Ελλάδα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Ιωαννίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Ιωαννίδης με μακρά καριέρα στο οικονομικό και κυρίως στο χρηματιστηριακό ρεπορτάζ.

Ο Κώστας Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 5 Νοεμβρίου του 1952. Ήταν απόφοιτος της Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ένας από τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές Πυρηνικής Φυσικής στη Γαλλία. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στον Δημόκριτο, όπου δεν μπόρεσε να παραμείνει λόγω γραφειοκρατίας, ενώ είχε διατελέσει και ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Παιδείας.

Στον χώρο της δημοσιογραφίας ξεχώρισε ως οικονομικός και χρηματιστηριακός αναλυτής. Στη Ναυτεμπορική ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 2002 ως αρθρογράφος και αναλυτής στην έντυπη έκδοση και στο Naftemporiki.gr.

Τα τελευταία χρόνια μέσα από την έντυπη έκδοση, το site της Ναυτεμπορικής, όπως και Naftemporiki ΤV ανέλυε τα αποτελέσματα των Χρηματιστηρίων, ερμηνεύοντας τα στατιστικά δεδομένα των ξένων χρηματοπιστωτικών αγορών. Υπέγραφε μεταξύ άλλων τις στήλες «Σοφόν το Ασαφές» και «Market Beat».

Εργάσθηκε επίσης στο Κανάλι SBC ως Οικονομικός Ρεπόρτερ απο 2007 έως το 2009 (2 χρόνια), ενώ είχε δουλέψει στην ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ως Οικονομικός αναλυτής την περίοδο 2004 – 2005 και στο CityNews το διάστημα 1998 – 2000.

Διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Τηλεόρασης στο TeleCity (αργότερα ΤΗΛΕΑΣΤΥ) από το1995 έως το 2000. Μιλούσε 4 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά), καθώς είχε ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του διέγραψε ως συντάκτης του οικονομικού ρεπορτάζ πολλές επιτυχίες και αποκλειστικότητες στο ενεργητικό του. Η οικογένεια της Ναυτεμπορικής συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην ελληνική δημοσιογραφία και είχε ακόμη να προσφέρει πολλά στον χώρο του.

Η κηδεία του Κώστα Ιωάννιδη θα τελεστεί απο το Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το