Αθλητισμός

Πέτυχε τον σκοπό του ο αγώνας μπάσκετ παλαιμάχων Βόλου-Λάρισας

Την αγκαλιά τους για την Ουκρανία άνοιξαν οι άνθρωποι της καλαθοσφαίρισης. Χθες στο κλειστό της Αγριάς διεξήχθη αγώνας μπάσκετ μεταξύ παλαιμάχων Βόλου-Λάρισας και συγκεντρώθηκε αρκετό υλικό για βοήθεια του λαού της Ουκρανίας. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ».

Πέτυχε τον σκοπό του ο αγώνας μπάσκετ ανάμεσα σε παλιές δόξες του Βόλου και της Λάρισας, που διεξήχθη στο κλειστό της Αγριάς. Πολλοί συνάνθρωποί μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν αρκετό υγειονομικό υλικό και τρόφιμα για τον λαό της Ουκρανίας, που δοκιμάζεται μετά τη ρωσική εισβολή. Ανάμεσά τους ήταν και οι παλιοί άσοι Κώστας Τσαρτσαρής και Κώστας Μωραΐτης, που έδωσαν το «παρών», ενώ ανθρωπιστική βοήθεια έστειλαν οι Παναγιώτης Λιαδέλης, Γιάννης Μπουρούσης και Νίκος Ζήσης. Επίσης παρούσες και δύο οικογένειες από την Οδησσό που φιλοξενούνται ως πρόσφυγες στον Βόλο.

Πριν το τζάμπολ εκ μέρους του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Μαγνησίας ο Βασίλης Καραΐσκος απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας τα εξής:

«Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία όλων όσοι βρίσκεστε εδώ. Εκ μέρους του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Νομού Μαγνησίας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη βοήθεια που μας δίνετε. Ευχαριστούμε τον Δήμο Βόλου για την παραχώρηση του γηπέδου, τους Γιατρούς του Κόσμου και τη γενική διευθύντρια κ. Θάνου, την εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής, την κ. Μαλαμούλη, το Σωματείο της ΑΓΕΤ , τον κ. Ζυγούρη, τους Μύλους Λούλη και τον κ. Θάνο, την ΕΨΑ και την κ. Τσαούτου, την εταιρεία Σέλι και τον κ. Μεντεκίδη, τον Βασίλη Λαγό και την εταιρεία Logistics, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, για την πολύ μεγάλη βοήθεια που μας προσφέρουν καθώς και τον Κώστα Τσαρτσαρή και τον Κώστα Μωραΐτη, δύο μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ, για την παρουσία τους.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι βρίσκονται εδώ μαζί μας δύο οικογένειες από την Οδησσό, οι οποίες φιλοξενούνται στον Βόλο και τις καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τους Παλαίμαχους Λάρισας που ήρθαν στον Βόλο για να γίνει αυτό το ωραίο παιχνίδι».

Εκτός από τους παραπάνω, βοήθεια έστειλαν οι ομάδες μπάσκετ της Νίκης και του Περιστερίου, η Ιατρική Απεικόνιση, το Πρατήριο Καυσίμων Ε. και Β. Κοντοχρήστου ΟΕ και το 1ο ΓΕΛ Κιάτου. Από τη μεριά τους οι εκ των πρωταγωνιστών της χθεσινής εκδήλωσης τόνισαν στη «ΘτΔ»:

Γιάννης Τζήμας (Παλαίμαχοι Λάρισας): «Μια δύσκολη περίσταση για την ανθρωπότητα με αρρώστιες και πολέμους. Είναι μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία των Παλαιμάχων Μαγνησίας, Λάρισας και όλων όσοι συνέβαλαν στο να γίνει μια τέτοιου είδους εκδήλωση. Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας και θέλουμε να δώσουμε έμπρακτά τη βοήθειά μας στον λαό της Ουκρανίας. Εύχομαι ο κόσμος να γίνει πιο φωτεινός και ο αθλητισμός να στείλει για άλλη μια φορά το μήνυμα να επικρατήσει η ειρήνη».

Δημήτρης Μωραΐτης (πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής): «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σ’ αυτόν τον σκοπό. Οι Βετεράνοι του Βόλου πήραν την πρωτοβουλία για να βοηθήσουν οικογένειες Ουκρανών και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Από την πλευρά μου βοηθώ όσο μπορώ με την παρουσία μου. Στις μέρες μας λείπει η ανθρωπιά. Ο καθένας μας ό,τι μπορεί ας το προσφέρει, ακόμη και το πιο μικρό».

Ευγενία Θάνου (γενική διευθύντρια Γιατρών του Κόσμου): «Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Αυτό μετράει περισσότερο είναι οι πρωτοβουλίες και το μήνυμα που μεταδίδουμε μέσα από τέτοιους αγώνες, το οποίο είναι σωστό και υγιές. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είδα ότι στον Βόλο φιλοξενούνται οικογένειες Ουκρανών, πράγμα που σημαίνει πολλά. Σημαίνει ότι στον συνάνθρωπό μας δίνουμε την αλληλεγγύη που του αρμόζει. Εύχομαι αυτές οι πρωτοβουλίες να συνεχιστούν, γιατί από δω και στο εξής ο αγώνας θα είναι μεγάλος.

Συγκεντρώθηκε περισσότερο υγειονομικό υλικό, αλλά και τρόφιμα. Θα τα μεταφέρουμε με ασφάλεια και με δική μας συνοδεία στην Ουκρανία, όπου υπάρχουν ομάδες μας για να τα προωθήσουν εκεί όπου υπάρχει ανάγκη».

Πριν την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επίτιμου προέδρου της ΕΟΚ Ζαχαρία Αλεξάνδρου. Τη συνάντηση διηύθυναν οι Χάρης Καρακατσούνης, Θεόδωρος Τσουμαχίδης, κομισάριος ήταν ο κ. Τσοπουρίδης ενώ τη γραμματεία απάρτιζαν η κ. Πεγιούκα και οι κ.κ. Μαντούδης, Πολύζος, Βελετζάς. Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Καραΐσκος): Τσαρτσαρής, Μωραΐτης, Αυγερινός, Γιαννίκος, Κούριας, Δαλούκας, Λ. Πρέκας, Ν. Πρέκας, Βαγγ. Πρέκας, Λ. Τζούμας, Α. Τζούμας, Κουτσογιώργης, Ντάφος, Παναγιώτου, Μαυροφιδάκης, Πορτοφέρι, Κουζιώκας, Οικονόμου, Τασιός, Ντ. Καρακατσούνης.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τζήμας): Γκαμπέτας, Ανδρέου, Τύμπας, Χύτας, Νταχμίρης, Τηγανίδης, Βαφειάδης, Καραστέργιος, Μουγδής, Μύτιλης, Παπαϊωάννου.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πένθος για τον Δημήτρη Κουρέτα

Πένθος για τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα. Με μία συγκινητική νάρτηση αποχαιρετά τη μητέρα…

25 Νοεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου 25/11

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 17.15 Άρης-Προμηθέας -Ζ- (Α1…

25 Νοεμβρίου 2023

Θλίψη για τον θάνατο του επιχειρηματία Γιώργου Κόσιαβα

  Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου, προκάλεσε το άγγελμα της είδησης του θανάτου του…

25 Νοεμβρίου 2023

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Χρήστος Γουσουτίδης

  Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου, από τον θάνατο του Χρήστου Γουσουτίδη σε ηλικία…

25 Νοεμβρίου 2023

Χιονοπτώσεις αναμένονται στο Πήλιο το Σαββατοκύριακο

«Oliver» ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους, η νέα κακοκαιρία που αναμένεται να κάνει το «πέρασμά» της…

25 Νοεμβρίου 2023

Εισαγγελική παρέμβαση για πτώση σοβάδων στο 21ο Δημοτικό Βόλου

  Πτώση σοβάδων πριν ευτυχώς ξεκινήσουν οι διδασκαλίες, σημειώθηκε στο 21ο Δημοτικό Βόλου, με αποτέλεσμα…

25 Νοεμβρίου 2023