Αθλητισμός

Προμηθέας-ΑΕΚ το σπουδαιότερο παιχνίδι στην Basket League

Στην Πάτρα θα διεξαχθεί σήμερα (20:15 ΕΡΤ3) το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Basket League, με τον Προμηθέα να υποδέχεται στο «Δ.Τόφαλος» την ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες προέρχονται από σημαντικές νίκες επί των ομάδων της Θεσσαλονίκης, του Άρη και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Ο Προμηθέας που σημείωσε το πρώτο «διπλό» της ιστορίας του επί του Άρη, έχει κάνει το «δύο στα δύο» στη Θεσσαλονίκη, αφού άρχισε την προσπάθειά του φέτος με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Έτσι βρίσκεται στο 6-2 μέσα και από το απόλυτο που έχει κάνει ως γηπεδούχος (4-0). Ως γηπεδούχος μάλιστα έφτασε στις τρεις από τις τέσσερις νίκες του σημειώνοντας «100άρα», για να φτάσει στον αριθμό των τριψήφιων επιδόσεων που είχε συνολικά στην ιστορία του στην Basket League.

Η ΑΕΚ έκανε τη δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή του φετινού πρωταθλήματος, αφού νίκησε τον ΠΑΟΚ επιστρέφοντας από το -17. Μακριά από το γήπεδό της, όμως, παραμένει χωρίς νίκη, αφού ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, γεγονός που την περιόρισε στο 50% (4-4).

Ο αγώνας του Λαυρίου με τον Ολυμπιακό θα ανοίξει την αυλαία της 9ης αγωνιστικής. Οι ομάδες θα αναμετρηθούν σήμερα  (15:00 ΕΡΤ3) προερχόμενες από σερί, αρνητικό οι γηπεδούχοι, θετικό οι φιλοξενούμενοι.

Ο Ολυμπιακός «τρέχει» ένα σερί τεσσάρων νικών, κατά σειρά επί του ΠΑΟΚ εκτός, του Προμηθέα εντός, του Αμαρουσίου εκτός και του Περιστερίου εντός έδρας. Αυτό το θετικό σερί τον οδήγησε στο 7-1 έχοντας κάνει το 4/4 εκτός έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν μόνο νίκες ως φιλοξενούμενοι, στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου, από τη σεζόν 2021-22 αφού έχουν κάνει το 27/27.

Μετά το πρώτο τζάμπολ το Σάββατο, η 9η αγωνιστική θα συνεχιστεί στο ΟΑΚΑ (17:15 ΕΡΤ3). Ο πρωτοπόρος και αήττητος Παναθηναϊκός (8-0) θα υποδεχτεί την ουραγό Καρδίτσα Ιαπωνική (1-7).

Ο Παναθηναϊκός Aktor είναι η ομάδα με την καλύτερη άμυνα, αφού δέχεται κατά μέσο όρο 69 πόντους. Στα τέσσερα από τα οκτώ παιχνίδια του μάλιστα, δέχτηκε από 54 μέχρι 65 πόντους. Οι «πράσινοι» είχαν στην περσινή περίοδο τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της κανονικής περιόδου (71,4). Από την άλλη η Καρδίτσα προέρχεται από τη νίκη επί του Λαυρίου που ήταν η πρώτη της στη φετινή σεζόν, στην πρώτη εντός έδρας υποχρέωσή της.

Share
Ετικέτες: Basket League

Πρόσφατα άρθρα

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ποια επιδόματα χάνουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες με το τεκμαρτό εισόδημα

Επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες που λαμβάνουν προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα θα πρέπει να τα…

2 Δεκεμβρίου 2023

Αλ.Μεϊκόπουλος-ΟΕΒΕΜ:«Το νέο φορολογικό θα συμπιέσει ασφυκτικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα»

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τους…

2 Δεκεμβρίου 2023

Γιάννα Τερζή: «Διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό πριν από τρία χρόνια»

Μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Instagram, η Γιάννα Τερζή θέλησε να μοιραστεί με…

2 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα με τις τιμές στα ύψη: 10% ακριβότερο το εορταστικό τραπέζι – «Εκμεταλλεύονται τον πληθωρισμό»

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν για το φετινό εορταστικό τραπέζι οι…

2 Δεκεμβρίου 2023

Εκτός έδρας παίζουν στην Α1 ΕΣΚΑΘ Ανόρθωση και Αγριά

Εκτός έδρας παίζουν Ανόρθωση και Αγριά, που φιγουράρουν στην 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς με Πρωτέα Γρεβενών δίνει η Νίκη

Ίσως τον σημαντικότερο αγώνα της φετινής χρονιάς δίνει η Νίκη. Σήμερα στις 17.00 στο Κλειστό…

2 Δεκεμβρίου 2023