Αθλητισμός

Πλήρωσε τα λάθη του ο Ολυμπιακός

Αήττητος για έξι αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο παρέμενε ο Ολυμπιακός Βόλου. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν χθες στη Θήβα να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα, χάνοντας με 1-0, με γκολ του Χατζηλάμπρου στο 54’. Σημαντική ήταν η αποβολή του Γιώργου Θέου στο 33’ με απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε και ο Σάκης Σάββας, στους διαπληκτισμούς που σημειώθηκαν μεταξύ παικτών των δύο ομάδων.
Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή παρουσία στο χθεσινό παιχνίδι και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Ακίνδυνος επιθετικά ο Ολυμπιακός
Το βολιώτικο συγκρότημα στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ούτε μία καλή φάση για γκολ, ωστόσο, περιόρισε σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα των παικτών της Θήβας. Οι γηπεδούχοι, πάντως, είχαν δύο καλές ευκαιρίες να πετύχουν τέρμα στο πρώτο 15λεπτο. Η πρώτη ήταν στο 2’, όταν ο Κάρλος εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Καραγκιολίδη και η δεύτερη στο 14’ όταν ο Χατζηλάμπρος από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους φάσεις δεν υπήρχαν εκατέρωθεν. Στο 28’ ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι, καθώς όπως φάνηκε ο Χρήστου ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Ζαχαρόπουλο να μην σφυρίζει την παράβαση.
Στο 33’, ωστόσο, μια απερίσκεπτη ενέργεια του Γιώργου Θέου άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Μαυρόπουλο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, σηκώθηκε και κινήθηκε προς τον αντίπαλό του, χωρίς να τον χτυπήσει με το κεφάλι (μπροστά στο διαιτητή) με αποτέλεσμα ο κ. Ζαχαρόπουλος να του δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα (τιμωρείται και η πρόθεση), ενώ κιτρίνισε τον Μαυρόπουλο.

Δεν αντέδρασε μετά το γκολ
Το έργο του Ολυμπιακού έγινε ακόμη πιο δύσκολο, παίζοντας με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και η Θήβα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή. Πέτυχε ένα γρήγορο γκολ στο β’ μέρος, είχε ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο έπαιξε έξυπνα, διαχειρίζονταν κατάλληλα το παιχνίδι, φτάνοντας στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός υστέρησε στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ μετά το γκολ που δέχθηκε δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να φανεί απειλητικός για το τέρμα του Μόνου.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 54’. Ο Χατζηλάμπρος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, μετά από αδράνεια της άμυνας των «ερυθρολεύκων» και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καραγκιολίδη, για να γράψει το 1-0.

Έχοντας πετύχει το πολυπόθητο γκολ, οι παίκτες της Θήβας προσπάθησαν αν ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και μέχρι το 70’ είχαν τρεις ακόμη καλές στιγμές στο παιχνίδι. Στο 56′ σε σουτ του Κάρλος μέσα από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 60’ ο Γελαδάρης πήρε τη… μπουκιά από το στόμα του Σουμάχ και έβγαλε τη μπάλα κόρνερ, πριν αυτός σουτάρει μέσα από την περιοχή, απέναντι από τον Καραγκιολίδη.
Η Θήβα στο 69’ έχασε σημαντική ευκαιρία για γκολ. Ο Γιαλός έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Καραγκιολίδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Σουμάχ, σούταρε, με τον Νόνη να διώχνει τη μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή.

Ο Ολυμπιακός μετά το 70’ δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους και ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά μέχρι εκεί.
Με τη λήξη του αγώνα υπήρξαν διαπληκτισμοί μεταξύ παικτών και των δύο ομάδων, με τον Σάκη Σάββα να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Ζαχαρόπουλου, με τον έμπειρο αμυντικό να χάνει το επόμενο παιχνίδι με τη Νίκη, όπως και ο Θέος.

 Διαιτητής: Ζαχαρόπουλος (Αν. Αττικής)
Βοηθοί: Βιντσεντζάτος (Αν. Αττικής), Κεφαλιακός (Πειραιά)
Κόκκινη: 33’ Θέος, 90+ Σάββας
Κίτρινες: Τόπι, Μόνος, Μαυρόπουλος, Ζυγογιάννης-Ευθυμιάδης
ΘΗΒΑ: Μόνος, Πλατέλλας, Τόπι, Χατζηλάμπρος, Χριστοδουλόπουλος (80’ Βουρνάζος), Μαυρόπουλος, Αργυρίου, Κοτώρος (46’ Γιαλός), Σουμάχ (76’ Κοτσαλάς), Κάρλος, Ζυγογιάννης (55’ Μάγγας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Σάββας, Γελαδάρης, Νόνης, Τόσκας, Ρόκας, Δ. Κόκας, Διβανές (70’ Μέμμος), Χρήστου (65’ Σέττος), Θέος, Ευθυμιάδης.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Απάντηση δήμου Βόλου στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας

Ο δήμος Βόλου, σε ανακοίνωση - απάντηση στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας αναφέρει: Συμφωνούμε…

25 Ιανουαρίου 2024

Ανακύκλωση στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Ευξεινούπολης

Πλαστικά καπάκια, τηγανέλαιο, μπαταρίες, πλαστικό και χαρτί ανακυκλώνουν στο Γυμνάσιο - Λ.Τ. Ευξεινούπολης. Σε σχετική…

25 Ιανουαρίου 2024

Στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας – Συμπαράσταση στους γονείς του Β. Μάγγου

  Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμπαρίσταται στους συναδέλφους γονείς του Βασίλειου Μάγγου και επισημαίνει την ανάγκη…

25 Ιανουαρίου 2024

12χρονος πόζαρε με όπλο και πάνω σε περιπολικό

Την διενέργεια άμεσης έρευνας από την Ασφάλεια Μυτιλήνης προκάλεσαν οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα…

25 Ιανουαρίου 2024

39χρονος απειλούσε για δύο ώρες να πέσει από κτήριο

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην αστυνομία και την πυροσβεστική όταν ενημερώθηκαν ότι ένας…

25 Ιανουαρίου 2024

Βόλος: Βέλτιστες λύσεις και πρακτικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη γερμανική τράπεζα Procredit Bank

  Συνάντηση γνωριμίας με επιχειρηματίες όλων των κλάδων της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας…

25 Ιανουαρίου 2024