € στον Δήμο Αλμυρού

  Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού αύριο Πέμπτη 18 Ιανουαρίου (7.30 μ.μ.) θα…

17 Ιανουαρίου 2024

«Κινδυνεύουν παιδιά»: Καθηγητές καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες στο σχολείο, όπου καθηγητής έπαθε ηλεκτροπληξία

Παραλίγο να χάσει τη ζωή του καθηγητής στο Ρέθυμνο καθώς έπαθε ηλεκτροπληξία, ενώ προσπαθούσε να…

17 Ιανουαρίου 2024