Κατηγορίες: Ελλάδα

Πότε, πώς και με με… πόσα θα βγει πρόεδρος στη ΝΔ;

Στο ισόγειο του κτιρίου της Συγγρού και με διευρυμένη σύνθεση συνεδριάζει το απόγευμα της Τρίτης η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφασιστεί ο ακριβής χρόνος και τρόπος με τον οποίο θα εκλεχθεί ο νέος αρχηγός του κόμματος.
Εκτός των τακτικών μελών της ΚΕΦΕ, στη διαδικασία συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων για το κορυφαίο κομματικό αξίωμα της ΝΔ.
Τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη εκπροσωπεί ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τάσος Γαϊτάνης, τον Απόστολο Τζιτζικώστα η Αννα Ασημακοπούλου και τον Αδωνι Γεωργιάδη ο Στέφανος Σταμούλης.
Η ΚΕΦΕ καλείται να καθορίσει την ακριβή ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών, αλλά και το σε ποια σημεία, με πόσες κάλπες και με τι αντίτιμο για τους συμμετέχοντες θα γίνει η διαδικασία.
Η πλευρά Μεϊμαράκη, όπως δήλωσε και ο ίδιος ήδη από την Δευτέρα, δεν θέτει προαπαιτούμενα και δηλώνει θετική στο να γίνουν οι εκλογές όποτε θέλουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, όπως θέλουν και με όποιο αντίτιμο θέλουν, καθώς ο ίδιος «δεν ασχολείται» με τέτοια θέματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του έχει θέσει ως επιθυμητή ημερομηνία για τις εκλογές την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ζητά για τους συμμετέχοντες το χαμηλότερο δυνατό αντίτιμο, με στόχο να συμμετάσχει το μέγιστο δυνατό πλήθος κόσμου.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει αντίστοιχες με τον κ.Μητσοτάκη θέσεις. Οπως υποστηρίζει η πλευρά του, μπορεί να επαναληφθεί η διαδικασία του 2009, όταν οποιοσδήποτε μπορούσε να εγγραφεί με κόστος 2 ευρώ και να ψηφίσει για πρόεδρο.
Σε μία πιο «μέση κατάσταση» κινείται η πρόταση της πλευράς του Απόστολου Τζιτζικώστα, που ζητά εκλογές την 1η Νοεμβρίου, με επίσης χαμηλό αντίτιμο, είτε 2 ευρώ όπως το 2009, είτε ακόμη χαμηλότερο, της τάξης του 1 ευρώ.
Μέσα σε όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία είδε να παραιτείται και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, με δημοσιεύματα να υποστηρίζουν ότι η κίνησή του αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι είναι προσκείμενος σε κάποιο από τα στελέχη που διεκδικούν την προεδρία.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στο κέντρο του Βόλου

Τροχαίο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο κέντρο του Βόλου. Το τροχαίο σημειώθηκε Ιάσονος - Καρτάλη…

27 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Κυνηγοί ανεμοστρόβιλων κατέγραψαν στέγες σπιτιών να σηκώνονται στον αέρα

Ο απολογισμός των θυμάτων από τους ανεμοστρόβιλους και άλλες σφοδρές καταιγίδες στις νότιες ΗΠΑ αυξήθηκε…

27 Μαΐου 2024

Απίστευτο: Αγριογούρουνο “βολτάρει” στην Αγ. Παρασκευή -video

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν σήμερα πριν λίγη ώρα περίοικοι στη συνοικία της Αγ.…

27 Μαΐου 2024

Πυρά της αντιπολίτευσης μετά τα πρόστιμα σε Ασημακοπούλου, ΥΠΕΣ για τη διαρροή των mail

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το πρόστιμο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων…

27 Μαΐου 2024

Νάξος: 34χρονος υπάλληλος απείλησε με καραμπίνα παρέα στο δρόμο

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Νάξο το απόγευμα της Κυριακής (26/5) όταν λίγο έλειψε καβγάς μεταξύ μιας…

27 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: «Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα το δύσκολο καλοκαίρι του 2015»

Στη Κέρκυρα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνοντας τις περιοδείες του δύο εβδομάδες πριν από τις…

27 Μαΐου 2024