Τοπικά

Πόλος έλξης το ΕΠΑΛ Σκιάθου με 80 μαθητές

 

Στους 80 ανέρχονται οι μαθητές που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Σκιάθου, το οποίο ιδρύθηκε πριν δύο χρόνια, και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τόσο των ανήλικων όσο και των ενήλικων που θέλουν να καταρτιστούν και να εισέλθουν με αξιώσεις στην αγορά εργασίας.
Το σχολείο άρχισε τη λειτουργία του ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και από φέτος είναι αυτόνομη σχολική μονάδα.
Με μια σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε η παράδοση – παραλαβή του παραρτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στη Σκιάθο στο νεοϊδρυθέν αυτόνομο πλέον ΕΠΑΛ Σκιάθου. Παραβρέθηκε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου κ. Νίκος Κατσιαβριάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της λειτουργίας του παραρτήματος με ελάχιστους μαθητές και χώρους τον Σεπτέμβριο του 2020. Θυμήθηκε ότι πέρυσι παραμονές της Παναγίας της Εικονίστριας έγιναν τα εγκαίνια των νέων χώρων, όπου λειτουργεί το σχολείο, και ο δήμαρχος ευχήθηκε να γίνει σύντομα αυτόνομο Επαγγελματικό Λύκειο. Φέτος έναν χρόνο μετά, η ευχή έγινε πραγματικότητα και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Μαγνησίας παραδίνει στους μαθητές της Σκιάθου ολοκληρωμένο σχολείο, Επαγγελματικό Λύκειο με δύο τομείς και 80 μαθητές. Τέλος ευχήθηκε όσο γρήγορα έγιναν όλα αυτά έως τώρα να γίνει και το επόμενο βήμα, δηλαδή να αποκτήσει το σχολείο δικό του σύγχρονο διδακτήριο με αίθουσες, εργαστήρια και χώρους άθλησης.
Από την πλευρά της η έως τώρα διευθύνουσα του παραρτήματος και πλέον διευθύντρια του ΕΠΑΛ Σκιάθου κ. Φιλίτσα Ρέπουλη ευχαρίστησε τον διευθυντή και όλους τους συναδέλφους του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου για τη συνεργασία και τη βοήθεια στο ξεκίνημα του νέου σχολείου και ευχήθηκε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί.
Το ΕΠΑΛ Σκιάθου διαθέτει δύο τομείς, Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και Οικονομίας Διοίκησης με συνολικά τρεις ειδικότητες.
Η κ. Ρέπουλη τόνισε πως από τους 80 μαθητές οι δεκαπέντε περίπου είναι ενήλικες.
Εξηγώντας το υψηλό ενδιαφέρον που υπάρχει από την κοινωνία για το σχολείο, επισήμανε πως «το 98% των μαθητών μας εργάστηκε το καλοκαίρι σε κάποια τουριστική ή άλλη επιχείρηση που σχετίζεται με την παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους και τους τουρίστες. Στο ΕΠΑΛ Σκιάθου λειτουργούν ειδικότητες που καλύπτουν ανάγκες στην αγορά εργασίας. Αυτό το γνωρίζουν τόσο οι μαθητές όσο και οι ενήλικες, γι’ αυτό και έρχονται να φοιτήσουν εδώ ξέροντας ότι με την αποφοίτησή τους θα έχουν σημαντικά γνωστικά εφόδια για να βρουν στη συνέχεια μια εργασία».
Επίσης φέτος αρκετές είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, ενώ στις 17 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο η «φωνή» του Πολυτεχνείου, Δημήτρης Παπαχρήστος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το