Τοπικά

Πρόσληψη ειδικού συνεργάτη στον δήμο Αλοννήσου

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Παναγιώτης Αναγνώστου γνωστοποιεί την πλήρωση μιας θέσεως Ειδικού Συνεργάτη του δημάρχου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού , που θα συνεπικουρεί το έργο του δημάρχου παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και διατυπώνοντας εξειδικευμένες γνώμες σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας, επικοινωνίας, διοικητικά, οικονομικά θέματα, την παροχή συμβουλών, τη διατύπωση εξειδικευμένων γνωμών, εισηγήσεων, προτάσεων κλπ συμβουλευτικό έργο, γραπτά ή προφορικά, εντός του κύκλου των γνώσεων ή/και της εμπειρίας του ή της επαγγελματικής ειδίκευσής του. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατέχουν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/2007 (Α’ 143- άρθρα 11 έως και 14) καθώς και τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα της παρ. 3 του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 και να μην έχουν τα κωλύματα διορισμού των άρθρων 15 έως και 17 του ιδίου νόμου.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από 15 /01/2024 έως και 22/01/2024, στο γραφείο προσωπικού του δήμου Αλοννήσου, (Δημαρχείο Αλοννήσου Ταχ. Δ/νση: Αλόννησος – Τ.Κ. 37005 Αλόννησος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι αιτήσεις που θα σταλούν ταχυδρομικώς, για να γίνουν δεκτές ως εμπρόθεσμες, πρέπει να έχουν ταχυδρομηθεί εντός της ταχθείσας προθεσμίας. Στην περίπτωση αυτή λαμβάνεται υπόψη ως αποδεικτικό στοιχείο της αποστολής, η σφραγίδα του ταχυδρομείου επί του φακέλου της αποστολής.
Η πλήρωση της θέσης του ειδικού συνεργάτη θα ενεργηθεί ύστερα από τη δημόσια γνωστοποίηση μέσω του Τύπου, με απόφαση του Δημάρχου, ο οποίος και θα προσλάβει το πρόσωπο που είναι κατά την κρίση του κατάλληλο.
Οι ειδικοί συνεργάτες, δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα, ούτε οι θέσεις τους έχουν αντιστοιχία με τις θέσεις της κλίμακας αυτής. Υπόκεινται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του οικείου δημάρχου, για την επικουρία του οποίου έχουν προσληφθεί. Δεν ασκούν αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής και παρέχουν συμβουλές και διατυπώνουν εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά, για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων του δήμου, τον οποίο έχουν οριστεί να εξυπηρετήσουν. Το συμβουλευτικό τους έργο απευθύνεται προς τον δήμαρχο. Οι αποδοχές των ειδικών συνεργατών, καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία. Στην πράξη πρόσληψης θα γίνει σχετική μνεία για την εξασφάλιση της πίστωσης για την μισθοδοσία των εν λόγω θέσεων των ειδικών συνεργατών. Η σύμβαση εργασίας των Ειδικών Συνεργατών, λύνεται με τον θάνατο, την έκπτωση, την παραίτηση, την καταγγελία της ή την πάροδο των πέντε ημερών από την αποχώρηση του δημάρχου, εφόσον οι αντικαταστάτες τους δεν εκδηλώσουν με πράξη τους την συγκατάθεσή τους για τη διατήρησή τους. Η απόλυση λόγω καταγγελίας της σύμβασης ή η αποδοχή της παραίτησης ενεργείται με απόφαση Δημάρχου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο μέσα σε 20 ημέρες από την δημοσίευσή της. Στην περίπτωση της έκπτωσης του Ειδικού Συνεργάτη ή της αποχώρησης του δημάρχου, η λύση της εργασιακής σχέσης θα επέλθει αυτοδίκαια αζημίως για τον Δήμο, η δε σχετική πράξη έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δασκάλα απολύθηκε γιατί παρέδιδε μαθήματα οργασμού στο διαδίκτυο

Μια δασκάλα δημοτικού από την Αυστρία έχασε τη δουλειά της εκπαιδευτικού επειδή είχε παράλληλα και…

17 Ιανουαρίου 2024

Υιοθεσία: Στο Προσκήνιο της Ανθρωπιάς – Ένα Υπερηφανευτικό Βήμα στο Πανό της Αλληλεγγύης

  Της Ράνιας Γάτου Ποιήτριας, Δοκιμιογράφου, Εικαστικού Στη σύγχρονη κοινωνία, η υιοθεσία αναδεικνύεται ως μια…

17 Ιανουαρίου 2024

Η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Κίνας ερευνά την Shein για τη χρήση των δεδομένων που κατέχει

Η υπηρεσία παρακολούθησης της κυβερνοασφάλειας της Κίνας διεξάγει έλεγχο στην εταιρεία Shein για τις πρακτικές…

17 Ιανουαρίου 2024

Άβολο: Άνδρας περνά με εσώρουχα από την κάμερα σε live μετάδοση, ενώ αναλυτής μιλά για τον Τραμπ

Πολλά πράγματα μπορούν να πάνε λάθος σε μια live συνέντευξη, και αυτό συνέβη και στο…

17 Ιανουαρίου 2024

Φασούλας: Καλώ τον αθλητικό εισαγγελέα να αναλάβει δράση

Ο Παναγιώτης Φασούλας με ανακοίνωσή του κάλεσε τον αθλητικό εισαγγελέα να αναλάβει δράση σε θέματα…

17 Ιανουαρίου 2024

Κοπή πίτας της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Μαγνησίας προσκαλούν να παρευρεθείτε…

17 Ιανουαρίου 2024