Τοπικά

Προμήθεια συσκευών αερίου σε σχολικά και δημοτικά κτήρια

 

Τη μελέτη για την προμήθεια συσκευών αερίου καυστήρων σε σχολικά και δημοτικά κτήρια του Δήμου Βόλου μετά τις θεομηνίες Daniel και Elias θα εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή που συνεδριάζει μεθαύριο Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου. Ο προϋπολογισμός της ανάθεσης ανέρχεται σε 13.426,41 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, ύστερα από αυτοψία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών σε σχολικά και δημοτικά κτήρια διαπιστώθηκε η ανάγκη αντικατάστασης συσκευών αερίου, ίδιων τεχνικών χαρακτηριστικών με τους υπάρχοντες κατεστραμμένος. Η προμήθεια αφορά στα παρακάτω κτήρια: 9Ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 17ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ΚΔΑΠ ΑμεΑ Παλαιών, ΠΣ Αρίων- Δημοτικό Ωδείο, 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 7ο Γυμνάσιο Βόλου, 9ο Γυμνάσιο Βόλου, 25ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 29ο και 18ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, 23ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Επισκευές στο 5ο Λύκειο Βόλου

Παράλληλα, θα εγκριθεί η μελέτη για την επισκευή – συντήρηση όψεων στο 5ο Λύκειο Βόλου με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 18.168,98 ευρώ. Με τη μελέτη προβλέπεται η αποκατάσταση των όψεων καθώς μετά από αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, διαπιστώθηκε η επιβεβλημένη ανάγκη επισκευής των επιφανειών στο 5ο Λύκειο, καθώς παρουσιάζονται φθορές στα επιχρίσματα και τους χρωματισμούς όπως και στα φέροντα στοιχεία οπλισμένου σκυροθέματος στα οποία έχουν αποσαθρωθεί τα κονιάματα και αποκαλύφθηκε σε σημεία ο σιδηρός οπλισμός.
Ακόμη, από την Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να εγκριθεί η μελέτη για την προμήθεια και τοποθέτηση ψευδοροφών στα 1ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγρασίας σε οροφές αιθουσών διδασκαλίας. Η Υπηρεσία του Δήμου διενήργησε αυτοψία στα παραπάνω σχολεία και διαπίστωσε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο φωτισμού

Στο μεταξύ, τους όρους για το έργο αποκατάστασης ζημιών δικτύου δημοτικού φωτισμού έτους 2023 θα καταρτίσει η Οικονομική Επιτροπή, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 80.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου θα γίνει μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων με κριτήριο ανάθεσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

Αποτελέσματα δημοπρασιών

Στη συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία. Άγονη απέβη και η δεύτερη δημοπρασία. Αντίστοιχα θα αναδειχθεί πλειοδότης για την εκμίσθωση ελαιοπερίβολου στη θέση «Σταυρός» της τοπικής κοινότητας Δράκειας, που πρόσφερε για ετήσιο μίσθωμα το ποσό των 125 ευρώ. Τέλος, θα εγκριθεί το αποτέλεσμα και της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού καφενείου «Θεόφιλος» στη Μακρινίτσα με τον πλειοδότη να έχει προσφέρει το ποσό των 4.200 ευρώ ετησίως.

Share
Ετικέτες: δημοτικά κτίρια

Πρόσφατα άρθρα

Οι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου σε… ταξίδι στο χρόνο με την Άλκη Ζέη

Μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου βρέθηκαν στην πόλη της Λάρισας…

12 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση στον Βόλο με θέμα “Η Μετάβαση στο στόχο του Μηδενικού Ισοζυγίου Άνθρακα”

Ο Όμιλος Ηρακλής σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα «Η μετάβαση στο στόχο…

12 Μαρτίου 2024

Απειλούσε 17χρονη ότι θα διανείμει γυμνές φωτογραφίες της, αν δεν του έστελνε κι άλλες

Να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της ζητούσε επίμονα από 17χρονη και την απειλούσε ότι διαφορετικά…

12 Μαρτίου 2024

Επιστημονικές διαλέξεις από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (https://ds.uth.gr/)  διοργανώνει δύο νέες επιστημονικές διαλέξεις, στο πλαίσιο της σειράς ανοικτών…

12 Μαρτίου 2024

Διάλεξη στις Σταγιάτες για το επικίνδυνο για την ελιά βακτήριο Ξυλλέλα

Διάλεξη στις Σταγιάτες για το επικίνδυνο για την ελιά βακτήριο Ξυλλέλα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο…

12 Μαρτίου 2024

Ερωτήσεις της “Συμμαχίας για τον Βόλο” για το “Βάκης Παρασκευόπουλος” και την αγροτική οδοποιία στα Μελισσάτικα

Ερωτήσεις, όπως αναφέρει, για την κακή κατάσταση της αίθουσας του Κλειστού Γυμναστηρίου «Βάκης Παρασκευόπουλος» και…

12 Μαρτίου 2024