Τοπικά

Πρακτική άσκηση μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας στην Ισπανία

Το 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ταξίδεψε στη Μάλαγα της Ισπανίας για πρακτική άσκηση δεκατεσσάρων (14) μαθητών σε επιχειρήσεις-οργανισμούς, διάρκειας δύο εβδομάδων, από 02/12/2023 έως 17/12/2023. Η μετακίνηση αυτή ήταν η τρίτη ροή του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+/ΚΑ1 του σχολείου με κωδικό 2023-1-EL01-KA121-VET-000132087.
Συμμετείχαν μαθητές από διάφορους τομείς και ειδικότητες του σχολείου: Γκεοργκίεβα Γιασεμή, Γκλαβίνα Έσλα, Δενελάβας Άγγελος, Τσιακούμη Μαριάνθη, Χρήστου Χρήστος- Μάριος (Βοηθός Φυσικοθεραπευτή), Μαχαίρας Κωνσταντίνος- Θησέας, Μπατάνης Αργύριος (Γραφικών Τεχνών), Βεργώνη Στεφανία – Ειρήνη, Παπαδόπουλος Νικόλαος, Πετρούλιας Ηλίας – Αναστάσιος , Τολιόπουλος Δημήτριος (Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής), Αγραφιώτης Γρηγόριος, Κουτσικός Ιωάννης, Τσιοτίκας Γεώργιος (Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού).
Mε χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξασφάλισε τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής στην Ισπανία, οι μαθητές εργάστηκαν και επιμορφώθηκαν σε επιχειρήσεις της ειδικότητάς τους αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό των Ισπανών.
Η εργασιακή εμπειρία των μαθητών στα αντίστοιχα των ειδικοτήτων τους εργασιακά περιβάλλοντα, συνέβαλε στο να καλλιεργήσουν και να εμπλουτίσουν δεξιότητες σχετικές τόσο με το γνωστικό τους αντικείμενό, όσο και κοινωνικές δεξιότητες όπως επικοινωνία, ομαδική εργασία και προσαρμοστικότητα.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και σε σημαντικά μνημεία της πόλης. Επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό ναό και το περίφημο καμπαναριό του, από όπου απόλαυσαν τη μαγευτική θέα της πόλης, το Μουσείο του Πικάσο, το περίφημο φρούριο Alcazaba, το λιμάνι της Μάλαγα που αποτελεί το αρχαιότερο λιμάνι της Ισπανίας, έκαναν βόλτες στα σοκάκια και δοκίμασαν τις τοπικές γεύσεις σε παραδοσιακά εστιατόρια. Επίσης, συμμετείχαν και σε ημερήσια εκδρομή στην μαγευτική Γρανάδα, όπου ξεναγήθηκαν στο κάστρο και στο παλάτι της πόλης. Για τους περισσότερους μαθητές ήταν η πρώτη εργασιακή εμπειρία η οποία εξελίχθηκε εξαιρετικά, αλλά και το πρώτο τους ταξίδι σε Ευρωπαϊκή χώρα, κάτι που έκανε αυτή τους την συμμετοχή μοναδική.
Η επαφή με την Ισπανική κουλτούρα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες του προγράμματος, μαθητές και συνοδούς. Οι αξιολογήσεις επίσης των μαθητών από τους εργοδότες τους ήταν εξαιρετικές, γι’ αυτό άλλωστε διατηρείται η μακροχρόνια συνεργασία με την εταιρεία που επιμελείται τις τοποθετήσεις των μαθητών σε θέσεις εργασίας, με τις καλύτερες εντυπώσεις και από τις δύο πλευρές.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Αρσένη Ευαγγελία(ΠΕ81), Μπέτα Φωτεινή (ΠΕ81), Μαγκλάρα Ειρήνη (ΠΕ02) και Μονοβάσιου Χρυσούλα(ΠΕ87.03).

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δεύτερο «κατηγορώ» κατά της Κομισιόν – Ευρωβουλευτές την κατηγορούν ότι «χρηματοδοτεί δικτάτορες»

Για «χρηματοδότηση δικτατόρων» κατηγορούν την Κομισιόν ευρωβουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα 150 εκατομμύρια ευρώ…

13 Μαρτίου 2024

Τιμές «φωτιά» στο σαρακοστιανό τραπέζι – Ο «αλµυρός» ο χαλβάς και η… πρωταθλήτρια ταραμοσαλάτα

Η περίοδος της Σαρακοστής φέτος σηματοδοτείται από αυξημένες τιμές σε παραδοσιακά εδέσματα ενώ οι προσφορές…

13 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού

«Ο νόμος (Τσίπρα) για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος» είπε στο Mega o πρόεδρος του…

13 Μαρτίου 2024

Σεπόλια: Αντιδράσεις κομμάτων για την εισαγγελική πρόταση – «Είναι απαράδεκτη»

Tην πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για…

13 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε εκδήλωση για ΤΕΚΑ: Να σπάσουμε την προκατάληψη “σύνταξη δεν με αφορά ή δεν θα πάρω”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο…

13 Μαρτίου 2024

Έκθεση ΟΗΕ: Το χάσμα μεγάλωσε μετά την πανδημία ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες

Η ανθρωπότητα επανήλθε στο επίπεδο ανάπτυξης που είχε πριν από την πανδημία, όμως το ρεκόρ…

13 Μαρτίου 2024