Τοπικά

Προμήθεια κάδων απορριμμάτων από τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Στην προμήθεια 55 πλαστικών κάδων απορριμμάτων θα προχωρήσει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε σημεία που θα υποδειχτούν από την Τεχνική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα θα γίνει προμήθεια 20 πλαστικών κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας 120 λίτρων και 35 πλαστικών κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας 660 λίτρων, ενώ η δαπάνη θα ανέλθει στο συνολικό ποσό των 7.998 ευρώ.

Με βάση την τεχνική έκθεση, οι κάδοι των 120 λίτρων θα πρέπει να είναι μηχανικής αποκομιδής, ικανοί να δεχθούν οικιακά, εμπορικά και βιομηχανικά απορρίμματα, καθώς και αντικείμενα με μεγάλο όγκο. Οι κάδοι θα είναι κατάλληλοι για την προσωρινή αποθήκευση όλων των οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών απορριμμάτων. Το υλικό κατασκευής πρέπει να είναι παρθένο υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο άριστης ποιότητας που έχει εμπλουτισθεί με ειδικά πρόσθετα που προφυλάσσουν αποτελεσματικά από απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές (μεγάλο ψύχος ή ζέστη), επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και χημικές επιδράσεις. Ο άξονας των τροχών πρέπει να είναι κατασκευασμένος από υψηλής αντοχής γαλβανισμένο χάλυβα. Οι τροχοί να φέρουν εξωτερικά λάστιχο που εξασφαλίζει εύκολη, άνετη και αθόρυβη μετακίνηση. Το καπάκι πρέπει να προσαρμόζεται σταθερά στο κυρίως σώμα με δύο ειδικούς συνδέσμους και να έχει δύο χειρολαβές τοποθετημένες εργονομικά, ώστε να διευκολύνεται το άνοιγμά του για την τοποθέτηση των απορριμμάτων και πρέπει να ανοίγει εύκολα με απλό τράβηγμα προς τα επάνω, ενώ όταν είναι κλειστό να εφαρμόζει ακριβώς στο κυρίως σώμα για να αποφεύγονται η διαφυγή οσμών και η είσοδος εντόμων και νερού στον κάδο.

Οι κάδοι πρέπει να είναι κατάλληλοι για ανυψωτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τα σύγχρονα απορριμματοφόρα διεθνών προδιαγραφών με σύστημα κτένας. Η διαμόρφωση των κάδων θα είναι τέτοια ώστε να είναι δυνατόν να ανοίγει το κάλυμμά τους και να πλένονται αυτομάτως από τα ειδικά οχήματα πλύσεως που κυκλοφορούν στην ελληνική και τη διεθνή αγορά, καθώς και να είναι δυνατόν να ανυψωθούν με ασφάλεια από τον ανυψωτικό μηχανισμό των οχημάτων του Δήμου.
Σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές των κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας 660 λίτρων, θα πρέπει να είναι κατάλληλοι για την προσωρινή αποθήκευση όλων των οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών απορριμμάτων. Πάνω στις πλευρικές επιφάνειες του κάδου και περίπου στο κέντρο τους θα είναι ακλόνητα στερεωμένοι δύο κυλινδροειδείς σωλήνες που χρησιμεύουν για την ανάρτηση του κάδου από τον μηχανισμό εκκένωσης κάδων του απορριμματοφόρου (βραχίονες). Επίσης, με το ειδικά ενισχυμένο χείλος του κάδου να είναι δυνατή η ανύψωση του και με ανυψωτικό σύστημα τύπου κτένας. Ο κάδος επίσης θα φέρει τις απαραίτητες μονομπλόκ με το σώμα χειρολαβές, τουλάχιστον τέσσερις, κατάλληλης διατομής και ενίσχυσης για την εύκολη μετακίνησή του και την εργονομική χρήση του.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίσκεψη του “Ιππόκαμπου” στο 5ο και 11ο δημοτικά σχολεία Ν.Ιωνίας

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη Εθνικής και Παγκόσμια Ημέρας των ΑμεΑ αντιπροσωπεία του Σωματείου Κινητικά…

22 Δεκεμβρίου 2023

Εξιχνιάστηκαν 27 κλοπές στη Λάρισα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της…

22 Δεκεμβρίου 2023

Στο νοσοκομείο πέντε μαθητές από ποτά «μπόμπες»

Άδοξο τέλος είχε το χριστουγεννιάτικο πάρτυ που διοργάνωσαν οι μαθητές ενός Λυκείου των βορείων Προαστίων…

22 Δεκεμβρίου 2023

Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Αβαριτσιώτη – Συλλυπητήρια του Εμπορικού Συλλόγου

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου έπειτα από το θλιβερό άγγελμα θανάτου του…

22 Δεκεμβρίου 2023

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΤΡΙΝΑ 2023”

Με μεγάλη χαρά και φέτος θα πραγματοποιηθεί ο αγαπημένος θεσμός " Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα 2023", όπου…

22 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: Τι απαντούν οι δικηγόροι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ στο πόρισμα του πραγματογνώμονα για τον θάνατο του χάσκι

Τη δική τους απάντηση στην έκθεση του εμπειρογνώμονα που όρισε η ΕΛΑΣ, καθηγητή Νίκου Παπαϊωάννου,…

22 Δεκεμβρίου 2023