Τοπικά

Προσδοκίες για «ανάσταση» στην εμπορική αγορά Αλμυρού

Τη δική της «Ανάσταση» προσδοκά η εμπορική αγορά του Αλμυρού ενόψει του Πάσχα, με τους επαγγελματίες να αισιοδοξούν ότι θα δουν αύξηση της κίνησης και του τζίρου τους. Η κίνηση τις προηγούμενες ημέρες ήταν υποτονική, ωστόσο, τα παιδικά ρούχα, τα παπούτσια και τα δώρα από τους νονούς άρχισαν να παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση. Από την πλευρά της η Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά θα είναι ανοιχτή.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του Αλμυρού «υπάρχει αισιοδοξία ότι η κίνηση θα είναι αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι και φέτος οι πωλήσεις θα πάνε καλύτερα λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών».

Η κίνηση αναμένεται πως θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα και όπως επισημαίνουν καταστηματάρχες του Αλμυρού «ήδη οι καταναλωτές έχουν αρχίσει τις αγορές για τα βαφτιστήρια τους. Παιδικά ρούχα και παπούτσια, αλλά και είδη ένδυσης και υπόδησης για τους ενήλικες παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση και έχουν την τιμητική τους».

Πάντως και οι επαγγελματίες του Αλμυρού συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και πασχίζουν να σηκώσουν «κεφάλι» και να αυξήσουν τους τζίρους τους μετά τα δεινά των προηγούμενων ετών, που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού. «Η αγοραστική κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη και ο φόβος του «λουκέτου» πλανάται πάνω από τα κεφάλια πολλών επαγγελματιών. Οι τζίροι συνεχίζουν να είναι χαμηλοί και κάποια στιγμή θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης για το λιανεμπόριο. Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να αντιμετωπιστεί το ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και όχι μόνο, που έχει συσσωρευτεί, ώστε να πάρουν «ανάσες» για να καταφέρουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους» συμπληρώνουν χαρακτηριστικά.

Πάντως, οι έμποροι του Αλμυρού εμφανίζονται αντίθετοι στην εφαρμογή του «καλαθιού του νονού», λέγοντας πως «δεν ευνοεί τους καταστηματάρχες».

Να αναφερθεί ότι το «καλάθι του νονού» θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου και περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες προϊόντων: Πασχαλινές λαμπάδες – παιχνίδια, επιτραπέζια / παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, μουσικά παιχνίδια, σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα (προαιρετικά).

Το εορταστικό ωράριο

Στο μεταξύ, το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, που προτείνεται από την Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού έχει ως εξής: Κυριακή των Βαΐων 11.00 – 15.00, Μ. Δευτέρα 8.30 – 14.00 και 17.30 – 20.30. Μ. Τρίτη 8.30 – 14.00 και 17.30 – 20.30, Μ. Τετάρτη 8.30 – 14.00 και 17.30 – 20.30, Μ. Πέμπτη 8.30 – 14.00 και 17.30 – 20.30, Μ. Παρασκευή 13.00 – 20.00, Μ. Σάββατο 9.00 – 15.00, Κυριακή του Πάσχα κλειστά, Δευτέρα του Πάσχα κλειστά, Τρίτη 7 Μαΐου κλειστά (Πρωτομαγιά).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το