Τοπικά

Ποιοι εκλέχτηκαν στο προεδρείο και τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού

 

Ο Ιωάννης Γαλατσίδας από την ομάδα πλειοψηφίας θα είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν προχθές Τρίτη 2 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος. Παράλληλα, έγινε και εκλογή των μελών της νέας Δημοτικής Επιτροπής.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού εκλέχτηκε από την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας ο Γ. Γερογιάκομος και γραμματέας η Άννα Σιούτη από την ομάδας της ελάσσονος μειοψηφίας.
Να αναφερθεί ότι στους σύντομους χαιρετισμούς τους τόσο ο νέος δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης όσο και οι επικεφαλής των μειοψηφιών ευχήθηκαν για μια γόνιμη και σε κλίμα συνεργασίας θητεία, ενώ στο ίδιο κλίμα ήταν και η σύντομη ομιλία του νεοεκλεγέντος προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Γαλατσίδα.
Ακολούθησε η διαδικασία για την εκλογή της νέας Δημοτικής Επιτροπής, την οποία απαρτίζουν οι Δημ. Αναστασίου, Σπ. Βαλαμούτης, Μαρία Σταυραντώνη – Τσιάντου και Ιωάν. Τσαντούρης από την πλειοψηφία, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Χρ. Καρακώστας από τις μειοψηφίες ως τακτικά μέλη. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Ιωάννης Βούλγαρης, Ηλ. Δαλακούρας, Ι. Εκίζογλου και Δημ. Κωστόπουλος από την πλειοψηφία και Λεωνίδας Βούλγαρης και Σ. Τσόγκας από τις μειοψηφίες.

Πρόσληψη ειδικού συμβούλου
Στο μεταξύ, ειδικό σύμβουλο θα προσλάβει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε. Ο ειδικός σύμβουλος θα παρέχει υπηρεσίες στο γραφείο δημάρχου και συγκεκριμένα στο Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικά των προσόντων τους, σχετικά με την πλήρωση της θέσης και θα πρέπει να έχουν τα εξής απαραίτητα προσόντα:
-Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17). Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν.1599/1986, στην οποία να δηλώνεται ότι πληρούνται τα ως άνω προσόντα.
-Πτυχίο ή δίπλωμα πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π), αντίστοιχης ειδικότητας.
-Να έχουν επαγγελματική ειδίκευση ή και εμπειρία σε θέματα ΟΤΑ ή και νομικών προσώπων των ΟΤΑ.
-Γνώση πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.
-Άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας (Γ2 ή C2).
Επιπλέον επιθυμητά προσόντα: Γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας.
Η επιλογή θα γίνει από τον δήμαρχο, ο οποίος θα αποφασίσει κατά την κρίση του για την καταλληλόλητα του προσλαμβανομένου (παρ. 4 του άρθρου 163 του Ν.3584/07).
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με βιογραφικό σημείωμα, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και τα σχετικά δικαιολογητικά θα κατατίθενται μέχρι και τις 5/1/ στο γραφείο πρωτόκολλού του Δήμου Αλμυρού (τηλ.:2422350232 και πληροφορίες τηλ.: 24223 50217, 259) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Share
Ετικέτες: δήμου Αλμυρού

Πρόσφατα άρθρα

Λάρισα:Νεαρός ανέβηκε σε πίστα στα μπουζούκια και έσπασε πιάτα με κάβουρα – Δείτε βίντεο

Τα μπουζούκια της Λάρισας είναι μια κατηγορία από μόνα τους και όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα…

4 Ιανουαρίου 2024

Χαμηλό το ποσοστό μείωσης ΕΝΦΙΑ σε όσους ασφαλίσουν τις κατοικίες

  Πλατφόρμα για τις αιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που ασφάλισαν την κατοικία τους έναντι φυσικών…

4 Ιανουαρίου 2024

Η στιγμή της συντριβής ελικοπτέρου με τέσσερις επιβάτες σε λίμνη – Ένας έχασε τη ζωή του

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο από τη στιγμή της συντριβής σε λίμνη στη Βραζιλία ενός ελικοπτέρου…

4 Ιανουαρίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 4/1

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 20.00 Ουγγαρία-Ελλάδα -Ζ- (Ευρωπαϊκό…

4 Ιανουαρίου 2024

Μέτρα κατά παράνομης στάθμευσης στην Γ. Δήμου

  Την αντιδρόμηση της οδού Χαλεπά, από Γιάννη Δήμου έως Μαβίλη, με κατεύθυνση από την…

4 Ιανουαρίου 2024

Πάνω από 150.000 εμβολιασμοί μέχρι τέλος του έτους στο Νοσοκομείο Βόλου

  Πάνω από 150.000 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου από 8/1/2021 έως 31/12/2023 και συγκεκριμένα…

4 Ιανουαρίου 2024