Αθλητισμός

Παρουσία πολλών παιδιών και γονιών έγινε η κοπή πίτας των Ν. Αθλητών και της Ακαδημίας ποδοσφαίρου της Ν.Βόλου

Το μέλλον της Νίκης ήταν εκεί. Οι Νέοι Αθλητές Νίκης και η Ακαδημία ποδοσφαίρου του συλλόγου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία πολλών παιδιών και γονιών. Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι αποθέωσαν τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Τάκη Τσόχα, που τιμήθηκε από την Ερασιτεχνική.

Ο π. Απόστολος κόβει την πίτα μαζί με τον Στ. Φάτση

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ένας από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την Ακαδημία, ο Γιώργος Κουτσούκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον δημοτικό σύμβουλο Απόστολο Νάνο και τον παλιό ποδοσφαιριστή της Νίκης Θεόδωρο Τσαλούχο, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου Αντώνη Ακτσιαλή και τον πατέρα Απόστολο, που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Ο κ. Κουτσούκης ανέφερε ότι κλήθηκαν εκπρόσωποι όλων των τμημάτων της Ερασιτεχνικής επειδή η Νίκη είναι μια οικογένεια. Επίσης εξέφρασε τις ευχές όλων στον Κώστα Γρηγοριάδη για ταχεία ανάρρωση.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί. Πρώτος πήρε τον λόγο ο Στέργιος Φάτσης, που τόνισε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω παρά πολύ για την παρουσία σας εδώ, αλλά και τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στην Ακαδημία της Νίκης Βόλου για να μάθουν ποδόσφαιρο. Μια Ακαδημία που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα σε επίπεδο εγκαταστάσεων. Παρ’ όλα αυτά για ακόμη μια φορά το συναίσθημα ήταν υπεράνω της σκοπιμότητας. Έτσι η αγάπη σας για την ομάδα απέδειξε ότι εμπιστεύεστε τα παιδιά σας να γυμνάζονται και να μάθουν μπάλα στον μεγαλύτερο σύλλογο της Μαγνησίας, που είναι η Νίκη Βόλου.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ συγχρόνως τον κ. Σουγγάρη, ο οποίος παρά τις δυσκολίες από την αρχή πίστεψε ότι η χρονιά δεν έχει χαθεί για την Ακαδημία, πίστεψε ότι οι Νέοι Αθλητές έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους και 24 ώρες το 24ωρο ασχολείται δίνοντας τον εαυτό του, έτσι ώστε από τα παιδιά των Ν. Αθλητών και της Ακαδημίας να μη λείψει τίποτα.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φάντζιο Μπούις, ο οποίος παρόλο που έπαιξε στην ομάδα μας για ένα χρόνο, κατάλαβε τη δυναμική της κι έκανε ένα μακρινό ταξίδι να έρθει εδώ κοντά μας ως προπονητής των Ν. Αθλητών και αρχιπροπονητής της Ακαδημίας για να δώσει ένα όραμα σ’ αυτό που λέγεται ταλέντο και αγάπη για τον σύλλογο αυτό.

Θεωρώ πως είναι η τελευταία χρονιά που κάνουμε κοπή πίτας για την Ακαδημία σε τόσο μικρή αίθουσα. Του χρόνου δεν θα μας χωράει ούτε η διπλή αίθουσα από αυτήν. Να είστε σίγουροι».

Ο πρόεδρος του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» κάλεσε τους γονείς «να γίνουν μέλη στον Ερασιτέχνη. Η φετινή χρονιά στο ποδόσφαιρο απέδειξε ότι οι αποφάσεις είναι του κόσμου της Νίκης. Δυστυχώς η συμμετοχή και τα μέλη δεν είναι αυτά που πρέπει για τη δυναμική της Νίκης. Δεν μπορούν 100 άτομα να αποφασίζουν για τις τύχες οποιουδήποτε τμήματος, πόσω μάλλον του ποδοσφαιρικού, όταν ξέρουμε ότι η δυναμική είναι χιλιάδες κόσμου.

Θα παρακαλέσω, λοιπόν, να γίνεται μέλη του Ερασιτέχνη να συμμετέχετε στα όργανα και τις συνελεύσεις, στα διοικητικά συμβούλια, στις εκλογές του Ερασιτέχνη. Εθελοντισμός είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, θέλουμε εθελοντές, θέλουμε κόσμο να πλαισιώσουμε όλα τα τμήματα. Μόνο με δυνατό Ερασιτέχνη μπορεί η Νίκη να πάει μπροστά» είπε ο κ. Φάτσης που ευχήθηκε υγεία στους αθλητές και κάθε επαγγελματική και προσωπική ευτυχία σε όλους».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών της ανδρικής ομάδας της Νίκης. Εκ μέρους τους τοποθετήθηκε ο Γιάννης Κορέτα, ο οποίος δήλωσε: «Εμείς οι ποδοσφαιριστές ευχόμαστε υγεία σε όλους. Να βοηθάμε τα παιδιά και ειδικότερα οι γονείς σ’ αυτό που κάνουν. Πιστεύω ότι είναι τιμή όλων να αγωνιζόμαστε στην ομάδα, όπως είναι και τιμή δική μας που ανήκουμε στη Νίκη. Από μικρή ηλικία πρέπει να μπουν οι βάσεις ώστε να τιμήσουν κι εκείνοι την ομάδα, όπως το κάνουμε κι εμείς. Από κει και έπειτα θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας και μακάρι όλα τα παιδιά να βρεθούν στη θέση μας και να φορέσουν τη φανέλα της ανδρικής ομάδας. Υγεία σε όλους και καλή χρονιά».

Ο Τ. Τσόχας μετά τη βράβευσή του περιστοιχισμένος από νεαρούς αθλητές

Σουγγάρης: Σε καλό

επίπεδο η Ακαδημία

Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Άκης Σουγγάρης χαρακτήρισε πολύ καλό το επίπεδο της Ακαδημίας.

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Πιστεύαμε ότι θα είχαμε το γήπεδο, αλλά δεν υλοποιήθηκε αυτό το όνειρό μας. Είναι μια ημέρα γιορτής για τον σύλλογο. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ, βρήκαμε τους χώρους να προπονηθούν τα παιδιά, να περάσουμε τη φιλοσοφία μας και τα ιδεώδη για τη Νίκη.

Η επόμενη χρονιά θα είναι μεταβατική σε θέματα εγκαταστάσεων. Θέλουμε να μιλάμε με έργα, όχι με λόγια. Όσον αφορά την οργάνωση, την οικονομική συνέπεια και την ασφάλεια των παιδιών, πιστεύω ότι τα έχουμε καλύψει όσο καλύτερα μπορούσαμε, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που υπήρχαν.

Στο οικονομικό βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν θα ακούσετε τίποτα κακό για την Ακαδημία της Νίκης, ότι πχ χρωστάμε ένα σεντ κάπου. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μας για την απόφαση που πήραν για τον Ιανουάριο να μειώσουμε τη συνδρομή από τα 25 στα 10 ευρώ. Αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη τους. Είναι πολύ σημαντικό το ότι ίσως είμαστε η μοναδική ακαδημία που δίνεται τόσο μεγάλο βάρος στην ασφάλεια των παιδιών. Δηλαδή η μεταφορά εκτός Βόλου γίνεται με λεωφορείο. Δεν υπάρχει ακαδημία αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία που να το κάνει αυτό. Παρέχουμε ό,τι είναι δυνατόν στα παιδιά μετά τον αγώνα.

Λειτουργούμε με αξιοπρέπεια και σεβόμαστε τους πάντες. Στην ουσία λειτουργούμε για τρεις μήνες. Θέλουμε να θεσπίσουμε κανόνες. Θέλουμε τα παιδιά να χαίρονται το παιχνίδι, αλλά πάνω στο παιχνίδι θα υπάρχουν κανόνες και τους αθλητές, τους προπονητές και τους γονείς» ήταν η αρχική του τοποθέτηση εκθειάζοντας τον Φάντζιο Μπούις: «Θεωρώ ότι ο Φάντζιο Μπούις είναι ό,τι καλύτερο, όχι μόνο στη Μαγνησία, αλλά και στη Θεσσαλία. Έχει δουλέψει εκτός Ελλάδος, έχει διασυνδέσεις με συλλόγους στο εξωτερικό και με καταξιωμένους προπονητές. Όλα αυτά πιστεύουμε ότι θα βγουν σε καλό για την ομάδα».

Κλείνοντας ο κ. Σουγγάρης ευχαρίστησε τους αφανείς ήρωες που βοηθούν στο έργο της Ακαδημίας και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Στέργιο Φάτση και τον Γιώργο Κουτσούκη, που με πλαισιώνουν και με βοηθάνε να βγάλω εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Σας είπα και πριν αρχίσαμε από το μηδέν. Από την ΕΠΣΘ, ο Μίλτος Καλόγηρος και ο Αντώνης Δαλούκας με βοήθησαν πάρα πολύ, γιατί εγώ δεν ήμουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και θεωρώ πως αξίζουν τον σεβασμό μας. Από το Δήμο Βόλου, ο κ. Καπουρνιώτης, που βοήθησε να βρούμε λύση για τα γήπεδα. Επίσης ευχαριστώ τους προπονητές, κ.κ. Οικονόμου, Βαταμίδη, Παπαδάκη, που προσέφεραν τα μέγιστα».

«Οι αρχές μας πιστεύω πως πρέπει να είναι η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός. Υπόλογος θα είμαι μόνο στα παιδιά και πρέπει να τα αφήσουμε παρακαταθήκη. Ο σύλλογος μας είναι μεγάλος και πρέπει να αισθάνεστε υπερήφανοι. Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους» κατέληξε.

 

Μπούις: Σημαντικός

ο ρόλος της Ακαδημίας

Την σκυτάλη πήρε ο τεχνικός των Νέων Αθλητών και αρχιπροπονητής της «κυανόλευκης» Ακαδημίας Φάντζιο Μπούις,  που υπογράμμισε τα εξής: «Εμείς σαν προπονητές είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε ποιοτικές προπονήσεις στα παιδιά και να τους μαθαίνουμε ποδόσφαιρο ανεξαρτήτου αποτελέσματος στους αγώνες. Πρέπει να κοιτάμε την ατομική τους βελτίωση, παρέχοντας τους γνώσεις και γερές βάσεις, όσον αφορά τακτικές και την φιλοσοφία στο να γίνονται συνεχώς καλύτεροι. Είναι σημαντικό για ένα σωματείο να έχει μια καλή Ακαδημία, που θα τροφοδοτεί συνέχεια την ανδρική ομάδα. Επίσης πρέπει να τους προσφέρουμε αθλητική παιδεία τέτοια, που βασίζεται στο σεβασμό και στο ευ αγωνίζεσθαι.

Πριν λίγο ο κ. Φάτσης είπε πως η αίθουσα είναι μικρή, αλλά νομίζω πως στόχος μας είναι όχι να γεμίσουμε μια μεγαλύτερη αίθουσα, αλλά το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Γνωρίζω πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος της Νίκης. Το πιο δυνατό σημείο είναι ο κόσμος και πρέπει να δουλέψουμε σωστά για να τον φέρουμε και πάλι κοντά».

 

Τιμήθηκε ο Τσόχας

Στη συνέχεια τιμήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τάκης Τσόχας, ο οποίος «είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τη Νίκη», όπως υπογράμμισε ο κ. Κουτσούκης. Ο Τάκης Τσόχας, ήταν πρώτος «κανονιέρης» τις περιόδους 1973-74, 1974-75, 1975-76, 1976-77, 1977-78, ενώ εξαιτίας του μακριού μαλλιού του εκείνη την εποχή του είχαν προσάψει το προσωνύμιο «Καλκαντέρα».

Αμέσως μετά τη βράβευσή του ο παλαίμαχος άσος της Νίκης τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή να σε τιμάνε και να σε θυμούνται, ο κόσμος της ομάδας αυτής, που για μένα είναι ιδέα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουν υγεία και να είναι καλοί αθλητές και να επανδρώσουν τη Νίκη, σε όλα τα τμήματά της.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οπαδική επίθεση: Δεύτερο 24ωρο αγωνίας για τον 31χρονο αστυνομικό – Καταραμένη αυτή η ώρα, λέει ο παππούς του

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα σε αγώνα…

9 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στη Σαλαμίνα – Ξεσπά η αδερφή της 43χρονης: «Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν καυγάδες;»

«Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν τακτικά καυγάδες;». Η αδερφη της 43χρονης, που…

9 Δεκεμβρίου 2023

Ο «σκοτεινός ουρανός» της Κεφαλονιάς εντυπωσιάζει τη NASA: Το αφιέρωμα και η εντυπωσιακή φωτογραφία από δορυφόρο

Αφιέρωμα στην Κεφαλονιά κάνει το παρατηρητήριο της NASA το οποίο εστιάζει στις προσπάθειες για τη…

9 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός 62χρονος δίπλα σε στάση λεωφορείου

Νεκρός δίπλα σε στάση λεωφορείου βρέθηκε σήμερα ένας 62χρονος άνδρας στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, οι…

9 Δεκεμβρίου 2023

Άδικη ήττα με 76-63 από τον Βίκο στα Ιωάννινα υπέστη η Νίκη

Άδικη ήττα με 76-63 στα Ιωάννινα  από τον Βίκο υπέστη η Νίκη για την 9η…

9 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για εξαφάνιση 40χρονης στην Αρκαδία: Ξεκίνησε για τη δουλειά της και χάθηκαν τα ίχνη της

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση 40χρονης γυναίκας στην Αρκαδία. Η αγνοούμενη ξεκίνησε…

9 Δεκεμβρίου 2023