Τοπικά

Πολλαπλή αξία της αποταμίευσης ακόμη και μέσα στην κρίση- Εκδήλωση στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα   

 

Οι Έλληνες ακόμη και μέσα στην κρίση έμπρακτα δείχνουν το αποταμιευτικό τους πνεύμα τονίστηκε χθες σε εκδήλωση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, όπου παρουσία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πραγματοποιήθηκαν πλούσιες δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές.
Οι μαθητές της Στ’ Τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων κ.κ. Καλιγέρη Σοφίας και Παναγιώτου Μαρίας, καθώς και της καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Μπουντούρη Νικολέτας και με τη συνολική υποστήριξη του διευθυντή του Δημοτικού κ. Χρήστου Επιδέξιου διοργάνωσαν μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση, που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, παρουσία 18 παροιμιών που βρήκαν και συνέλλεξαν τα ίδια τα παιδιά με θέμα την οικονομία, την αποταμίευση και τη λογική του φυλάγω για το μέλλον, έξι ζωγραφιές παροιμιών, δημιουργία αινιγμάτων, παρουσίαση του μύθου του Μίδα, κατασκευή και ανάγνωση ιστοριών, ανάγνωση ιστοριών με θέμα την αποταμίευση που έγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές της Ε’ Τάξης, παρουσίαση έρευνας, σύντομη δραματοποίηση του παιδικού βιβλίου για την αποταμίευση που έγραψε συγγραφική ομάδα εκ μέρους της Τράπεζας Eurobank, ενώ από τη γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή «Εδώ Λιλιπούπολη» οι μαθητές προετοίμασαν τους ρόλους και τα λόγια του επεισοδίου «Χαρχουδοπριγκιπική τράπεζα κρίσεως» και ετοίμασαν τη δραματοποίησή της.
Το κλείσιμο της γιορτής έγινε με όλα τα παιδιά της Στ’ Τάξης να τραγουδούν το «Οικονομία κάνε» του Λουκιανού Κηλαηδόνη.
Ο κ. Επιδέξιος στον χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο την 31η Οκτωβρίου σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων, που έγινε στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924. Το πνεύμα που διέπει την ημέρα αυτή είναι «Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό»».
Με αφορμή την Ημέρα Αποταμίευσης το σχολείο υποδέχτηκε τον διευθυντή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Βόλου κ. Σταμούλη Ευάγγελο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερώσει για την αποταμίευση και την πραγματική της αξία ως έννοια, αλλά και ως φιλοσοφία ζωής, καθώς επίσης και να συντελέσουν στη διάδοσή της. Το σχολείο μας από τη μεριά του αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της ημέρας. Έτσι, οι μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τμημάτων αντίστοιχα, καθώς επίσης και της καθηγήτριας Πληροφορικής προετοίμασαν με μεράκι και αγάπη δρώμενα.
Ο διευθυντής στο κατάστημα Βόλου του δικτύου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της Eurobank κ. Ευάγγελος Σταμούλης τόνισε πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι σε όλο τον κόσμο η Τράπεζα της Αποταμίευσης και στην Ελλάδα χρόνια τώρα επισκέπτεται αυτή την ημέρα τα σχολεία καλλιεργώντας στα παιδιά την αποταμιευτική συνείδηση. Σήμερα το δίκτυο «νέο ταμιευτήριο» που ανήκει στη Eurobank, συνεχίζει αυτή την παράδοση. Και το μήνυμα που περνούμε στα παιδιά, είναι πως οι πολύτιμοι θησαυροί φτιάχνονται σιγά-σιγά με τη συνεχή προσπάθεια. Ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του μπορεί να δημιουργήσει αποταμίευση ακόμη και στις δύσκολες ημέρες της κρίσης. Μάλιστα η εμπειρία μας έχει δείξει πως οι Έλληνες έχουν νοοτροπία για την αποταμίευση που θα είναι χρήσιμη σε ένα έκτακτο γεγονός ή για την εκπλήρωση ενός στόχου. Και η αποταμιευτική νοοτροπία των Ελλήνων είναι και ένας λόγος που ακόμη και μέσα στην κρίση, ο ελληνικός λαός είναι όρθιος. s16-f2-mon

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το