Κατηγορίες: Κόσμος

Πολωνός ΥΠΕΞ: Να φτιάξουμε στρατό με τους πρόσφυγες που έχουν έρθει στην Ευρώπη

Οι εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ευρώπη μπορούν να συγκροτήσουν έναν στρατό για να πολεμήσουν για την ελευθερία της χώρας τους, εκτίμησε σήμερα ο Βίτολντ Βαζικόφκσι, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στην επόμενη συντηρητική κυβέρνηση που είναι στο στάδιο του σχηματισμού.

“Εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι έφτασαν πρόσφατα στην Ευρώπη. Μπορούμε να σχηματίσουμε έναν στρατό”, είπε ο Βαζικόφσκι στη δημόσια τηλεόραση TVP Info.

“Δεκάδες χιλιάδες νέοι άνδρες πηδούν από τα φουσκωτά πλοιάριά τους, με τα iPad στο χέρι και αντί να ζητήσουν πρώτα να πιουν ή να φάνε, ρωτάνε πού θα φορτίσουν το κινητό τους. Θα μπορούσαν να πολεμήσουν για την ελευθερία της χώρας τους, με τη βοήθειά μας”, πρόσθεσε.

Ο Βαζικόφσκι σημείωσε ότι θέλει να αποφύγει “να στείλουμε τους στρατιώτες μας να πολεμήσουν στη Συρία ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι θα πίνουν τον καφέ τους στην Ούντερ ντεν Λίντεν”, μια κεντρική λεωφόρο του Βερολίνου, ή σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Πάντως, σε αντίθεση με αυτά που δήλωσε ο Κόνραντ Σιμάνσκι, ο επόμενος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Βαζικόφσκι διαβεβαίωσε ότι η Πολωνία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η απερχόμενη φιλελεύθερη κυβέρνηση και θα δεχτεί περισσότερους από 9.000 πρόσφυγες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου μετεγκατάστασής τους.

Το Σάββατο ο Σιμάνσκι είχε δηλώσει ότι μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι η Πολωνία δεν βλέπει να υπάρχει “πολιτική δυνατότητα να σεβαστεί” αυτές τις συμφωνίες.

Το Κόμμα PiS του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου τασσόταν ανέκαθεν κατά της υποδοχής μεταναστών και αντιπρότεινε να χορηγηθεί οικονομική βοήθεια στις χώρες προέλευσής τους.

Πηγή www.iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Greek Mafia: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη – Ποιοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες ως μέλη της ομάδας εκτελεστών…

18 Ιανουαρίου 2024

Αθώα η διοικήτρια του Ερυθρού για το χριστουγεννιάτικο γλέντι – Γίνεται για πολλά χρόνια στον ίδιο χώρο

Στην απαλλαγή από κάθε ευθύνη της διοικήτριας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός για το χριστουγεννιάτικο γλέντι…

18 Ιανουαρίου 2024

Συναγερμός μετά από κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρο

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει στην περιοχή των Σερρών μετά την εμφάνιση και επιβεβαίωση κρούσματος της αφρικανικής…

18 Ιανουαρίου 2024

Στην κορυφή των πωλήσεων η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

Η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ συνέχισε και το 2023 την ανοδική της πορεία ως μία…

18 Ιανουαρίου 2024

Πράσινη Αριστερά: “Πάλι τα ίδια με τα δέντρα – Η νέα Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει το…θεάρεστο έργο της προηγούμενης”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συντονιστικό Μαγνησίας της Πράσινης Αριστεράς για την κοπή δέντρων στον Κραυσίδωνα. Χαρακτηριστικά…

18 Ιανουαρίου 2024

Υβριδική εκδήλωση επιστήμης & τεχνολογίας Innovent Forum σε συνδιοργάνωση του Π.Θ.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι συνδιοργανωτής του Innovent Forum 2024, της υβριδικής εκδήλωσης που προωθεί και…

18 Ιανουαρίου 2024