Πολιτισμός

Παρουσιάζεται σήμερα το μυθιστόρημα του Β. Τσιράκη «Ξερολιθιά» για τις σύγχρονες εργασιακές σχέσεις

Οι εκδόσεις Τόπος και το βιβλιοπωλείο Επιλογή παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Τσιράκη με τίτλο «Ξερολιθιά» σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου, ώρα 19.30, στον αύλειο χώρο του all day bar-restaurant «Αίθριον» (Ζάχου – Γιαννιτσών, συγκρότημα Τσαλαπάτα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βαγγέλης Κατσιφός, μεταφραστής με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη δημιουργική γραφή, ο Παντελής Προμπονάς, υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Θα διαβάσει αποσπάσματα και θα συντονίσει τη συζήτηση η Ελισάβετ Φανιά.
Είσοδος ελεύθερη. Σε περίπτωση βροχής ο χώρος είναι στεγασμένος.

Αθήνα, φθινόπωρο 2004. Η Ολυμπιάδα έχει τελειώσει, η πόλη έχει αλλάξει και μαζί της έχει αλλάζει, ή µάλλον καταρρεύσει, η ζωή τεσσάρων κατοίκων της.
Ο Άγγελος, πρώην στέλεχος του δημιουργικού τμήματος μεγάλης διαφημιστικής και νυν άνεργος, αποφασίζει να επαναδιαπραγματευτεί τη στάση ζωής του.
Η Ηρώ, επιτυχημένη ερμηνεύτρια στον χώρο του τραγουδιού, χάνει τη φωνή της και αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της, παλεύοντας με τη ματαιοδοξία της.
Ο Παύλος, μηχανικός στα ολυμπιακά έργα, κρατά κρυφή την απόλυσή του και αρνείται να αποχωριστεί τις πολυτέλειές του.
Η Σόνια, οικονομική μετανάστρια από τη Σερβία, απορρίπτει τις εύκολες λύσεις και προσπαθεί να κρατηθεί όρθια σε μια ανταγωνιστική κοινωνία.
Και ένας συγκολλητής στο εργοστάσιο μεταλλουργίας πασχίζει να ενώσει τα κοµµάτια τού κατακερματισμένου κόσμου, ενώ από κοντά ο παλιός μάστορας επιμένει: «Η ξερολιθιά μάς διδάσκει πως στη ζωή δεν έχουμε ανάγκη το περιττό και το ανούσιο. Αρκεί η µία πέτρα δίπλα στην άλλη».
Όσο για το μικρό προσφυγόπουλο, εμφανίζεται μπροστά τους πάντα απρόσκλητο… Μήπως τελικά αυτό θα τους οδηγήσει στη λύτρωση;
Η καθίζηση της μεσαίας τάξης και η ανασύνθεση του εαυτού από τα συντρίμμια σε ένα μυθιστόρημα για τις σύγχρονες εργασιακές σχέσεις.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το