Αθλητισμός

Παίζει για την ιστορία του ο Ολυμπιακός Βόλου

Για την ιστορία του καλείται σήμερα να παίξει ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στις 5 το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στο εξ αναβολής παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Αν και αδιάφοροι βαθμολογικά οφείλουν να υπερασπιστούν την τιμή τους και να κερδίσουν μία σαφώς υποδεέστερη ομάδα, που όμως «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να σωθεί.

Ο σημερινός αγώνας έχει μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ομάδα που θέλει πάση θυσία τη νίκη είναι ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας προκειμένου να παραμείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Πιερίας κατέχει την 14η θέση με 23 βαθμούς και στόχος της είναι να μην την ξεπεράσει η Αμβρακία που βρίσκεται κάτω από τη διαχωριστική γραμμή με 21 πόντους και σήμερα παίζει στην Ηγουμενίτσα με τον αδιάφορο Θεσπρωτό.

Αδιάφορος βαθμολογικά είναι και ο Ολυμπιακός που τώρα είναι 4ος (μειονεκτεί στην ισοβαθμία με τον Διαγόρα) με 55 βαθμούς. Όμως η 80χρονη ιστορία του επιτάσσει να παίζει πάντα για τη νίκη και να μη χαρίζεται σε κανέναν αντίπαλο. Με δεδομένο ότι υπερτερεί σε ποιότητα του σημερινού του αντιπάλου, αν αγωνιστεί σύμφωνα με τις δυνατότητές του δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα για να φτάσει στη νίκη και να μείνει μόνος τρίτος.

Ως κίνητρο για τον Ολυμπιακό αποτελεί και το γεγονός ότι ο σημερινός αγώνας είναι ο τελευταίος εντός έδρας για την φετινή περίοδο, καθώς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενηθούν από τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο και τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα. Θα ήθελαν, λοιπόν, μία νίκη γοήτρου για να την αφιερώσουν στον κόσμο τους, που ειδικά φέτος τον πίκραναν πάρα πολύ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Κώστας Μπράτσος δεν ανακοίνωσε αποστολή για τον σημερινό αγώνα. Πάντως, σίγουρα δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Δωματά (θα εκτίσει την δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του), ενώ δεν θα αγωνιστούν και οι ανέτοιμοι Οικονόμου και Πότσι. Πιθανόν να μείνει εκτός και ο Σκανδάλης διότι χτύπησε στη χθεσινή προπόνηση. Σε αυτή μετείχε κανονικά και ο Φλίγκος, αλλά θεωρείται δύσκολο να αγωνιστεί σήμερα.

Μία πιθανή ενδεκάδα θα έχει την εξής μορφή. Τερματοφύλακας ο Κατσούλης. Δεξιός οπισθοφύλακας ένας εκ των Στουρνάρα ή Ιωαννίδη, αφού στο αριστερό άκρο θα ξεκινήσει βασικός ο Α. Κόκας, που ως τώρα τα έχει πάει πολύ καλά. Οι Ντόικιτς και Ζώνας θα είναι οι δύο σέντερ μπακ, οι Σταύρου και Ευθυμιάδης θα κινούνται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Μασάντο να αγωνίζεται μπροστά τους έχοντας επιτελικά καθήκοντα. Δεξί χαφ-εξτρέμ θα είναι ο Κέρι και αριστερό ο Δ. Κόκκας, ενώ ο Αναστασίου θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης.

* Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο κ. Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Νίκο Δεμερτζή και Γιώργο Ταγκαλίδη της ΕΠΣ Πέλλας. Παρατηρητής τους θα είναι ο κ. Χρήστος Κούγκουλος που ανήκει στην ΕΠΣ Τρικάλων.

 

Ο Αχιλλέας Ν.

Τρεις συνεχόμενες νίκες μετρά ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (2-1 εκτός την Πύδνα και εντός έδρας 2-1 την Αμβρακία και 3-2 τον Πιερικό), αλλά ακόμη βρίσκεται σε κίνδυνο. Γι’ αυτό και σήμερα θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ηλίας Βάλης (ο πέμπτος την τρέχουσα σεζόν), ενώ το ρόστερ είναι το εξής: Αλέκος Κούζας, Πέτρος Μπαϊμάκης, Αχιλλέας Σαρρής (τερματοφύλακες), Γιάννης Λαζαρίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Στέφανος Σκέντος, Σταύρος Βαταμίδης, Γιάννης Δερμίσης, Δημήτρης Δημηνάς, Κυριάκος Ζώβληκας, Κώστας Καραμανώλας, Βασίλης Λάιος, Γιάννης Μωυσίδης, Βασίλης Νάκας, Κώστας Παγωνίδης, Νίκος Πετρουζέλης, Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος, Γκριγκόρ Τοπάλι, Σταύρος Τουλκερίδης, Χαράλαμπος Καμπερίδης, Παναγιώτης Κουνδής, Ηλίας Μανίκας, Θανάσης Φωκαΐδης.

 

Τα εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον σημερινό αγώνα είναι οι εξής:

– Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

– Γυναίκες-παιδιά (από 12 ετών και άνω): 5 ευρώ.

– Άνεργοι (όσοι ήδη έχουν εγγραφεί στα γραφεία της ομάδας): 5 ευρώ.

Τα παιδιά έως 12 ετών θα εισέρχονται δωρεάν αρκεί να συνοδεύονται από κηδεμόνα.

Η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται από τη δεύτερη πεζογέφυρα, ενώ το εκδοτήριο εισιτηρίων θα λειτουργεί από τις 15.00.

Οι φίλαθλοι-κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας Gold και Silver που κάνουν χρήση του πάρκινγκ του σταδίου μπορούν να σταθμεύουν μόνο σε αυτό και όχι στο περιστύλιο, καθώς δυσχεραίνεται η μετακίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

 

Πρόστιμο στους «ερυθρόλευκους»

Δύο μπουκάλια που έριξαν στον ταρτάν φίλοι του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Α.Ε. Καραϊσκάκης θα στοιχίσουν στην ομάδα βαρύ χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.025 ευρώ. Αυτό αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ που τουλάχιστον αθώωσε τους «ερυθρόλευκους» για την κατηγορία της εισόδου οπαδών στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση απάλλαξε το εγκαλούμενο σωματείο «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου» για την πράξη της εισόδου των φιλάθλων του στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο πειθαρχικώς ελεγκτέο για την πράξη της ρίψης των δύο μπουκαλιών. Επιβάλλει στο σωματείο «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου» χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων είκοσι πέντε (2.025,00) ευρώ.

Γιώργος Πέγιος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τη Φθία Λαμίας υποδέχεται ο Γ.Σ. Βόλου στη Β’ Εθνική Βόλεϊ Ανδρών

Τον ΑΠΣ Φθία Λαμίας υποδέχεται η ανδρική ομάδα του Γ.Σ. Βόλου αύριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου…

8 Δεκεμβρίου 2023

Χιούμορ

Δεν γνωρίζουμε εάν ο οδηγός εκφράζει απόγνωση. Σίγουρα, όμως, έχει χιούμορ, ιδιαίτερα χρήσιμο μέσα στους…

8 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός»

Χριστούγεννα Να ’μουν του στάβλου έν’ άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι την ώρα π’ άνοιγε ο…

8 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο κλίμα στο ΚΗΦΗ Αγριάς

Οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ Αγριάς στόλισαν το χώρο τους δημιουργώντας μία σειρά χειροτεχνιών, σχετικών με…

8 Δεκεμβρίου 2023

Η Ζ. Μακρή παρούσα στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στη Λάρισα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τους δημάρχους, τους…

8 Δεκεμβρίου 2023

Αργώ-ΑΕΛ την Κυριακή για τη Β’ Εθνική Βόλεϊ Ανδρών

Την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς η ανδρική ομάδα βόλεϊ…

8 Δεκεμβρίου 2023