Αθλητισμός

Πίστη για το «τρίποντο» στη Νίκη κόντρα στην Καλλιθέα

Το εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλιθέα, που έχει οριστεί για αύριο Σάββατο στις 5 το απόγευμα, απασχολεί τους πάντες στη Νίκη. Στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο προετοιμάζονται εντατικά και αισιοδοξούν ότι θα κατακτήσουν το «τρίποντο», με το οποίο θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή, χωρίς να τους ενδιαφέρουν αποτελέσματα άλλων αγώνων.

Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ έχει φτάσει στην προτελευταία του… στροφή, με τη Νίκη να χρειάζεται δύο βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια, ώστε να «κλειδώσει» την παραμονή στην κατηγορία και να αρχίσει τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, που θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική μετά την αυστηροποίηση των κριτηρίων για τη συμμετοχή στη νέα Σούπερ Λιγκ 2.
Αυτή τη στιγμή η Νίκη έχει 20 βαθμούς που μέχρι χθες της ήταν αρκετοί μια και ο Αστέρας Βλαχιώτη, που βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, είχε 13 πόντους στο ενεργητικό του και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.
Όμως στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα τα πάντα μπορούν να συμβούν. Από τον πρώτο γύρο εκκρεμούσε ένσταση του Αστέρα Βλαχιώτη για τον αγώνα με την Καλλιθέα και η απόφαση ανακοινώθηκε μόλις χθες. Η ομάδα της Λακωνίας δικαιώθηκε, έφτασε τους 16 πόντους και με δεδομένο ότι στις τελευταίες αγωνιστικές κερδίζει συνεχώς, μπορεί να φτάσει και στους 22 βαθμούς, αν νικήσει τον Ιάλυσο εκτός έδρας και τη Σαντορίνη εντός.
Οι «κυανόλευκοι» έχουν μπροστά τους δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, με την Καλλιθέα αύριο Σάββατο στο «Ελ Πάσο» και την Επισκοπή στην Κρήτη. Επειδή δεν επιθυμούν να μπλέξουν σε σενάρια παραμονής θα επιδιώξουν να κατακτήσουν τους απαιτούμενους βαθμούς. Αν μάλιστα, κερδίσουν αύριο τότε θα μπορούν άνετα να σκεφτούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αφού το ματς με την Επισκοπή θα αποκτήσει χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας.
Ο προπονητής Αλέκος Βοσνιάδης έχει έτοιμα τα πλάνα του για την συνάντηση με την Καλλιθέα και προετοιμάζει τους παίκτες του για μια πραγματική «μάχη». Εξάλλου και η Καλλιθέα χρειάζεται πλέον τη νίκη διότι έχασε συνολικά έξι βαθμούς από τη χθεσινή δικαστική απόφαση (μηδενίστηκε και της επιβλήθηκε επιπλέον -3) και από τους 27 βρέθηκε στους 21.
Το ματς αυτό θεωρείται το σημαντικότερο της 17ης αγωνιστικής και γι’ αυτό θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση. Δυστυχώς αυτή η κάλυψη θα είναι μόνο διαδικτυακή, αφού η μετάδοση θα γίνει από το ΕΡΤ Sports 5.
Σημειώνεται πως ο κ. Βοσνιάδης δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο βασικούς παίκτες. Ο λόγος για τους Μπαλάφα και Ροχάνο, που δηλώθηκαν να εκτίσουν τις ποινές τους. Όμως, πιστεύεται πως όποιοι και αν αγωνιστούν θα τα δώσουν όλα για το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής “SketchUp Party”, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST

  Αυτό το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 μία νέα δημιουργική, εκπαιδευτική πρόταση από το Πάρκο…

1 Απριλίου 2024

Πραγματογνώμονες Συλλόγου «Τέμπη» σε Μητσοτάκη: Έχουμε βρει τις αποδείξεις του εγκλήματος

Μπορεί το Μαξίμου να θέλει να αφήσει πίσω του το θέμα των Τεμπών και τις…

1 Απριλίου 2024

Χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου από το Πράσινο Ταμείο

  Άριστη και ουσιαστική συνεργασία είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός με…

1 Απριλίου 2024

Με drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 2χρονου Εμίλ

Περίπου 100 χωροφύλακες, drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά επιστράτευσαν σήμερα οι γαλλικές Αρχές, δύο ημέρες…

1 Απριλίου 2024

Κολωνός: Ισόβια στον Μίχο και άμεσα ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης – Οι ποινές

Ισόβια κάθειρξη και 41 έτη κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο…

1 Απριλίου 2024

Συνάντηση Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής…

1 Απριλίου 2024