Ελλάδα

Μεσολόγγι: Δεν «σπάει» ο κρεοπώλης στις ερωτήσεις του εισαγγελέα – «Σε βλέπουμε» – «Δεν γνωρίζω τίποτα»

Με τίποτα δεν λέει να σπάσει την σιωπή του ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Ο 31χρονος εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας σε βάλτο, ενώ ο κρεοπώλης έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος, ωστόσο το θρίλερ δεν έχει ακόμα τελειώσει καθώς η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί με μαρτυρίες και στοιχεία να «δέσει» την υπόθεση και να ταυτοποιήσει τον δράστη.

Και αυτό γιατί ο βασικός ύποπτος για το άγριο έγκλημα δεν έχει ακόμα ομολογήσει και φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να το κάνει καθώς επικαλείται συνεχώς κενά μνήμης και επιμένει πως δεν ξέρει απολύτως τίποτα ακόμα και όταν εισαγγελέας και ανακριτής του ξεκαθαρίζουν ότι έχουν τρανταχτές αποδείξεις που τον ενοχοποιούν.

Ο διάλογος του εισαγγελέα με τον κρεοπώλη
Το Action24 έδωσε στη δημοσιότητα μέρος του διαλόγου που είχε ο εισαγγελέας με τον 50χρονο κρεοπώλη, που είναι ενδεικτικός για την στάση που έχει κρατήσει όλες αυτές τις ημέρες.

Εισαγγελέας: Έχουμε το αυτοκίνητό σου καταγεγραμμένο σε κάμερα, περνάει από το σημείο. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;
Κρεοπώλης: Δεν ξέρω τίποτα.
Εισαγγελέας: Πώς δεν ξέρεις. Βλέπουμε να περνάς από το σημείο…
Κρεοπώλης: Δεν γνωρίζω τίποτα.
Εισαγγελέας: Σε βλέπουμε ότι είσαι εσύ.
Κρεοπώλης: Δεν λέω τίποτα.
Εισαγγελέας: Μα έχουμε το στίγμα από το κινητό σου, γιατί δεν το παραδέχεσαι;
Ο κρεοπώλης δεν απάντησε τίποτα.
Η μοναδική φορά που μίλησε ο κρεοπώλης είναι όταν ζήτησε από τους αστυνομικούς τσιγάρο αλλά εκείνοι δεν του το έδωσαν.

Βρέθηκε φυσίγγιο για αγριογούρουνα
Φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο βρέθηκε κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το φυσίγγιο είναι για αγριογούρουνα, οπότε είναι παρόμοιο με αυτό που ο δράστης πυροβόλησε το θύμα. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εύρημα αυτό καθώς θα σταλεί στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση μαζί με τις δύο καραμπίνες του κρεοπώλη και έτσι θα φανεί αν τα όπλα του υπόπτου έχον σχέση με την δολοφονία του Μπάμπη.

Ωστόσο, οι ερευνητές της αστυνομίας, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να την εξαφάνισε.

Λήψη DNA
Διατάχθηκε η λήψη DNA από τον 50χρονο κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου,το οποίο θα συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στη σορό του θύματος. Ο 50χρονος που είναι ο κύριος ύποπτος για το έγκλημα δεν ενημερώθηκε χθες από την ανακρίτρια ότι η σορός του 31χρονου βρέθηκε, αλλά το έμαθε αργότερα από τους αστυνομικούς.

Επιμένει ότι έχει κενά μνήμης ο κρεοπώλης
Ο κρεοπώλης μεταφέρθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού. Μετά τον εντοπισμό της σορού του Μπάμπη σε βάλτο αλλά ακόμα δεν άλλαξε στάση, καθως επιμένει ότι έχει κενά μνήμης και δεν ξέρει τίποτα για το έγκλμα.

Η βεντάλια των ερευνών αναμένεται να ανοίξει ακόμα περισσότερο το προσεχές διάστημα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο φονικό εμπλέκονται και άλλοι. Παράλληλα, επιχειρείται ο εντοπισμός του όπλου, με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του 31χρονου, με τις έρευνες να εστιάζουν στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Κρίσιμο το πόρισμα του ιατροδικαστή
Άμεσα αναμένεται να δημοσιευθεί μάλιτσα και το πόρισμα του ιατροδικαστή που αναμένεται να δώσει τα ακριβή αίτια θανάτου  και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Μπάμπης Κούτσικος.

Η αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος και η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσουν απαντήσεις για το αν η σωρός του άτυχου άνδρα, αφέθηκε ή μεταφέρθηκε, αν κυνηγήθηκε ή προσπάθησε να κρυφτεί, αν στην εγκληματική ενέργεια εμπλέκονται ένας ή περισσότεροι δράστες.

Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα που είχαν επικοινωνίες ή επαφές τόσο με τον κατηγορούμενο όσο και με το θύμα, αλλά και με ανθρώπους που ίσως γνωρίζουν τι είχε γίνει πριν το μοιραίο βράδυ.

Χρησιμοποίησαν φυσίγγια για αγριογούρουνο
Σύμφωνα με τo Mega, το θύμα δέχτηκε πιθανότατα εννιάβολο ή δωδεκάβολο βλήμα για αγριογούρουνα ενώ σύμφωνα με κυνηγούς, μία τέτοια βολή είναι ικανή να σκοτώσει οτιδήποτε. Μάλιστα, όπως λένε, είναι σαν να έχει γαζωθεί από επτά σφαίρες.

Οι κεραίες συνέβαλαν στο να βρεθεί το πτώμα
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, στον εντοπισμό του Μπάμπη φαίνεται να βοήθησε πολύ η κεραία που κατέγραψε το σήμα από την απέναντι πλευρά, από την περιοχή της Οβρυά Αχαΐας. Οι αστυνομικοί έκαναν μία επισταμένη έρευνα και δημιούργησαν ένα τρίγωνο όπου με βάση τα στίγματα είδαν πού μπορεί να είναι ο Μπάμπης.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επιστολή Ελλάδας στον ΟΗΕ: Η Λιβύη επιχειρεί να επαναφέρει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Με επιστολή της που επιδόθηκε στον ΟΗΕ στις 17 Ιανουαρίου, η Ελλάδα χαρακτηρίζει αντίθετη προς…

23 Ιανουαρίου 2024

Δραπέτης για «κλάματα» – Κρύφτηκε σε σκουπιδοτενεκέ για να γλιτώσει τη σύλληψη

Με μία επεισοδιακή καταδίωξη, ολοκληρώθηκε η προσπάθεια ενός δραπέτη στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ να ξεφύγει…

23 Ιανουαρίου 2024

Ρολόι της Αποκάλυψης: Δεν κινήθηκαν οι δείκτες του – «Απειλή πυρηνικής κλιμάκωσης»

Για το 2024, οι πυρηνικοί επιστήμονες διατήρησαν τους δείκτες του «Ρολογιού της Αποκάλυψης» στα 90…

23 Ιανουαρίου 2024

Ιλαρά: Δραματική άνοδος κρουσμάτων στην Ευρώπη

Τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη αυξήθηκαν σε έναν χρόνο κατά περισσότερο από 30 φορές, ανακοίνωσε…

23 Ιανουαρίου 2024

Κενυάτης πάστορας έπεισε πιστούς να νηστέψουν μέχρι θανάτου – Κατηγορείται για 238 ανθρωποκτονίες

Για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας κατηγορείται ο Κενυάτης πάστορας Πολ Νθένγκε Μακένζι, μετά τον θάνατο 429…

23 Ιανουαρίου 2024

Το «τέρας» της ακρίβειας καταβροχθίζει τους μισθούς – Την ανηφόρα πήραν και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Κάθε μήνα όλο και πιο βαθιά αναγκάζονται να βάλουν οι καταναλωτές το χέρι στην τσέπη…

23 Ιανουαρίου 2024