Αθλητισμός

Πλήρωσε ακριβά τα λάθη της κόντρα στην Αναγέννηση η Νίκη

Μέσα σε τρία λεπτά τα έχασε όλα η Νίκη στην Καρδίτσα. Δεχόμενοι γκολ στο 73’ από τον Σταμόπουλο και στο 76’ από τον Βερνάρδο οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκε με 2-0 από την Αναγέννηση για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Μιράντα, επειδή έχασε προπονήσεις. Το σύστημα ήταν 4-3-3 ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκαραβέλης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κάσσο, Ανδρέου, Μπαχανάκ και Αναστασίου. «Εξάρι» ήταν ο Κυριακίδης με εσωτερικούς μέσους τους Παναγιωτίδη και Λίταινα. Την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Ριμπέιρο (δεξιά), Κρητικός (αριστερά) και Μοράρ (κορυφή).

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Γιώργος Τυριακίδης επέλεξε το 3-4-3. Την εστία υπερασπίστηκε ο Τσέλιος με τριάδα στην άμυνα τους Γκόλια, Σκόνδρα και Τομάσεβιτς. Ο Ανδρικόπουλος και ο Σταμόπουλος κάλυψαν τη δεξιά και την αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Κοζορώνης και Μπούζας, ενώ στην επίθεση τοποθετήθηκαν οι Κοκκίνης, Ξύδας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και Κονίλιο (σέντερ φορ).

Δυνατά μπήκε στο ματς η Νίκη και πολύ γρήγορα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ. Ήταν το 2ο λεπτό όταν ο Μοράρ με σουτ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο 8’ ο Παναγιωτίδης έψαξε τον Μοράρ, αλλά πρόλαβαν να διώξουν οι αμυνόμενοι, ενώ στο 11’ ο Λίταινας εξαπέλυσε βολέ, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκών. Στο 22’ ο Κρητικός εμβόλισε την αντίπαλη οπισθοφυλακή από τα αριστερά, αλλά το γύρισμά του ανακόπηκε από την άμυνα της Αναγέννησης.

Στην αντίπερα όχθη το συγκρότημα της Καρδίτσας μόλις μια φορά επισκέφθηκε τα «κυανόλευκα» καρέ στο πρώτο 20λεπτο. Πιο συγκεκριμένα στο 7’ ο Ξύδας πάτησε περιοχή και προσπάθησε να αποφύγει τον Ανδρέου, ο οποίος τον έκοψε. Στη φάση αυτή οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι υποστηρίζοντας ότι ο στόπερ της Νίκης χρησιμοποίησε το χέρι του, όμως ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά ο ρυθμός έπεσε, κάτι που ήταν και στόχος των «κιτρινόμαυρων» βλέποντας τους φιλοξενούμενους να έχουν μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο στο 33’ η Αναγέννηση ήταν εκείνη που έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Κοζορώνης εκτέλεσε φάουλ, ο Κονίλιο έπιασε καρφωτή κεφαλιά, με τον Γκαραβέλη να αποκρούει. Ο 32χρονος στράικερ στην επαναφορά προσπάθησε να σκοράρει με πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι και με την παρέμβαση του Παναγιωτίδη κατέληξε κόρνερ.

Η Νίκη «απάντησε» στο 41’ επίσης από στατική φάση. Ο Μοράρ εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα γκολπόστ.

Ωραία ενέργεια του Ριμπέιρο στο 44’. Ο Βραζλιάνος αντί να τελειώσει τη φάση προτίμησε να στρώσει για τον Κρητικό, ο οποίος πιεζόμενος αστόχησε με το αριστερό του πόδι.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μιράντα πέρασε στο ματς αντί του Ριμπέιρο σε μια προσπάθεια του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να κάνει την ομάδα του πιο απειλητική.

Πάντως η Αναγέννηση το κατάφερε αυτό, αφού στο 54’ ο Κοζορώνης έψαξε τον Ξύδα, ο οποίος για λίγο δεν βρήκε την μπάλα προ του Γκαραβέλη.

Στο επόμενο λεπτό ο Μιράντα έδειξε την κλάση του. Ο άσος από την Ισημερινή Γουινέα έβγαλε κάθετη στον Κάσσο, ο οποίος γύρισε για τον Μοράρ, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων επενέβη έγκαιρα. Επίσης το πλασέ του Κυριακίδη στο 59’ δεν είχε τη δύναμη για να ανησυχήσει τον Τσέλιο.

Στο 66’ ήταν η σειρά του Παναγιωτίδη να δοκιμάσει το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ο Τσέλιος έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Κι ενώ η Νίκη έδειχνε να υπερέχει δέχθηκε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ανδρικόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον Μπαχανάκ και έβγαλε αμέσως τη σέντρα. Η άμυνα των φιλοξενουμένων βρέθηκε σε ανισορροπία, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Σταμόπουλος και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι «κυανόλευκοι» δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα πάλι από λάθος του Μπαχανάκ στο 76’. Αυτή τη φορά ο Καμερουνέζος στόπερ έχασε την μπάλα από τον Βερνάρδο, ο οποίος πλάσαρε τον Γκαραβέλη δίνοντας τη «χαριστική βολή» στη Νίκη (2-0).

Διαιτητής: Κακουλίδης (Θράκης).

Βοηθοί: Τζιώτζιος (Θράκης), Φράγιος (Μακεδονίας).

4ος διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς).

Κίτρινες: Ανδρικόπουλος – Κυριακίδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Τσέλιος, Ανδρικόπουλος, Σταμόπουλος, Γκόλιας, Τομάσεβιτς, Σκόνδρας, Κοζορώνης (92’ Παπαδάκος), Μπούζας (68’ Κέρθι), Κοκκίνης (85’ Κορέλας), Ξύδας (68’ Βερνάρδος), Κονίλιο (92’ Ζάγγος).

ΝΙΚΗ: Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Ανδρέου, Μπαχανάκ, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (79’ Πέττας), Λίταινας (63’ Γαβριηλίδης), Ριμπέιρο (46’ Μιράντα), Κρητικός (69’ Πολίτης), Μοράρ (69’ Τζιώρας).

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

«Το παιδί το ξεκοίλιασε – Δεν άφησαν να το δουν» – Τι λένε οι συγγενείς του 39χρονου που σκοτώθηκε από ταύρο

Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για τον φρικτό θάνατο του 39χρονου που σκοτώθηκε με φρικτό τρόπο…

28 Νοεμβρίου 2023

Εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό για την Κ17 του Βόλου

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ομάδα Κ17 του Βόλου από τον Παναιτωλικό εντός έδρας,…

28 Νοεμβρίου 2023

Βασίλης Μεταξάς “Η κυβέρνηση στέλνει στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για να κερδίσει το μεγάλο κεφάλαιο”

  Τα σαθρά επιχειρήματα της κυβέρνησης σε σχέση με τη δήθεν διανομή πόρων σε Παιδεία…

28 Νοεμβρίου 2023

Αποκατάσταση

Χρήζει άμεσης αποκατάστασης σημείο της μεταλλικής πράσινης γέφυρας στην Καραμπατζάκη. Η γέφυρα έχει επιβαρυνθεί όχι…

28 Νοεμβρίου 2023

Άτυχη στάθηκε στην Κρήτη η Κ19 του Βόλου

Τρομερά άτυχη στάθηκε η Κ19 του Βόλου στην Κρήτη καθώς είχε τρία δοκάρια στο παιχνίδι…

28 Νοεμβρίου 2023

Πέντε συλλήψεις στη Θεσσαλία για ναρκωτικά – Δύο στον Βόλο

Συνελήφθησαν χθες, 27 Νοεμβρίου 2023, σε περιοχές της Θεσσαλίας, -5- άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας…

28 Νοεμβρίου 2023