Ελλάδα

Ποιοι μαθητές μπορούν να εγγραφούν στα ολοήμερα σχολεία -Πώς θα λειτουργούν

Τις προϋποθέσεις λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου αλλά και ποιοι μαθητές μπορούν να εγγραφούν σε αυτό περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με αυτή, στο ολοήμερο πρόγραμμα των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας στην περίπτωση που είναι άνεργοι, καθώς επίσης και οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

Ακόμη, οι μαθητές θα μπορούν να αποχωρήσουν πριν από τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος μετά το τέλος της 2ης ώρας του (δηλαδή στις 15:00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Επιπλέον, μπορούν να συγκροτηθούν τμήματα πρόωρης υποδοχής μαθητών για τα δημοτικά σχολεία και Πρωινής-Προαιρετικής Ζώνης για τα νηπιαγωγεία (από τις 7 έως τις 8 το πρωί), όπου διαπιστώνεται σχετική ανάγκη. Στο τμήμα αυτό, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα και των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρόωρης Υποδοχής μαθητών είναι οι 7 μαθητές για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια, και 10 μαθητές για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω. Για τα νηπιαγωγεία, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής-Προαιρετικής Ζώνης, είναι τα 5 νήπια πρώτης ηλικίας.

Οι εγγραφές για το ολοήμερο πρόγραμμα πρέπει να γίνουν έως τις 21 Ιουνίου.

Ακόμη, εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει και τις πληροφορίες για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο δημοτικό, στο οποίο τα αγγλικά ξεκινούν στην Α’ τάξη και η δεύτερη ξένη γλώσσα εισάγεται στην Ε’ τάξη.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, από τη Γ’ Δημοτικού η διδασκαλία της αγγλικής γίνεται με συστηματικότερο τρόπο. Η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας εισάγεται από την Ε΄ Δημοτικού, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά διευρύνεται πλέον στα τετραθέσια δημοτικά σχολεία.

Η εγκύκλιος για τα ολοήμερα σχολεία

Η εγκύκλιος για τις ξένες γλώσσες

Πηγή www.iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Kαταγγελίες από αστυνομικούς για απίστευτες διαταγές: Μεταγωγές κρατουμένων με κουστούμια και περιπολίες… με γόβες

Οργισμένοι είναι οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως καταγγέλλουν, τους δόθηκε εντολή από τον επιθεωρητή…

5 Ιανουαρίου 2024

Δυνατούς αγώνες έδωσαν στη Ρουμανία οι νεάνιδες της Αργούς

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το διεθνές τουρνουά βόλεϊ νεανίδων στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας που…

5 Ιανουαρίου 2024

Πάνω από 200 ασθενείς στα ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Βόλου

Συγκριτικά στοιχεία σχετικά με την κίνηση των ασθενών στα ΤΕΠ έδωσε το Νοσοκομείο Βόλου. Από…

5 Ιανουαρίου 2024

Οργισμένοι αγρότες απέκλεισαν τον υπουργό Οικονομίας σε ένα οχηματαγωγό

Αγρότες, οι οποίοι αντιτίθενται στη σταδιακή κατάργηση μιας επιδότησης για το ντίζελ, απέκλεισαν ένα οχηματαγωγό…

5 Ιανουαρίου 2024

Σε ημερίδα Shidokan Triathlon μετείχαν οι αθλητές του Αετού Αγριάς

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Α.Σ. Πήγασος πραγματοποιήθηκε αγωνιστική ημερίδα Shidokan Triathlon με την συμμετοχή πολλών…

5 Ιανουαρίου 2024

Νέα μέθοδος απάτης το SMS spoofing

Με διάφορα τεχνάσματα οι επιτήδειοι του κυβερνοχώρου προσπαθούν να εκμαιεύσουν κωδικούς και χρήματα από ανυποψίαστους…

5 Ιανουαρίου 2024