Πολιτισμός

Παρουσίαση της επετειακής έκδοσης – Ημερολόγιο 2024 της «Μαγνήτων Κιβωτού»

 

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια δράσεων, εκδηλώσεων και εκδόσεων. Την επέτειο αυτή έχει προγραμματιστεί να την τιμήσει με μια σειρά επιλεγμένων δραστηριοτήτων που θα αποδώσουν το στίγμα ολόκληρης της δεκαετίας.
Και η πρώτη, όπως κάθε χρόνο, είναι η παρουσίαση της επετειακής έκδοσης – Ημερολόγιο 2024 με τίτλο «Πρακτικές πολιτιστικής διαχείρισης και δικτύωσης ενός πολιτιστικού φορέα – Μαγνήτων Κιβωτός, 10 χρόνια συνεργειών για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο πλαίσιο του Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2024 που φέρει τον τίτλο «Μαγνήτων Κιβωτός, 10 χρόνια συνεργειών για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ – Παράρτημα Μαγνησίας η «Μαγνήτων Κιβωτός» παρουσιάζει την πρώτη επετειακή δράση της για το 2024 και τη δέκατη θεματική έκδοση – ημερολόγιο, αφού έχουν προγραμματιστεί και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που θα παρουσιαστούν καθόλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Ο ομότιμος καθηγητής Θεοδόσιος Π. Τάσιος προτάθηκε και θα δούμε (ψηφιακά) τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, διότι ήταν η προσωπικότητα αυτή που κατέδειξε πειστικά τη σχέση της Εκκλησίας και του πολιτισμού, άρα την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός φορέα πολιτισμού στο πλαίσιο των κοινωνικών παρεμβάσεων της τοπικής μας Εκκλησίας.
Τιμώντας το έργο του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ως πρωτοπόρου φορέα ανάδειξης πανελληνίως του πολιτισμού της περιοχής μας και την επί 11 χρόνια διευθύντριά του, τη δρ. Αρετή Τζανετοπούλου, πλέον σχολική σύμβουλο Φιλολόγων Μαγνησίας, κλήθηκε να τοποθετηθεί από μέρους της Μαγνησίας.
Ο Θανάσης Λάλας είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος του πολιτισμού με πρωτοπορία στη δημοσιογραφία, εξαιρετικές συγγραφικές δραστηριότητες και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αναγνωρίζεται το εικαστικό του έργο και εκτός της χώρας μας.
Εξαιρετική σημασία θεωρείται ότι έχει η τοποθέτηση – κλείσιμο της εκδήλωσης από τον εμπνευστή του φορέα πολιτισμού, του σεβασμιότατου μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού και πρόεδρό της κ. Ιγνατίου.
Αναγνωρίζοντας την προσφορά των επιμελητών και τα δέκα αυτά χρόνια, δίνεται βήμα στον οργανωτικό γραμματέα της «Μαγνήτων Κιβωτού», δρ Αλέξανδρο Καπανιάρη, προκειμένου να αναλύσει και το σκεπτικό της παρούσας έκδοσης.
Τέλος, με την επιλογή του πρώην προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας, δημοσιογράφου Δημήτρη Χορταργιά, επιθυμία των διοργανωτών είναι να εκφραστεί ένα μεγάλο ευχαριστώ στα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν τη «Μαγνήτων Κιβωτό» όλα αυτά τα χρόνια.
Τα κείμενα της επετειακής έκδοσης είναι του δρ. Αλέξανδρου Καπανιάρη και η επιμέλεια των Νίκου Τσούκα και Αλέξανδρου Καπανιάρη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και αυτή τη φορά υπογράφει η Αποστολία Παλάσκα και τη φιλολογική επιμέλεια η Σοφία Ξυνογαλά. Η σχεδίαση και η εκτύπωση πραγματοποιήθηκε στις Γραφικές Τέχνες «Παλμός».
Καθοριστική είναι και η συμβολή στην έκδοση των φωτογράφων Ελένης Παπαθανασίου, Ηλία Σακελλάρη και Βαγγέλη Τσιάμη, καθώς και άλλων σημαντικών συνεργατών και φωτογράφων της περιοχής μας.
Η περίτεχνη και προσεγμένη αυτή έκδοση, δεν θα ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί, όπως και οι τέσσερις προηγούμενες, αν δεν υπήρχε η γενναία και χωρίς υστεροβουλία χορηγία του Ομίλου Εταιρειών «Ηρακλής», που στηρίχτηκε αποκλειστικά στην αναγνώριση της προσπάθειας της «Μαγνήτων Κιβωτού» και στην αξιολόγηση του αποτελέσματος που επιτεύχθηκε, για να τις ενισχύσει.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Βολιώτης ποινικολόγος Γ. Σινέλης εισηγητής στο επιστημονικό συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων με καίριες παρεμβάσεις

Οι νέες νομοθετικές αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο και η παραβατικότητα ανηλίκων ήταν οι θεματικές που…

11 Φεβρουαρίου 2024

Ξεχώρισε ο Μαρσουβανίδης του Νικόμαχου στο Muay Thai

Επιτυχία και καμάρι για τον αθλητικό σύλλογο «Νικόμαχος Βόλου» στο sparring προετοιμασίας εν όψει Πανελλήνιου…

11 Φεβρουαρίου 2024

Αναβιώνει μια από τις πιο ένδοξες και κρίσιμες ιστορίες του Βυζαντίου – «Υγρό Πυρ» Νίκου Κυριαζή

  Του Γιάννη Κωνσταντόπουλου, επίκουρου καθηγητή Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστημίου Πειραιώς Νίκου Κυριαζή…

11 Φεβρουαρίου 2024

Προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις η Νίκη αλλά έχασε 70-57 από τον Αίολο Αγυιάς

Προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της η Νίκη αλλά δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη…

11 Φεβρουαρίου 2024

Ρεπό έχει η Ανόρθωση στην Α2 Γυναικών

Δεν υπάρχει δράση για την Ανόρθωση στη 15η αγωνιστική της Α2 Γυναικών για την Ανόρθωση,…

11 Φεβρουαρίου 2024

Η επίτιμη υποπρόξενος της Ιταλίας Αικ. Τσόπελα στο ΕΠΑ.Λ. Αγριάς

  Την επίτιμη υποπρόξενο της Ιταλίας, κ. Αικατερίνη Τσόπελα, είχε την τιμή και τη χαρά…

11 Φεβρουαρίου 2024