Αθλητισμός

Πρεμιέρα με Τσεχία για Εθνική και Σπανούλη στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025

Πρεμιέρα έχουμε σήμερα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με την Εθνική μας ομάδα να υποδέχεται στο ΣΕΦ την Τσεχία (21.00, ΕΡΤ 3 και Novasports Prime). Φυσικά στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η νίκη τόσο σε αυτό το ματς, όσο και σε εκείνο της Δευτέρας με την Ολλανδία εκτός έδρας για τη 2η αγωνιστική.

Πάντως, λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεών της η Εθνική έχει μία απώλεια στην περιφέρεια. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης παραπονέθηκε για ενοχλήσεις και η μαγνητική που υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί οστικό οίδημα στο δεξί του πόδι. Έτσι, ο Βασίλης Σπανούλης έχει μία λύση λιγότερη στο «1», καθώς τώρα διαθέσιμοι είναι οι Δημήτρης Μωραΐτης, Τόμας Γουόκαπ και Ναζ Μήτρου-Λονγκ, αλλά από τους δύο τελευταίους μόνο ένας έχει δικαίωμα συμμετοχής ως νατουραλιζέ. Επίσης αμφίβολος θεωρείται και ο Κώστας Παπανικολάου, που επίσης ένιωσε ενοχλήσεις.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει καλέσει 16 παίκτες που είναι οι: Γουόκαπ, Λούντζης, Μωραΐτης, Μήτρου-Λονγκ, Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης, Καλαϊτζάκης, Ρογκαβόπουλος, Παπανικολάου, Χαραλαμπόπουλος, Κουζέλογλου, Μαντζούκας, Μήτογλου, Παπαγιάννης, Κ. Αντετοκούνμπο, Ζούγρης. Από τους παραπάνω θα επιλέξει 12 για τον σημερινό αγώνα, όπως θα κάνει και για το παιχνίδι της Δευτέρας.

Ανάμεσα στους παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος ξαναφορά τα γαλανόλευκα. «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ» είναι τα πρώτα λόγια του διεθνή φόργουορντ, που έχει γράψει την δική του ιστορία με τις «μικρές» εθνικές ομάδες: «Θέλω πολύ να βοηθήσω σε αυτήν την καινούρια προσπάθεια που γίνεται, να βοηθήσω όσο μπορώ την Εθνική ομάδα».
Ο ίδιος εξαργυρώνει την πολύ καλή του σεζόν στην Σάσαρι. «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω. Νιώθω έτοιμος να βοηθήσω. Στην Σάσαρι παίζω, έχω χρόνο συμμετοχής, νιώθω καλά και πιο έτοιμος για να προσφέρω στην Εθνική ομάδα», είπε.
Όσο για τη συνεργασία με τον Βασίλη Σπανούλη; «Μια χαρά… Δεν το σκέφτομαι ότι τον είχα συμπαίκτη. Τον βλέπω ως προπονητή. Ό,τι μου λέει το κάνω και προχωράμε. Μου αρέσει η παρουσία του και ο τρόπος του. Έχω κάνει και με προπονητές με παρόμοια φιλοσοφία σε άμυνα και επίθεση, οπότε δεν είναι πράγματα τα οποία ακούω για πρώτη φορά. Πολλά είναι οικεία. Ξεκινάμε όλοι μαζί μια νέα προσπάθεια».

Share
Ετικέτες: εθνική μπάσκετ

Πρόσφατα άρθρα

«Όχι» στη μετατροπή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε «Σούδα» της Κεντρικής Ελλάδας

Ένα μεγάλο «όχι» στη μετατροπή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε «Σούδα» της κεντρικής Ελλάδας…

12 Μαρτίου 2024

Οδηγός λεωφορείου τράβηξε χειρόφρενο επειδή επιβάτης μιλούσε δυνατά – «Έφτασα στα όριά μου»

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ όταν οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και άφησε το…

12 Μαρτίου 2024

Οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο: Ξαδέλφια σκοτώθηκαν στο ίδιο σημείο με διαφορά 7 ετών

Ένα τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μια οικογένεια στην Κρήτη που θρήνησε στην άσφαλτο,…

12 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Συμπληρωματική μήνυση ζητώντας να αποδοθεί σε όσους θεωρούν ότι εμπλέκονται στην τραγωδία, το κακούργημα της…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ανθρωπιστική αποστολή του «Εσταυρωμένου» στη νέα φυλακή Δράμας

Μετά από παράκληση του διευθυντή και της κοινωνικής υπηρεσίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δράμας, το διοικητικό…

12 Μαρτίου 2024

Στο σφυρί η μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρεία

Ενα μικρό χωριό στα σύνορα της Αχαΐας με την Ηλεία είχε γίνει πριν από μια…

12 Μαρτίου 2024