Αθλητισμός

Πολλά τα κέρδη για τον Ολυμπιακό Βόλου από τη νίκη με Οπούντιο

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Οπούντιο Μαρτίνου έκανε το χρέος του, πήρε εύκολα τη νίκη με το ευρύ 6-0, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, έφτασε τους 36 βαθμούς και χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι με τον Γ.Σ. Αλμυρού στο Βόλο (την τελευταία αγωνιστική, καθώς μπροστά υπάρχει το ρεπό), για να σφραγίσει την παραμονή στην κατηγορία.
Στο παιχνίδι της Κυριακής με το Οπούντιο δεν θα σταθούμε τόσο στη νίκη, η οποία ήρθε εύκολα (το ματς δεν αντέχει σε κριτική), αλλά σε ορισμένες επισημάνσεις που βγαίνουν μέσα από την αναμέτρηση. Για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός σημείωσε έξι τέρματα, καθώς μόνο σε δύο ματς είχε πετύχει τρία γκολ (με Ρήγα Φεραίο και Αμβρυσσέα). Ο Δημήτρης Σέττος πέτυχε δύο γκολ κι αυτά ήταν τα πρώτα του 25χρονου φορ στο πρωτάθλημα, καθώς στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν… άκαπνος. Για πρώτη φορά οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι με δύο φορ (Χρήστου, Σέττος) και πέρα από τα έξι γκολ, είχαν δύο δοκάρια και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες από κάθε άλλο παιχνίδι. Το ΕΑΚ αποδεικνύεται έδρα για τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που σ’ αυτό το γήπεδο το βολιώτικο συγκρότημα έχει σημειώσει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, πετυχαίνοντας 14 τέρματα με μ.ο. 3.5 γκολ σε κάθε παιχνίδι. Αρκεί να αναφέρουμε, πως στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά έδωσε επτά αγώνες και πέτυχε συνολικά έξι γκολ. Η εξέλιξη του παιχνιδιού και η εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού (στο 68’ το σκορ ήταν 6-0) έδωσε τη δυνατότητα στον Λάκη Μπακάλη να χρησιμοποιήσει και τους νεαρούς Αγγελή, Πατσή και Ζάχο, με τον τελευταίο να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Για την ιστορία να αναφέρουμε, πως ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 29’ με τον Καμπλιώνη, ενώ στο 39’ ο Σέττος έγραψε το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν άλλα τέσσερα τέρματα με τους Καμπλιώνη στο 50’, Διβανέ στο 55’, Δ. Κόκα στο 60’ και Σέττο στο 68’. Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού κατέβασαν ταχύτητα.
Ο Στάθης Ρόκας με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Οπούντιο και στη νίκη της ομάδας του τονίζοντας σχετικά: «Είχαμε πει πριν το παιχνίδι με τον Αμβρυσσέα ότι έχουμε τρεις τελικούς. Δεν μας νοιάζει ποιος είναι ο αντίπαλος, αλλά κοιτάζουμε το ίδιο σοβαρά όλα τα ματς. Νομίζω ότι το δείχνουμε στο γήπεδο. Κοιτάζουμε να κάνουμε το «τρία στα τρία», για να τελειώσει η χρονιά, όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι θεωρώ ότι δεν αντέχει σε κριτική. Ήταν ένας μονόλογος, μέχρι να μπει το πρώτο γκολ. Αυτό είχαμε πει στα αποδυτήρια με τα παιδιά. Να είμαστε σοβαροί από την αρχή για να πετύχουμε γρήγορα ένα τέρμα. Από εκεί και πέρα, πιστεύαμε, πως δεν θα είχαμε πρόβλημα. Δεν ευτυχήσαμε να σκοράρουμε γρήγορα, ωστόσο, ήρθε το γκολ και η συνέχεια ήταν εύκολη για μας.
Συνεχίζουμε, έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι στην έδρα μας με τον Αλμυρό. Βλέπουμε και αυτό το ματς με την ίδια σοβαρότητα, θέλουμε να κάνουμε ένα καλό φινάλε και να πάρουμε τους τρεις πόντους».
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, με δήλωσή του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας τόνισε πως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος θα πάψει να ηγείται του συλλόγου, καθώς δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες, ούτε τις ψυχικές αντοχές για να συνεχίσει. Μένει να δούμε, αν ο Νίκος Τσεκούρας εμμείνει στην απόφασή του ή αποφάσισε εν θερμώ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Σάββας, Γελαδάρης (46’ Τόσκας), Νόνης (60’ Πατσής), Παπαϊωάννου, Ρόκας (55’ Αγγελής), Καμπλιώνης, Δ. Κόκας, Χρήστου (63’ Ζάχος), Διβανές, Σέττος.
ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ: Ανδρούτσος, Μουστάκας, Νικολόπουλος, Σίδερης, Ξεζώνοτος, Αγγελόπουλος, Νικολόπουλος, Νούλας, Παπανικολάου, Πρέντι (27’ Πύλλιας), Ντούνης.

Σήμερα εκδικάζεται η έφεση του Ρήγα
Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε πρωτόδικα την υπόθεση που έχει να κάνει την ένσταση που κατέθεσε ο Ρήγας Φεραίος για αντικανονική συμμετοχή του Κλεβί Κόλα στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Βελεστίνο, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τον δικαίωσε. Σήμερα, είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η έφεση του Ρήγα Φεραίου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και στον Ολυμπιακό εκφράζουν την βεβαιότητα, πως η ομάδα θα δικαιωθεί και σε δεύτερο βαθμό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Λέσχης Αφήγησης Βόλου

H συνάντηση του Μαΐου 2024 της Λέσχης Αφήγησης Βόλου θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 27 Μαΐου,…

26 Μαΐου 2024

Κεντροαριστερά

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η έρευνα της GPO, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ειδικά στο ερώτημα για…

26 Μαΐου 2024

Έκθεση φωτογραφίας «Οι αόρατες» από τη Δανάη Παπανδρεοπούλου

Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Δανάης Παπανδρεοπούλου με τίτλο «Οι αόρατες» παρουσιάζεται στο «the 11 concept»…

26 Μαΐου 2024

13χρονος βρέθηκε λιπόθυμος μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Τρεις συλήψεις έγιναν συνολικά στην Ναύπακτο αφότου ένας 13χρονος βρέθηκε λιπόθυμος στον δρόμο μετά από…

26 Μαΐου 2024

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 31 Μαΐου

Συνολικά 2.345.209.562 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.191.281 δικαιούχους, από τις 27 έως τις 31 Μαΐου…

26 Μαΐου 2024

Με τον “Μουτζούρη” στις Μηλιές ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Την εμπειρία του ταξιδιού με τον θρυλικό “Μουτζούρη” βίωσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και…

26 Μαΐου 2024