Τοπικά

Ο Βολιώτης ποινικολόγος Γ. Σινέλης εισηγητής στο επιστημονικό συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων με καίριες παρεμβάσεις

Οι νέες νομοθετικές αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο και η παραβατικότητα ανηλίκων ήταν οι θεματικές που απασχόλησαν τις εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο στα Τρίκαλα με συνδιοργανωτή τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων.
Εισηγητής στο συνέδριο ήταν και ο Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω και Ποινικολόγος Γεώργιος Σινέλης από τον Βόλο. Όπως ανέφερε ξεκινώντας την εισήγησή του:

«Πίστευα πως όταν ανέλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Φλωρίδης, θα αποκτήσουμε έναν υπουργό, ο οποίος πραγματικά θα μπορέσει να υπηρετήσει το έργο του. Λυπάμαι που το λέω με διέψευσε απολύτως. Υπονομεύεται ο φιλελεύθερος χαρακτήρας του ουσιαστικού και Δικονομικού Ποινικού Δικαίου με την κατάργηση των δικαστικών συμβουλίων και την αλόγιστη επίταση των ποινών και των όρων έκτισης αυτών.
Η επίταση των ποινών δεν γίνεται μόνο με αυτό το νομοσχέδιο, έχει γίνει και με τα προηγούμενα. Δυστυχώς το Υπουργείο δείχνει μία δυσπιστία ΄χοι μόνο στους δικηγόρους αλλά και στους δικαστές. Κατά την άποψή μου ο δικαστής κυρίαρχα μπορεί να αποφασίσει για την ποινή και πρέπει να έχει μια ελευθερία σε αυτό. Όταν το 291 έλεγε ισόβιος κάθειρξη ή ποινή καθείρξεως έδινε τη δυνατότητα στο δικαστή να σταθμίσει τα πράγματα. Το κάθε έγκλημα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δεν εξομοιώνονται όλα. Γιατί λοιπόν έρχεται ο νομοθέτης και λέει αποκλειστικά ισόβια κάθειρξη; Γιατί δεν δίνει τη δυνατότητα στον δικαστή να μπορέσει να κρίνει και να διαμορφώσει το πλαίσιο της ποινής; Δεν τον εμπιστεύεται. Εγώ δεν έχω άλλη απάντηση. Και αυτό η δικαστική εξουσία θα πρέπει να το αντιμετωπίσει».

Δείτε την εισήγηση του κ. Σινέλη στο παρακάτω βίντεο (2:48:23)

Share
Ετικέτες: Σινέλης

Πρόσφατα άρθρα

Ξεχώρισε ο Μαρσουβανίδης του Νικόμαχου στο Muay Thai

Επιτυχία και καμάρι για τον αθλητικό σύλλογο «Νικόμαχος Βόλου» στο sparring προετοιμασίας εν όψει Πανελλήνιου…

11 Φεβρουαρίου 2024

Αναβιώνει μια από τις πιο ένδοξες και κρίσιμες ιστορίες του Βυζαντίου – «Υγρό Πυρ» Νίκου Κυριαζή

  Του Γιάννη Κωνσταντόπουλου, επίκουρου καθηγητή Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστημίου Πειραιώς Νίκου Κυριαζή…

11 Φεβρουαρίου 2024

Προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις η Νίκη αλλά έχασε 70-57 από τον Αίολο Αγυιάς

Προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της η Νίκη αλλά δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη…

11 Φεβρουαρίου 2024

Ρεπό έχει η Ανόρθωση στην Α2 Γυναικών

Δεν υπάρχει δράση για την Ανόρθωση στη 15η αγωνιστική της Α2 Γυναικών για την Ανόρθωση,…

11 Φεβρουαρίου 2024

Η επίτιμη υποπρόξενος της Ιταλίας Αικ. Τσόπελα στο ΕΠΑ.Λ. Αγριάς

  Την επίτιμη υποπρόξενο της Ιταλίας, κ. Αικατερίνη Τσόπελα, είχε την τιμή και τη χαρά…

11 Φεβρουαρίου 2024

Ντέρμπι κορυφής και… ουράς για Γ.Σ. Αλμυρού και Ολυμπιακό στη National League 2

Ντέρμπι κορυφής και… ουράς σήμερα για τις ομάδες της Μαγνησίας στη National League 2. Στο…

11 Φεβρουαρίου 2024