Κατηγορίες: Τοπικά

Περιοδεία υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία

Κρατώντας κόκκινες σημαίες περιόδευσαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Νέας Ιωνίας μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τους δύο υποψηφίους βουλευτές του ΚΚΕ στη Μαγνησία, Ρένα Λούμα και Θεόδωρο Τσαλούχα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μίλησαν με δεκάδες πολίτες της Νέας Ιωνίας στους οποίους υπογράμμισαν την αναγκαιότητα στις εκλογές της Κυριακής να δυναμώσουν το ΚΚΕ. Άκουσαν την αγωνία των αυτοαπασχολουμένων που βιώνουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, παρουσίασαν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, τις προτάσεις του ΚΚΕ όχι μόνον για την Κυριακή των εκλογών, αλλά κυρίως για την επόμενη ημέρα και τους επισήμαναν ότι μόνο το ΚΚΕ, δυνατό, μπορεί να οργανώσει τους αγώνες τους, ώστε να μπουν εμπόδια για την εφαρμογή νέων μέτρων, αλλά και για να αγωνιστούν για την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ζήτημα που τίθεται μόνο από το ΚΚΕ, ενώ οι διεκδικητές της διακυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν βγάζουν μιλιά.


Ειδικότερα η Ρένα Λούμα στάθηκε στο γεγονός ότι και στην περίπτωση του Ασφαλιστικού και των συντάξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τη γνωστή πλέον τακτική του: Να «φουσκώνει» τα λίγα ψίχουλα που υπόσχεται στους χαμηλοσυνταξιούχους, και να αποσιωπά τα μεγάλα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Έτσι, ενώ κάνει «σημαία» την απόδοση της 13ης σύνταξης μόνο στους συνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ, το 1,28 ευρώ τη μέρα δηλαδή αύξηση στις συντάξεις πείνας, δεν λέει κουβέντα για τις τραγικές ανατροπές και τις αιματηρές περικοπές που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στα 2,6 εκατομμύρια τους συνταξιούχους. Και κυρίως, αποσιωπά σκόπιμα ποιο θα είναι το ασφαλιστικό σύστημα που θα διαμορφώσει, στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.


Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Τσαλούχας σημείωσε ότι οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, δεν πρέπει να ακουμπήσουν ξανά τις ελπίδες τους σε μια «τιμωρία διά ψήφου», τιμωρώντας μεν, και με το δίκιο τους, τους σημερινούς πολιτικούς εκπροσώπους των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, βγάζοντας όμως λάδι τους επόμενους που θα τους διαδεχτούν και θα κινηθούν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο της ΕΕ και του κεφαλαίου. Χρειάζεται να κάνουν τη διαφορά. Να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τις αυταπάτες και να ενισχύσουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ Κόμμα, το ΚΚΕ, που είναι βγαλμένο μέσα από το λαό, τους εργαζόμενους και όχι από διάφορα εργαστήρια του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων, στο Τέξας, στο Κόμο της Ιταλίας και αλλού. Γι’ αυτό πρόσθεσε, δεν μπορεί να υπάρξει χαμένος χρόνος αναμονής ή ανοχής, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να οργανώσουν την εργατική – λαϊκή αντιπολίτευσή τους απέναντι στα νέα προγράμματα, μνημόνια, στα πακέτα αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων όπως και αν ονομαστούν. Το γεγονός αυτό κάνει πολύ κρίσιμο ζήτημα για το λαό την ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες της Κυριακής.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023