Κατηγορίες: Ελλάδα

Πρώην διευθυντής νοσοκομείου κατηγορείται για μίζες και φοροδιαφυγή

Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών βρίσκεται πρώην διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε υπόθεση παράνομων προμηθειών ιατρικών υλικών. Η υπόθεση απασχολεί τα τελευταία χρόνια τις διωκτικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας, με τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα των δικαστικών αρχών, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην διευθυντή βρέθηκαν, κατά το διάστημα 2005-2011, καταθέσεις ύψους 912.000 ευρώ, που χαρακτηρίζονται “αδικαιολόγητες”, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά του. Σε κάποιες περιπτώσεις κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των καταθέσεων και σε άλλες όχι, ενώ, μεταξύ των ταυτοποιημένων βρίσκονται καταθέσεις που φέρονται ότι έγιναν από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με την εμπορία φαρμάκων και ορθοπεδικών ειδών.

Ανάμεσα στα στοιχεία, που αποκάλυψε η έρευνα περιλαμβάνονται, ακόμη, πωλήσεις ακινήτων, ιδιοκτησίας του ιδίου, σε “οφ-σορ” εταιρία, με έδρα την Κύπρο, της οποίας εκπρόσωπος στην Ελλάδα φέρεται ότι είναι ο αδελφός του, όπως επίσης αγορές ακινήτων από τον ίδιο με προσύμφωνα, τα οποία όμως φέρεται να απέκρυψε από τις φορολογικές Αρχές.

Τα παραπάνω ευρήματα περιήλθαν σε γνώση του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρη Δημόπουλου, ο οποίος διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Έδεσσας για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, πτυχές της όλης υπόθεσης ερευνήθηκαν, κατόπιν καταγγελιών, επώνυμων και μη, στο επίκεντρο των οποίων ήταν ο εν λόγω ορθοπεδικός. Κατά τις ίδιες πηγές, εκτός από καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές, με διάφορες ορθοπεδικές εταιρίες, ακόμη και πωλήσεις μεταχειρισμένων ιατρικών εργαλείων του νοσοκομείου Έδεσσας στην Αλβανία, υπήρξε καταγγελία, και μάλιστα επώνυμη, κατά την οποία, “επενέβησαν κάποια πολιτικά πρόσωπα για να συγκαλυφθεί η υπόθεση”.

Να σημειωθεί, ότι σε βάρος του πρώην διευθυντή, ο οποίος τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία από το Νοέμβριο του 2011 με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Υγείας, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση των παράνομων προμηθειών και αφορά τα κακουργήματα της απιστίας και της άμεσης συνδρομής σε απάτη.

Πηγή:ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ρωσία: Απαγόρευσαν σε ιερέα να λειτουργεί επειδή τάχθηκε κατά του πολέμου

Το Πατριαρχείο της Μόσχας απαγόρευσε στον αρχιερέα Αλεξέι Ουμίνσκι να λειτουργεί και τον απήλλαξε των…

5 Ιανουαρίου 2024

Τουρισμός για όλους 2024: Τι αλλάζει στα κριτήρια – Νέα ποσά, δικαιούχοι και διαδικασία

Έπεσαν οι υπογραφές σήμερα, Παρασκευή, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος Τουρισμός…

5 Ιανουαρίου 2024

Κορονοϊός και γρίπη ανησυχούν την Ευρώπη: Επανέρχονται οι μάσκες στην Ισπανία, υπό πίεση το ΕΣΥ της Ιταλίας

Το κοκτέιλ κορονοϊού, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων προκαλεί ανησυχία εκτός από τη χώρα μας…

5 Ιανουαρίου 2024

Οργή στη Γαλλία για τον θάνατο 30χρονου: Δέχθηκε 10 πλήγματα με τέιζερ από αστυνομικούς

Ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών πέθανε σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Παρισιού όπου είχε…

5 Ιανουαρίου 2024

Τρομακτική μαρτυρία ανήλικου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές του

Αποκαλυπτικά είναι όσα είπε ο 14χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τρεις συμμαθητές του έξω…

5 Ιανουαρίου 2024

Μυστήριο με την εξαφάνιση 41χρονης εγκύου – Το τελευταίο μήνυμα στον σύντροφό της

Αγωνία έχει γεμίσει τη Θεσσαλονίκη η μυστήρια εξαφάνιση της 41χρονης Γεωργίας, η οποία είναι έγκυος.…

5 Ιανουαρίου 2024