Τοπικά

Πρασινίζει το Μουρτζούκου – Λαχανόκηπος, πάρκο, λουλούδια στο σχολικό συγκρότημα

Στον εμπλουτισμό του αύλειου χώρου με περισσότερο πράσινο, που θα αντικαταστήσει το τσιμέντο, προχωρούν οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου, όπου ήδη έχει δημιουργηθεί λαχανόκηπος και ένα μικρό πάρκο, ενώ σε λίγες ημέρες θα φυτεύσουν και λουλούδια στα παρτέρια.

Παράλληλα το 9ο Γυμνάσιο βρίσκεται σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο 7ο Γυμνάσιο Βόλου, για την αναβάθμιση της αισθητικής των διδακτηρίων και έχει ξεκινήσει συνεργασία βαψίματος των εξωτερικών τοίχων από τους μαθητές, ώστε να μην υπάρχουν τα διάφορα συνθήματα και ο χώρος να είναι καθαρός.
Τα δύο Γυμνάσια του συγκροτήματος Μουρτζούκου διαθέτουν από τους μεγαλύτερους αύλειους χώρους σχολείων στην πόλη. Δυστυχώς εδώ και χρόνια το τσιμέντο κυριαρχούσε, γι’ αυτό και από τη διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου κ. Νίκη Χατζηκυριάκου, η οποία έχει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη δράση στα θέματα του αειφόρου σχολείου, έχοντας κερδίσει και σχετικό βραβείο παλαιότερα για λογαριασμό του 2ου Γυμνασίου Βόλου, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αναβάθμισης του αύλειου χώρου. Μια προσπάθεια που στηρίζεται από τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές.
«Ο στόχος είναι να διαμορφώσουμε και να ομορφύνουμε τον αύλειο χώρο του σχολείου, που βρισκόμαστε, μέσα από κοινή δράση των μαθητών και των καθηγητών. Πρώτος στόχος που πετύχαμε, ήταν να δημιουργήσουμε έναν λαχανόκηπο, που διαθέτει μπρόκολα, παντζάρια, κρεμμύδια, μαρούλια, λάχανα αλλά και ένα καινούριο αμερικάνικο φυτό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μάλιστα σε λίγες ημέρες θα έχουμε τη σοδειά μας, δημιουργώντας και μέρα υγιεινής διατροφής των παιδιών», τόνισε η κ. Χατζηκυριάκου.

Το μικρό πάρκο
Μια νέα πρωτοβουλία, που είναι σε εξέλιξη, αποτελεί το μικρό πάρκο. Όπως τόνισε η διευθύντρια, «δίπλα στον λαχανόκηπο βρισκόταν ένας αναξιοποίητος χώρος. Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό πάρκο, όπου οι μαθητές και οι καθηγητές θα απολαμβάνουν τον χώρο τους. Έτσι τοποθετήσαμε έναν χλοοτάπητα και γύρω-γύρω θα βάλουμε παγκάκια. Οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι με τη δράση. Σε αυτή την προσπάθειά μας είχαμε τη στήριξη του Δήμου και των γονέων». Παράλληλα η κ. Χατζηκυριάκου είπε ότι τα παρτέρια θα εμπλουτιστούν με λουλούδια και πρόσθεσε ότι όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «σχολείο ανοικτό στην κοινωνία», που είναι ενταγμένο το 9ο Γυμνάσιο.

Βάψιμο
Σε συνεργασία του 7ου και 9ου Γυμνασίων Βόλου είναι σε εξέλιξη ο ελαιοχρωματισμός των εξωτερικών τοίχων, ώστε να έχουν χρώμα και αισθητική και όχι συνθήματα. Οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου είναι ενθουσιασμένοι με τις δράσεις, που υλοποιούνται στο σχολείο τους.
Ο Θοδωρής Δελημήτης της Β’ Τάξης επισήμανε πως «προσπαθούμε να βοηθήσουμε στις δράσεις του σχολείου, όπως με τη δημιουργία του λαχανόκηπου, απ’ όπου εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας», ενώ ο μαθητής της Β’ Τάξης Νικόλας Δογκάκης είπε πως «με το παρκάκι, τον λαχανόκηπο, τους καθαρούς τοίχους και τα γκράφιτι το σχολείο γίνεται πιο ελκυστικό και νιώθεις πιο ευχάριστα, όταν βρίσκεσαι εκεί».
Από την πλευρά του ο μαθητής της Β’ Τάξης Βαγγέλης Βαρακλιώτης επισήμανε πως «είναι σημαντικό, αντί για τσιμέντο και συνθήματα ο αύλειος χώρος να αποκτά πράσινο, γρασίδι, λαχανόκηπο, παγκάκια και αισθητική στα διδακτήρια».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θεσσαλική “μονομαχία” με ΑΕΛ στη Λάρισα δίνει η Νίκη

Χωρίς τον Βαγγέλη Ανδρέου θα δώσει το ντέρμπι με την ΑΕΛ σήμερα (15.00) στο «AEL…

3 Δεκεμβρίου 2023

Αυξημένη η ζήτηση των εισιτηρίων για το παιχνίδι Βόλου-Ολυμπιακού

Με γρήγορους ρυθμούς διατίθεται εισιτήρια για το ματς Βόλος-Ολυμπιακός, που θα διεξαχθεί σήμερα (16:30) στο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Δύσκολο έργο με Ολυμπιακό έχει ο Βόλος

Το τελευταίο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ δίνουν σήμερα Βόλος…

3 Δεκεμβρίου 2023

Το σημερινό πρόγραμμα των πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της ΕΠΣΘ είναι το εξής:   Α’ κατηγορία Βοηθ. ΕΑΚ,…

3 Δεκεμβρίου 2023

Λάρισα: Αφαντος 40χρονος που μαχαίρωσε τρεις στις Πινακάτες -Το γλέντι και η ανυποψίαστη οικογένεια

Την ίδια με την πρωτόδικη απόφαση, ποινή 20ετούς κάθειρξης διατήρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ)…

3 Δεκεμβρίου 2023

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά τον εγκέλαδο οι κάτοικοι – Πάνω από 600 μετασεισμοί

Οι αρχές στις Φιλιππίνες επέτρεψαν στους κατοίκους να επιστρέψουν σήμερα στα σπίτια τους μετά τον…

3 Δεκεμβρίου 2023