Αθλητισμός

Φασούλας: Καλώ τον αθλητικό εισαγγελέα να αναλάβει δράση

Ο Παναγιώτης Φασούλας με ανακοίνωσή του κάλεσε τον αθλητικό εισαγγελέα να αναλάβει δράση σε θέματα του μπάσκετ στα οποία όπως αναφέρει «ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε τέτοια διάλυση σε αυτό, το οποίο έγινε για τους Έλληνες εθνικό σπορ».

Αφορμή αποτέλεσε η υπόθεση του Βαγγέλη Τσάπα. Η Αστυνομία ερευνούσε τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πρώην προέδρου της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού και δημιουργού του πρώτου ελληνικού κρυπτονομίσματος. Σε βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ισχυριζόταν ότι εκβιάζεται από αδίστακτους τοκογλύφους και… «ανθρώπους του νόμου», κάνοντας λόγο ακόμη και για αυτοκτονία.

Το όνομα του Βαγγέλη Τσάπα, πρώην ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ιωνικός και ιδρυτή-διαχειριστή του «ελληνικού bitcoin» απασχόλησε αρνητικά τη δημοσιότητα μετά την πρώτη «εξαφάνισή» του, κάπου στα μέσα του Νοεμβρίου του 2021 και αφού τον αναζητούσαν όσοι είχαν επενδύσει στο κρυπτονόμισμά του.

Η δήλωση του Παναγιώτη Φασούλα: «Βρίσκομαι στον χώρο τού μπάσκετ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε τέτοια διάλυση σε αυτό, το οποίο έγινε για τους Έλληνες «εθνικό σπορ». Νιώθω ευλογημένος που είχα ενεργό συμμετοχή στην εκτόξευσή του, νιώθω ταυτόχρονα αγανακτισμένος που «μετέχω» (κι εδώ μπορεί καθένας να αξιολογήσει την απόφασή μου να απέχω) στο Δ.Σ. της ΕΟΚ.

Κυκλοφορούν ευρέως τα βίντεο με τον Βαγγέλη Τσάπα. Πρώτα απ’ όλα, σε ανθρώπινο επίπεδο, εύχομαι να ξεπεράσει την περιπέτειά του και να ξεφύγει από τον κυκεώνα, στον οποίο έχει περιέλθει. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα.

Ο κ. Τσάπας δεν είναι άγνωστος στον χώρο τού μπάσκετ. Ήταν εκ των στρατηγικών «συμπαικτών» τού Βαγγέλη Λιόλιου, ήταν άνθρωπος του οποίου το όνομα ακούγαμε διαρκώς σε όλη την προεκλογική περίοδο, όπου κι αν πήγαμε στην Επικράτεια. Ας το κρατήσουμε αυτό…

Ο κ. Τσάπας είπε ότι έχει στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα σε ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ισχυρίζεται ότι μέσα υπάρχουν αποδείξεις, λογαριασμοί, όλα τα στοιχεία. Κάνει λόγο για «στοιχηματζήδες», για μάνατζερ που ελέγχουν ομάδες, για εικονική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για «συμφωνία» με τον ΕΣΑΚΕ, ώστε να τραβηχτούν τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής.

Όλα αυτά -υποστηρίζει ο κ. Τσάπας- στάλθηκαν στην ΕΟΚ κι ο κ. Σβερκούνος το μόνο που έκανε ήταν να ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο μάνατζερ. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος να διερευνήσω αν όσα υποστηρίζει ο κ. Τσάπας είναι αληθή.

Ο κ. Λιόλιος έχει ενημερωθεί γι’ αυτό το mail; Αν όχι πρέπει σήμερα να αποπέμψει τον νομικό του σύμβουλο κι όλους όσοι είχαν υποχρέωση να τον ενημερώσουν. Αν, όμως, έλαβε γνώση πρέπει σήμερα να ενημερώσει τον κόσμο τού μπάσκετ τι έπραξε. Έχει πει ότι θα πατάξει το στοίχημα. Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους ζήτησε να του υποδείξουν ατζέντηδες, που να έχουν σχέση με ομάδες.

Τα είχε όλα στα χέρια του. Τι έπραξε; Είναι έκθετος απέναντι στον κόσμο τού μπάσκετ αν δεν δώσει σαφείς απαντήσεις. Αν πιστεύει ότι θα δοξαστεί κρυπτόμενος, κάνει λάθος. Είναι υποχρεωμένος να εξηγήσει σε όλους μας τι συμβαίνει στην ΕΟΚ επί των ημερών του.

Καλώ τον Αθλητικό Εισαγγελέα να αναλάβει δράση. Καλώ τους Εισαγγελείς να δουν αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, καθώς η χειραγώγηση αγώνων που βρίσκονται στο κουπόνι τού στοιχήματος είναι κακουργηματική πράξη. Καλώ τον Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να επιληφθεί του ζητήματος και να στείλει το θέμα στη δικαιοσύνη, πιέζοντας για λήψη αποφάσεων. Τους καλώ να αναζητήσουν σε βάθος χρόνου τις σχέσεις του κ. Λιόλιου με τον κ. Τσάπα, για να αντιληφθούν πόσο κοντά είχαν έρθει. Τους καλώ να καταπολεμήσουν τη διαφθορά, όσο βαθιά κι αν έχει φτάσει.

Εμείς δεν είμαστε εισαγγελείς να αποδώσουμε ευθύνες. Εμείς ζούμε για το μπάσκετ και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν σκιές. Όλα στα φως. Αυτή είναι κι η δέσμευσή μας, για την επόμενη μέρα, που θα κληθούμε να ξαναδώσουμε στην ΕΟΚ τη χαμένη της αίγλη κι αξιοπιστία».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κοπή πίτας της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Μαγνησίας προσκαλούν να παρευρεθείτε…

17 Ιανουαρίου 2024

“Ντύνει” τους φιλάθλους ο Ολυμπιακός Βόλου

Στα… ερυθρόλευκα θέλει να «ντύσει» τους φιλάθλους ο Ολυμπιακός που εξέδωσε ανακοινώσεις για τη διάθεση…

17 Ιανουαρίου 2024

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοιλάδα των Τεμπών, λόγω εκτέλεσης εργασιών

  Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης…

17 Ιανουαρίου 2024

Τι απέγινε ο «πραγματικός Κινγκ Κονγκ»; Έρευνα ρίχνει «φως» σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παλαιοντολογίας

Ο μεγαλύτερος πίθηκος που έχει καταγραφεί ποτέ, είχε ύψος σχεδόν τρία μέτρα, ενώ ζύγιζε σχεδόν…

17 Ιανουαρίου 2024

Ικανοποιημένοι από την αντίδραση οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού

Την ικανοποίησή τους για το 8-0 επί της Αγχιάλου και κυρίως για τη διάθεση που…

17 Ιανουαρίου 2024

Πήρε Σιδεράκη και θέλει Βλάχο, Οικονόμου ο Ολυμπιακός

Ο 33χρονος τερματοφύλακας Γιάννης Σιδεράκης ανήκει πλέον στην μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου, αφού είπε…

17 Ιανουαρίου 2024