Τοπικά

Πολίτες της Δράκειας: Ο δήμαρχος μας είπε να πηγαίνουμε στους αγροτικούς δρόμους με τα γαϊδουράκια

Ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας εξέδωσαν οι «Πολίτες της Δράκειας»  σχετικά με την επίσκεψη του Αχ, Μπέου στη Δράκεια τη Δευτέρα 6 Μαΐου.
Στην ανακοίνωσή τους, οι κάτοικοι της Δράκειας επισημαίνουν πως έχουν γίνει μόνο δύο από τα 12 έργα που είχε πει ότι θα υλοποιήσει στην περιοχή ο Αχ.Μπέος από το 2016.  Μάλιστα σημειώνουν πως όταν κάτοικος της Δράκειας τον ρώτησε για το πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας, καθώς αγροτικοί δρόμοι γίνεται αδιάβατοι μετά από κακοκαιρία,  ο Αχ.Μπέος του απάντησε «“να πάτε παραδοσιακά, με το γαϊδουράκι”.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πολίτες της Δράκειας:
«Τον κ.Μπέο προσφώνησε το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Δράκειας και υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης με το συνδυασμό “Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική” κ.Κωνσταντίνος Ζιαμπάς.
Στην προσφώνηση του ο κ.Ζιαμπάς ανάφερε πως η παρούσα Αρχή βρήκε ένα Δήμο κατεστραμμένο, πως η Δράκεια, σαν μέλος του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου είχε πολλά προβλήματα, πως οι δουλειές που έπρεπε να γίνουν ήταν πολλές και κατέληξε απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο: “μπορούμε να πούμε ότι από αυτά που έχετε πει, έχετε κάνει όχι το 100%, ας πούμε το 99%”

Αυτό είναι ψευδές. Είναι κατανοητό πως ο κ.Μπέος μπορεί να μην το θυμόταν, διότι έχει να διοικήσει ένα πολύ μεγάλο Δήμο. Όμως ο κ.Ζιαμπάς, σαν μέλος του Τοπικού Συμβούλιου, γνώριζε πολύ καλά πως ο Δήμαρχος σε παλιότερη επίσκεψη του στο χωριό, όπου είχε ενημερωθεί από το Συμβούλιο για τα προβλήματα και τις ανάγκες, είχε δεσμευτεί πως θα υλοποιήσει εντός του 2016 τα περισσότερα από τα έργα που του είχαν ζητηθεί. Από τα έργα αυτά, δώδεκα συνολικά στον αριθμό, μέχρι και τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 που πραγματοποιήθηκε η προεκλογική επίσκεψη, είχαν υλοποιηθεί μόνο δύο. Ενώ το ένα από αυτά (ένας νιπτήρας στο οστεοφυλάκιο του κοιμητηρίου), παραδόθηκε ανήμερα της προεκλογικής επίσκεψης του Δήμαρχου στο χωριό. Αναρωτιόμαστε: τα δύο από τα δώδεκα έργα αποτελούν ποσοστό 99%,;

Μετά την προσφώνηση του κ.Ζιαμπά και την ολιγόλεπτη προεκλογική ομιλία του κ.Μπέου, δημότης της Δράκειας, υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο με τον ανεξάρτητο συνδυασμό “ΔΡ.Α.Κ.Ε.Ι.Α.”, απευθύνθηκε με ευγένεια προς το Δήμαρχο λέγοντας πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα ανάφερε ο κύριος Ζιαμπάς. Πως εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα, πως για το μεγαλύτερο από αυτά που είναι η αγροτική οδοποιϊα, δεν έχει γίνει τίποτε και πως είναι πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί του και να βρουν λύσεις.
Ο κ.Μπέος εξήγησε πως εκείνη τη μέρα δεν πήγε στη Δράκεια για να συζητήσει, αλλά για να πιει με τους παρευρισκόμενους ένα καφέ ή μια μπύρα. Πρόσθεσε όμως πως έχει γίνει τσιμεντόστρωση μήκους 250 μέτρων σε αγροτικό δρόμο στην περιοχή “Ανεμούτσα”. Επιμένοντας στο θέμα ο κάτοικος της Δράκειας τόνισε πως το πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας αφορά 70 χιλιόμετρα και όχι 250 μέτρα, πως είναι πολλά τα σημεία που οι αγροτικοί δρόμοι γίνονται αδιάβατοι μετά από κακοκαιρία και πως αυτό είναι κρίσιμο για τους κάτοικους που είναι στην πλειοψηφία τους αγρότες και πρέπει να πηγαίνουν στα περιβόλια τους. Αλλά και γιατί χωρίς αγροτικούς δρόμους δεν μπορούν να προσεγγίσουν ούτε πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση φωτιάς. Τότε ο Δήμαρχος του απάντησε: “να πάτε παραδοσιακά, με το γαϊδουράκι”.

Ελπίζουμε πως ο Δήμαρχος δεν το εννοούσε αυτό και απλά έκανε χιούμορ. Γιατί όλη η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ευχάριστο κλίμα και όχι «πασαλιμανιώτικα», όπως γράφτηκε πρόσφατα σε στήλη τοπικής εφημερίδας. Επίσης ελπίζουμε πως ο κ.Μπέος σε περίπτωση που επανεκλεγεί Δήμαρχος, δεν θα ξεχάσει την υπόσχεση που έδωσε στους παρευρισκόμενους Δρακειώτες, πως ενώ στην πρώτη θητεία του είχε δοθεί βάρος στο κέντρο, δηλαδή στο Βόλο, στην επόμενη θητεία του θα δοθεί βάρος στην περιφέρεια μέρος της οποίας είναι και η Δράκεια.

Πολίτες της Δράκειας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το