Ελλάδα

Πότε, πώς και με με… πόσα θα βγει πρόεδρος στη ΝΔ;

nea-dimokratia-nd-sima

Στο ισόγειο του κτιρίου της Συγγρού και με διευρυμένη σύνθεση συνεδριάζει το απόγευμα της Τρίτης η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφασιστεί ο ακριβής χρόνος και τρόπος με τον οποίο θα εκλεχθεί ο νέος αρχηγός του κόμματος.
Εκτός των τακτικών μελών της ΚΕΦΕ, στη διαδικασία συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων για το κορυφαίο κομματικό αξίωμα της ΝΔ.
Τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη εκπροσωπεί ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τάσος Γαϊτάνης, τον Απόστολο Τζιτζικώστα η Αννα Ασημακοπούλου και τον Αδωνι Γεωργιάδη ο Στέφανος Σταμούλης.
Η ΚΕΦΕ καλείται να καθορίσει την ακριβή ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών, αλλά και το σε ποια σημεία, με πόσες κάλπες και με τι αντίτιμο για τους συμμετέχοντες θα γίνει η διαδικασία.
Η πλευρά Μεϊμαράκη, όπως δήλωσε και ο ίδιος ήδη από την Δευτέρα, δεν θέτει προαπαιτούμενα και δηλώνει θετική στο να γίνουν οι εκλογές όποτε θέλουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, όπως θέλουν και με όποιο αντίτιμο θέλουν, καθώς ο ίδιος «δεν ασχολείται» με τέτοια θέματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του έχει θέσει ως επιθυμητή ημερομηνία για τις εκλογές την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ζητά για τους συμμετέχοντες το χαμηλότερο δυνατό αντίτιμο, με στόχο να συμμετάσχει το μέγιστο δυνατό πλήθος κόσμου.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει αντίστοιχες με τον κ.Μητσοτάκη θέσεις. Οπως υποστηρίζει η πλευρά του, μπορεί να επαναληφθεί η διαδικασία του 2009, όταν οποιοσδήποτε μπορούσε να εγγραφεί με κόστος 2 ευρώ και να ψηφίσει για πρόεδρο.
Σε μία πιο «μέση κατάσταση» κινείται η πρόταση της πλευράς του Απόστολου Τζιτζικώστα, που ζητά εκλογές την 1η Νοεμβρίου, με επίσης χαμηλό αντίτιμο, είτε 2 ευρώ όπως το 2009, είτε ακόμη χαμηλότερο, της τάξης του 1 ευρώ.
Μέσα σε όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία είδε να παραιτείται και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, με δημοσιεύματα να υποστηρίζουν ότι η κίνησή του αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι είναι προσκείμενος σε κάποιο από τα στελέχη που διεκδικούν την προεδρία.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το