Αθλητισμός

Πέτυχαν τον στόχο τους τέσσερις κωπηλάτες του ΟΕΑ/ΝΑΒ

πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τρακάι της Λιθουανίας. Στα ημιτελικά πέρασαν οι Μπιτζιλαίου, Βαρελοπούλου, Δεμελή και Κουκουτής του ΟΕΑ/ΝΑΒ.
Μετά τις δυο προκρίσεις στα ημιτελικά της δικώπου άνευ πηδαλιούχου των νεανίδων και του τετραπλού σκιφ εφήβων από την Πέμπτη, ακόμη τέσσερα πληρώματα εξασφάλισαν χθες τη συμμετοχή τους στις κορυφαίες 12άδες των αγωνισμάτων τους και θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στους τελικούς.
Έτσι συνολικά από τα επτά ελληνικά πληρώματα που αγωνίζονται στο Τρακάι τα έξι πέρασαν ημιτελικά και μάλιστα με εξαιρετικές εμφανίσεις.
Ασφαλώς δεν μπορούσε να λείψει και το βολιώτικο στοιχείο, καθώς στους χθεσινούς αγώνες μετείχαν τέσσερις κωπηλάτες του ΟΕΑ/ΝΑΒ. Πιο αναλυτικά στην τετράκωπο νεανίδων οι Βολιώτισσες Ιωάννα Μπιτζιλαίου, Ειρήνη Βαρελοπούλου και Ευαγγελία Δεμελή μαζί με την Αριάδνη Μήτση κατέκτησαν τη 2η θέση στο ρεπεσάζ και προκρίθηκαν στον ημιτελικό σημειώνοντας χρόνο 6:58.21.

: Η τετράκωπος νεανίδων με τις Μπιτζιλαίου, Μήτση, Βαρελοπούλου και Δεμελή (από αριστερά προς τα δεξιά)

Το εισιτήριο για τον τελικό σφράγισε και η τετράκωπος εφήβων, την οποία απαρτίζουν ο Βολιώτης Βασίλης Κουκουτής και οι Κοκκινίδης, Οικονόμου, Μπουκουβάλας. Οι τέσσερις Έλληνες αθλητές τερμάτισαν δεύτεροι στο ρεπεσάζ με 6:14.06.
Μάλιστα οι δυο τετράκωπες… λοξοκοιτάζουν και προς την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας του 2018 (περνούν οι δυο πρώτες).
Θυμίζουμε ότι από βολιώτικης πλευράς την είσοδο στον τελικό είχαν ήδη εξασφαλίσει από προχθές η Μαργαρίτα Γεωργούδη (μαζί με τη Χριστίνα Μπούρμπου) στη δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο και ο Γρηγόρης Σχιζοδήμος (μαζί με τους Πέτρο Γαϊδαρτζή, Βασίλη Τσαλικίδη και Γιάννη Μαρόκο) στο τετραπλό σκιφ.

Ο Β. Κουκουτής

Από κει και πέρα στους χθεσινούς επαναληπτικούς εντυπωσιακό ήταν για μια ακόμη κούρσα το διπλό σκιφ των εφήβων με τους Στεργιάκα-Ντινενή να τερματίζουν στην 1η θέση στον προημιτελικό και να σφραγίζουν πανηγυρικά την πρόκρισή τους στον ημιτελικό. Το ελληνικό πλήρωμα ήταν από το ξεκίνημα στην κεφαλή της κούρσας και διατηρήθηκε εκεί ως το τέλος τερματίζοντας σε 6:37.31
Πολύ καλή κούρσα και για το αντίστοιχο πλήρωμα των νεανίδων με τις Άρτεμη Ντούσκο-Μαρία Κυρίδου να παίρνουν τη 2η θέση στον προημιτελικό, αν και ξεκίνησαν 3ες και να τερματίζουν σε 7:26.94.
Το μοναδικό πλήρωμα που έμεινε εκτός ημιτελικού ήταν η δίκωπος των εφήβων με τους Σωτηρακόπουλο-Παπακωνσταντίνου που τερμάτισαν 3οι στον επαναληπτικό με 6:53.55 κι αποκλείστηκαν (θα αγωνιστούν στον ημιτελικό Γ/Δ) αφού περνούσαν οι δυο πρώτοι και η Ιταλία που ήταν δεύτερη τερμάτισε σε 6:49.55.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει όλους τους ημιτελικούς, ανάμεσα τους και οι έξι με ελληνικό ενδιαφέρον.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μεσολόγγι: «Ο Μπάμπης έψαχνε για θησαυρούς, ήθελε να αγοράσει και μηχάνημα» – Η απολογία του κρεοπώλη

Τους νέους ισχυρισμούς του 50χρονου κρεοπώλη εξετάζουν οι Αρχές μετά την απολογία του στην ανακρίτρια…

23 Ιανουαρίου 2024

Ισραήλ: Πρώην όμηροι κατέθεσαν για τη «σεξουαλική κακοποίηση» που υπέστησαν στα χέρια της Χαμάς

Δύο γυναίκες που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς και κρατήθηκαν σε ομηρεία στη Λωρίδα της…

23 Ιανουαρίου 2024

“Ερυθρόλευκος” και τυπικά ο Βλάχος

Από την περασμένη εβδομάδα οι Ηλίας Βλάχος και Κώστας Οικονόμου ανήκουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού.…

23 Ιανουαρίου 2024

Ξαναχτυπά ο Πολάκης: Τα βάζει με δημοσιογράφους, σκιτσογράφους και τον Άδωνι Γεωργιάδη

Παρά το άδειασμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης δεν ρίχνει τους τόνους στη νέα…

23 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: Δεν «σπάει» ο κρεοπώλης στις ερωτήσεις του εισαγγελέα – «Σε βλέπουμε» – «Δεν γνωρίζω τίποτα»

Με τίποτα δεν λέει να σπάσει την σιωπή του ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος κατηγορείται…

23 Ιανουαρίου 2024

Επιστολή Ελλάδας στον ΟΗΕ: Η Λιβύη επιχειρεί να επαναφέρει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Με επιστολή της που επιδόθηκε στον ΟΗΕ στις 17 Ιανουαρίου, η Ελλάδα χαρακτηρίζει αντίθετη προς…

23 Ιανουαρίου 2024