Ελλάδα

Greek Mafia: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη – Ποιοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες ως μέλη της ομάδας εκτελεστών που το 2022 και το 2023 είχαν δολοφονήσει τρία πρόσωπα με κεντρικό ρόλο στον χώρο της αποκαλούμενης Greek Mafia.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων στη 1 το μεσημέρι με συμβατικά αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και σε λίγη ώρα αναμένεται να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για όσα τους καταλογίζονται με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία.

Ακολούθως θα οδηγηθούν στον Ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση.

Ποιοι άλλοι έχουν ταυτοποιηθεί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι και δύο άτομα που βρίσκονται στις φυλακές. Το ένα είναι στη Λάρισα και το δεύτερο πρόσωπο στις φυλακές Μαυροβουνίου, ενώ στους εμπλεκόμενους δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και αναμένεται να εκδοθεί σε βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν επιχειρήσεις στα σπίτια των εμπλεκόμενων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί βαρύς οπλισμός. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και τους εμπλεκόμενους είναι ένας Έλληνας, ένα άτομο αλβανικής καταγωγής και όλοι οι υπόλοιποι είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Όλοι τους έχουν εμπλακεί σε συμβόλαια θανάτου, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που αναλάμβανε συμβόλαια θανάτου ή αν ανάμεσα είτε στους συλληφθέντες, είτε στους εμπλεκόμενους να είναι και άτομα που ήθελαν νεκρούς τα πρόσωπα της νύχτας που εκτελέστηκαν.

 

Η Μίνα Καραμήτρου αναφέρει πως αυτή είναι ίσως η πιο σοβαρή υπόθεση εξιχνίασης συμβολαίων θανάτου που έχουμε στη χώρα και είναι η άκρη του νήματος για να ξετυλιχτεί το κουβάρι για την Greek Mafia.

Το λάθος που πρόδωσε τον ένα εμπλεκόμενο
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από ένα λάθος που έκανε ένας από τους συλληφθέντες που ήταν στη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου. Ο κακοποιός μαζί με συνεργό του είχαν ταξιδέψει μέχρι τη Βοιωτία, την ημέρα του Πάσχα και τον σκότωσαν τον Σκαφτούρο μπροστά στην οικογένειά του και φεύγοντας, η μηχανή διαφυγής τους, που ήταν κλεμμένη από τον Ασπρόπυργο, έπαθε βλάβη και άφησε το αποτύπωμά του ένας από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση στην μπαταρία της μηχανής.

Οι κακοποιοί εμπλέκονται και σε μια απόπειρα δολοφονίας στην Κατερίνη καθώς και εμπρησμούς στη δυτική Αττική, σε βυτιοφόρα, σε βενζινάδικα. Όλες οι υποθέσεις σχετίζονται με αυτή την εγκληματική οργάνωση.

Η δημοσιογράφος, τέλος, δεν αποκλείεται η έρευνα να φτάσει και σε ηθικούς αυτουργούς.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αθώα η διοικήτρια του Ερυθρού για το χριστουγεννιάτικο γλέντι – Γίνεται για πολλά χρόνια στον ίδιο χώρο

Στην απαλλαγή από κάθε ευθύνη της διοικήτριας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός για το χριστουγεννιάτικο γλέντι…

18 Ιανουαρίου 2024

Συναγερμός μετά από κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρο

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει στην περιοχή των Σερρών μετά την εμφάνιση και επιβεβαίωση κρούσματος της αφρικανικής…

18 Ιανουαρίου 2024

Στην κορυφή των πωλήσεων η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

Η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ συνέχισε και το 2023 την ανοδική της πορεία ως μία…

18 Ιανουαρίου 2024

Πράσινη Αριστερά: “Πάλι τα ίδια με τα δέντρα – Η νέα Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει το…θεάρεστο έργο της προηγούμενης”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συντονιστικό Μαγνησίας της Πράσινης Αριστεράς για την κοπή δέντρων στον Κραυσίδωνα. Χαρακτηριστικά…

18 Ιανουαρίου 2024

Υβριδική εκδήλωση επιστήμης & τεχνολογίας Innovent Forum σε συνδιοργάνωση του Π.Θ.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι συνδιοργανωτής του Innovent Forum 2024, της υβριδικής εκδήλωσης που προωθεί και…

18 Ιανουαρίου 2024

Διαδικτυακή διάλεξη Θανάση Ν. Παπαθανασίου:«Φως από τη Βασιλεία του Θεού, στο σήμερα: Το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης στους Πατέρες της Εκκλησίας»

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και ώρα Ελλάδας 8 μ.μ. πραγματοποιείται η δεύτερη εκδήλωση του κύκλου…

18 Ιανουαρίου 2024