Πολιτισμός

Πλημμύρισε ήχους και μουσική η Εξωραϊστική στην επετειακή συναυλία του «Προμηθέα» με τον Λάκη Χαλκιά

Κατάμεστη από κόσμο χθες το βράδυ η Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου στη συναυλία του γνωστού ερμηνευτή και συνθέτη Λάκη Χαλκιά με τη συνοδεία μουσικών της ορχήστρας «Ιωνία», πλαισιωμένος από τη μαθητική μεικτή χορωδία δύο φωνών του «Προμηθέα» και από την 35μελή Ορχήστρα Νέων «Ιωνία».
Πλημμύρισε ήχους και μουσική η Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, στην οποία κυριολεκτικά δεν έπεφτε «καρφίτσα», με κόσμο να παρακολουθεί όρθιος τη συναυλία, ενώ καταχειροκρότησε τους συντελεστές στην επετειακή εκδήλωση.

Στην επιτυχημένη βραδιά συμμετείχαν η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας», υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου και η Ορχήστρα «Ιωνία», που αποτελεί τον πρώτο από τους έξι πυλώνες του φορέα πολιτισμού «Ιωνία», την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει ο κ. Νεκτάριος Δεμελής, καθηγητής παραδοσιακής – βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και εκπαιδευτικός μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.


Οι μουσικοί που συνόδευσαν τον κ. Λάκη Χαλκιά και τη μαθητική χορωδία του «Προμηθέα» ήταν στο κλαρίνο ο Σταύρος Κουσκουρίδας, στο βιολί ο Δημήτρης Δεμελής, στο σαντούρι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, στο λαούτο ο Στέφανος Κωστόπουλος και στα κρουστά ο Νεκτάριος Δεμελής.
Υπεύθυνος καθηγητής για την Ορχήστρα Νέων της «Ιωνίας» είναι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, καθηγητής σαντουριού, θεωρητικών ευρωπαϊκής μουσικής, Βυζαντινής μουσικής και μέλος της Ορχήστρας «Ιωνία».

Η βραδιά διανθίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από τα μέλη του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, ενδεδυμένα με εμβληματικές παραδοσιακές στολές.
Η μεικτή χορωδία δύο φωνών του «Προμηθέα» αποτελείται από τους μαθητές-μαθήτριες: Α’ Γυμνασίου: Αγραφιώτης Ορφέας-Σταύρος, Αναστασιάδης Χρήστος, Γιαννούχος Γεώργιος, Ευτυχιάδης Κωνσταντίνος, Ζαχαράτου Αριάδνη, Παπαγεωργίου Χαράλαμπος, Τσαντός Ιωάννης. Β’ Γυμνασίου: Βερούση Αργυρώ, Δερελής Δημοσθένης, Δράκου Μαρία, Λίταινα Μαριτίνα, Πολυμέρου Μάρκος, Ραφτόπουλος Νικόλαος, Χαϊντούτης Γεώργιος, Μουστρούφης Δημήτριος, Καλογήρου Σπυρίδων. Γ’ Γυμνασίου: Γούση Μαρία, Κοτρώτσου Παναγιώτα, Τζοάννος Μηνάς, Φιλίππου Βασίλειος, Φκιάρας Πάρις, Χαϊντούτη Φωτεινή. Α’ Λυκείου: Κουτσογιάννης Θεόδωρος, Μορφωνιός Πάρις, Κέκος Κωνσταντίνος, Τσιώτας Απόστολος, Παπαθανασίου Αριστέα, Καλογήρου Σοφία, Φρόκου Κλοντιάν. Β’ Λυκείου-Γ’ Λυκείου: Αναστασοπούλου Κάλλη Χρυσοβαλάντη, Ζαχαράκης Κυριάκος, Ηλίας Απόστολος, Μπατζιάκας Νικόλαος, Παπαγεωργίου Νικόλαος, Χριστοφορίδης Ιωσήφ, Κραβαρίτης Βασίλειος, Κουγκούνη Αντωνία.
Απαγγελίες: Παπαγεωργίου Νικόλαος, Κουγκούνη Αντωνία.
Η συναυλία στηρίζει τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το