Τοπικά

Ποσό 343.728 ευρώ σε ιδιώτες για εργασίες και προμήθειες θα πληρώσει ο Δήμος Αλμυρού

 

Το συνολικό ποσό των 343.728,37 ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Αλμυρού σε ιδιώτες, για εργασίες και προμήθειες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης και αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η καταστροφική πλημμύρα «Daniel». Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την πληρωμή 16 λογαριασμών ιδιωτών, που αφορούν στην εξόφληση μίσθωσης μηχανημάτων έργου και την προμήθεια υλικών για τις αποκαταστάσεις των ζημιών και των προσβάσεων.

 

Να αναφερθεί ότι η παροχή των εργασιών και η προμήθεια υλικών βεβαιώθηκαν από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τους προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλμυρού και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αναφερόμενος στο θέμα τόνισε πως «συνέπεια των ισχυρών βροχών και καταιγίδων ήταν να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα δρόμοι και κτήρια να πλημμυρίσουν, να βυθιστούν στη λάσπη και τα φερτά υλικά, παραλίες γέμισαν με φερτές ύλες, δρόμοι σε χωριά και οικισμούς, δρόμοι που ενώνανε οικισμούς του Δήμου και αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια σε όλη την έκταση του Δήμου. Οικίες πλημμύρισαν και πολίτες αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους προκειμένου να προστατευθούν. Πολλά χωριά έμειναν χωρίς νερό λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα ύδρευσης».
Να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αλμυρού δεν διαθέτει επαρκή μέσα (μηχανήματα και προσωπικό) για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε όλη την έκταση του ενιαίου Δήμου, η οποία υπερβαίνει τα 900 τετραγωνικά χιλιόμετρα και προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι καταστροφές που προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο ήταν άμεση η ανάγκη μίσθωσης μηχανημάτων έργου, η συμβολή ιδιωτών ελευθέρων επαγγελματιών και η προμήθεια υλικών για τις αποκαταστάσεις των ζημιών και των προσβάσεων. Επίσης υπήρξε ανάγκη παροχής πόσιμου νερού και ψωμιού σε πολίτες του Δήμου, αλλά και ανάγκη φιλοξενίας πλημμυροπαθών πολιτών.
Για τον λόγο αυτό εκδόθηκε απόφαση δημάρχου με την οποία ανατέθηκαν σε ιδιώτες εργασίες και προμήθειες σύμφωνα και με τη Νομοθεσία και όλα τα γενικότερα που αναφέρονται σε αυτή.
Να αναφερθεί ότι η προαναφερόμενη απόφαση έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, όπως και ο καθορισμός ωριαίας αποζημίωσης των μηχανημάτων έργου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αναζητώντας τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Οι ανασκαφές σε μυστική τοποθεσία στην Ιορδανία

Η κινηματογραφίστρια Neasa Ni Chianáin πριν λίγα χρόνια δέχτηκε την πιο παράξενη πρόταση της ζωής…

12 Μαρτίου 2024

Πρόσκληση σε συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη

Η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Εύα Σαββίδη, θα ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για το έργο…

12 Μαρτίου 2024

Αργύρης Κοπάνας: «Γυρίζουμε σελίδα με 34 έργα ύψους 10 εκ. €» .

1.200.000€ για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στις πηγές της Καλιακούδας Την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο…

12 Μαρτίου 2024

Κατεστραμμένα τα καινούργια παράθυρα στους οικίσκους στο Κουρί – Μήνυση κατά αγνώστων από δύο αντιδημάρχους του Δ. Αλμυρού

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλαν στο Α.Τ. Αλμυρού οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κ. Εκίζογλου…

12 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: «Αυτό το λάθος δεν θα το έκανε ποτέ η Μέγκαν» – Η πρώτη αντίδραση της πλευράς Χάρι στο αποτυχημένο photoshop

Η αποτυχία του photoshop της Κέιτ Μίντλετον χλευάστηκε από τους αντάρτες των βρετανικών ανακτόρων Χάρι…

12 Μαρτίου 2024

Κωστής Παλαμάς: Η ακτίνα της ευφυΐας στον ελληνικό λογοτεχνικό ουρανό

Της Ράνιας Γάτου ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού Στον πλούσιο κόσμο της ελληνικής λογοτεχνίας, κάθε λογοτέχνης είναι…

12 Μαρτίου 2024